Εκλογικές διαφημίσεις

eréndira

Ίσως να τις έχετε δει -κυκλοφορούν από μέιλ σε μέιλ- αλλά είπα να τις αναρτήσω κι εδώ. Χωρίς σχόλια.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σύντομο URL http://wp.me/pPn6Y-3jv

19 σκέψεις σχετικά με το “Εκλογικές διαφημίσεις

 1. Επίσης χωρίς σχόλια και μια αληθινή αφίσα που έχει κάνει το γύρο του Ελληνικού internet τις τελευταίες μέρες.
  (απομακρύνετε τα παιδιά από την οθόνη)

 2. τελειες!!!! γελασα πάρα πολύ… ξεχωρισα την αφισα «αγαπη μου συρίκνωσα την παιδεία»… α ναι και την «εισαι ανεργος; εισαι trendy»… ευχαριστούμε erendira 🙂

  ΥΓ γμτο προλαβαίνω να μεταφερω τα εκλογικά μου δικαιώματα στον Αγ. Δημήτριο; αν βιαστω παίζει… θα τους εξηγησω… δεν μπορεί θα καταλάβουν…

  • Πλάκα-πλάκα, αυτό το video λειτουργεί υπέρ του Δημαρά.
   Μην πω ότι θα του «χαρίσει» και την πρωτιά.
   Με πολιτικά κριτήρια ψηφίζουμε? Ναι ε!

 3. Μου το έστειλε μια φίλη με απίστευτο χιούμορ και λέω ότι ταιριάζει εδώ για να δούμε πως γίνονται οι εκλογές στις ΗΠΑ

  Προεκλογική καφρίλα και στις ΗΠΑ – εκεί ιδιαίτερα!

  Την ίδια στιγμή που εξελίσσεται στην Ελλάδα ο προεκλογικός αγώνας για δημάρχους και περιφερειάρχες, γίνεται στην Αμερική προεκλογική εκστρατεία για τις ενδιάμεσες εκλογές βουλευτών και κυβερνητών ορισμένων πολιτειών. Σε αντίθερη με προηγούμενες χρονιές όμως, τα ήθη και οι προεκλογικές πρακτικές φαίνεται να έχουν εκτραχυνθεί πλέον στο έπακρο.

  Δεν είναι μόνο ότι ο Ομπάμα αποκαλείται «βαρώνος των ναρκωτικών» ή «πράκτορας των Ταλιμπάν». Διάφοροι υποψήφιοι κατηγορούν τους «χαλαρών ηθών» αντιπάλους τους ότι θα «κάψουν μαζικά τους οικιακούς σκύλους», θα «εμβολιάσουν μικρά κορίτσια με αφροδίσια νοσήματα», θα «στείλουν τις γυναίκες μας σε αραβικά χαρέμια», συνολικά «θα καταστρέψουν την Αμερική»! Οι τηλεοπτικοί ευαγγελιστές που υποστηρίζουν πάντα τους ακροδεξιούς υποψήφιους, παραβλέπουν αυτά τα μικροαδικήματα των «φιλελεύθερων» αντιπάλων και προβλέπουν το «οριστικό τέλος του κόσμου», αφού «έρχεται ο αντίχριστος!» (μάλλον θα παίρνουν γραμμή από τον δικό μας Μάξιμο!).

  Διάφοροι υποψήφιοι χαμηλού επιπέδου, ιδίως γυναίκες με πολιτική απειρία, πέφτουν θύματα διαφημιστικών εταιριών και δέχονται να βγουν σε προεκλογικά σποτ, στα οποία εξασκούνται στη χρήση όπλων, δήθεν για να «υπερασπιστούν την οικογένειά» τους σε περίπτωση κινδύνου.

  Πέρα απ’ αυτά, η ταχύτητα και προχειρότητα στην επινόηση κατγοριών εναντίον αντιπάλων, οδηγεί και σε γκάφες ολκής: ο ρεπουμπλοκάνος Cory Gardner έστειλε στο κανάλι Fox 31 ένα βίντεο με απίθανες καταγγελίες εναντίον της αντιπάλου του Betsy Markey, αλλά στην πορεία αποδείχθηκε ότι, αυτά που έλεγε εκεί, αν ήταν αλήθεια, αφορούσαν έναν συνονόματο συνάδελφό του, τον Ed Markey. Οι δημοσιογράφοι του Fox 31 αρνήθηκαν να εκπέμψουν το τηλεπτικό μήνυμα, γιατί θα πλήρωναν απίθανα ποσά σε αποζημιώσεις, λόγω συκοφάντησης της κυρίας Markey.

  Οι αναλυτές και παρατηρητές συμφωνούν ότι ποτέ μέχρι σήμερα, ακόμα και στις μεγάλες οικονομικές κρίσεις ή σε εποχές πολέμων δεν ήταν οι αντίπαλοι τόσο ασύδοτοι στις καταγγελίες και κατηγορίες τους. Γεγονός είναι όμως ότι και πριν από 2 χρόνια οι παρατηρητές του τότε προεκλογικού αγώνα «απήλαυσαν» μια μνημειώδη λασπομαχία μεταξύ Ομπάμα και Χίλαρυ Κλίντον και στη συνέχεια μεταξύ Ομπάμα και Μακ Κέιν, από τις οποίες βγήκε και τις δύο φορές νικητής ο Ομπάμα.

  Τώρα έρχονται στο προσκήνιο οι δυσαρεστημένες δυνάμεις που είδαν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους να εξαφανίζονται, όχι εξ αιτίας του Ομπάμα αλλά του Μπους. Μόνο που στο Λευκό Οίκο ήταν ο Ομπάμα, όταν ο άλλος έχασε το σπίτι του και πιθανότατα, ούτε που θυμόταν αν και πότε υπήρχε πριν ένας άλλος πρόεδρος. Στις πολιτικά υποβαθμισμένες κοινωνικές ομάδες της Αμερικής -που αποτελούν την πλειοψηφία- η πολιτική εξελίσσεται μόνο μεταξύ της πολιτείας και του καθένα ξεχωριστά. Όσο δεν τον θίγουν κάποια δραστικά μέτρα, είναι σαν να μην υπάρχουν η πολιτεία και οι εκλογές…

  Αυτές οι κοινωνικές ομάδες, μαζί με δυσαρεστημένους από το κομματικό κατεστημένο Ρεπουμπλικάνους, ποτελούν και την πελατεία του κινήματος που ονομάζεται Tea Party και παραπέμπει στην ανυπακοή των αποίκων εναντίον της αλαζονείας του εγγλέζικου στρατού. Το αποτέλεσμα ήταν τότε να πεταχτούν συμβολικά στη θάλασσα σάκκοι τσαγιού και να αρχίσει η ανταρσία και ο αγώνας ανεξαρτοποίησης από τη Βρετανία. Σήμερα στηρίζεται το κίνημα αυτό από, κυριολεκτικά, ηλίθια και θεόπληκτα άτομα, όπως η Σάρα Πέιλιν και η νέα θηλυκή δύναμη των συντηρητικών, Christine O’Donnell, πρώην μάγισσα και σατανίστρια, κατά δήλωσή της και υποψήφια για την πολιτεία του Delaware: σε κάποια προεκλογική συζήτηση προκάλεσε η O’ Donnell τον ενθουσιασμό και το θορυβώδες χειροκρότημα του ακροατηρίου της, όταν έθεσε το ρητορικό ερώτημα «Γιατί δεν μπορεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ να νομοθετεί με βάση την Αγία Γραφή;» Ο συνομιλητής τής απάντησε ότι αυτό ακριβώς που λέει, απαγορεύεται από «την Πρώτη Τροποποίηση, και μάλιστα από το έτος 1791!», με την οποία υπάρχει απόλυτος διαχωρισμός κράτους και θρησκείας. Η υποψήφια αγνοούσε τα βασικά του Συντάγματος που λέει ότι θέλει να εφαρμόσει!

  Όπως γράφει η Καθημερινή (24/10/2020), η Κριστίν Ο’Ντόνελ, το πέμπτο από τα έξι παιδιά μιας οικογένειας καθολικών με ιταλικές και ιρλανδικές ρίζες, υπερασπίζεται μεν καθ’ υπερβολήν τις «χριστιανικές αξίες», οι ακριβείς θρησκευτικές της πεποιθήσεις παραμένουν όμως συγκεχυμένες. Άλλοτε εμφανίζεται καθολική, άλλοτε με μια από τις πάμπολλες ευαγγελικές παραλλαγές και άλλοτε ασπαζόμενη πολλές παραλλαγές του χριστιανισμού ταυτόχρονα – κάτι που από δογματικής απόψεως ενδεχομένως είναι απορριπτέο (δικό της θέμα, βέβαια!), εκλογικά όμως αναμένεται να αποδειχθεί επωφελές. Προφανώς ούτε η ίδια ξέρει τι και γιατί το πιστεύει, ξέρει μόνο αυτά που παπαγάλιζε στο σχολείο (θρησκευτική εκπαίδευση!) και ότι με αυτό τον τρόπο γίνεται πολυσυλλεκτική σε ψήφους. Με την ίδια στρατηγική ψευδολογιών και μεταμορφώσεων επιβιώνουν εξ άλλου εδώ και σχεδόν 4 δεκαετίες τα ελληνικά κόμματα, τα οποία τάζουν τα πάντα σε όλους, σχεδόν όλα αλληλοσυγκρουόμενα!

  Ανάλογη ομίχλη περιβάλλει τα μορφωτικά επιτεύγματα της κυρίας Ο’Ντόνελ, γράφει η Καθημερινή, για τα οποία πολλά θρυλούνται, αλλά λίγα επιβεβαιώνονται. Το 1993 παρευρέθη η κυρία στην τελετή ορκωμοσίας πτυχιούχων του πανεπιστημίου Φέρλεϊ Ντίκινσον αλλά, αντί πτυχίου, εισέπραξε … μια μήνυση για αντιποίηση της ιδιότητας του τελειοφοίτου του Ιδρύματος, στο οποίο υποχρεώθηκε να καταβάλει ποσό 4.823 δολαρίων. Το 2005, ισχυρίστηκε η ίδια ότι σπουδάζει για απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος (master) στο φημισμένο πανεπιστήμιο του Πρίνστον, σύντομα όμως υποχρεώθηκε να αναγνωρίσει ότι ουδέποτε είχε γίνει δεκτή από αυτό. Λίγο αργότερα, δήλωσε ότι σπούδαζε στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, για να αποκαλυφθεί ότι έκανε σπουδές δι’ αλληλογραφίας σε ένα παγκοσμίως άγνωστο ίδρυμα που … νοίκιαζε κάποιο χώρο στην Οξφόρδη! Κάτι σαν «Πανεπιστήμιο πλατείας Κάνιγγος» δηλαδή.

  Ακολουθώντας το παράδειγμα της Πέιλιν, υποψηφίας αντιπροέδρου των Ρεπουμπλικανών, η Ο’Ντόνελ δεν έχει αναστολές να τοποθετείται επί παντός επιστητού με πολύ κατηγορηματικό τρόπο, όπως κάνουν διάφοροι θεόπληκτοι στα blogs που γράφουν ανώνυμα σχόλια. Προτείνει, για παράδειγμα, να διδάσκεται στα σχολεία η «θεωρία της δημιουργίας» έναντι της «εξέλιξης των ειδών», πεπεισμένη ότι ο Δαρβίνος είχε άδικο, χωρίς να έχει ιδέα και να μπορεί να αναπτύξει, τι ακριβώς είχε γράψει ο Δαρβίνος και πώς εξελίχθηκε η επιστήμη σ’ αυτό τον τομέα μέχρι σήμερα. Απόδειξη κατά Ο’Ντόνελ εναντίον του Δαρβίνου: «Ουδείς έχει δει πιθήκους να εξελίσσονται σε ανθρώπους»! Ό,τι κατάλαβε ο Λωλοστεφανής!

  Η κ. Κριστίν πιστεύει ότι τα αντισυλληπτικά χάπια είναι άχρηστα και δεν προστατεύουν από σεξουαλικά μεταδιδόμενες νόσους, χωρίς να έχει ισχυριστεί κανείς κάτι τέτοιο ποτέ! Επίσης, ο Ομπάμα είναι επικίνδυνος σοσιαλιστής που θέλει να φέρει στην Αμερική το καθεστώς κοινοκτημοσύνης, το οποίο ήδη ισχύει στην Ευρώπη (ως γνωστόν!). Σε άλλη εκδοχή, ο Ομπάμα είναι μουσουλμάνος και δουλεύει για να καταργήσει το χριστιανισμό στις ΗΠΑ! Όσο για την Κίνα, δεν μπορεί να είναι φίλη της Αμερικής, γιατί υποχρεώνει τις γυναίκες να κάνουν αμβλώσεις και δεν τις αφήνει να διαβάζουν τη Βίβλο. Α ναι, επιπλέον, η Κίνα σχεδιάζει να καταλάβει τις ΗΠΑ, όπως τεκμαίρεται από αυστηρά απόρρητες πληροφορίες που έπεσαν μόνο στα δικά της χέρια!

  Η τότε υποψήφια αντιπρόεδρος για τις προεδρικές εκλογές Πέιλιν είχε απαντήσει σε ερώτημα, αν έχει οποιαδήποτε ιδέα για εξωτερική πολιτική και πώς θα αντιμετωπίσει πολιτικά τη Ρωσία: «Μα η Ρωσία φαίνεται με καλό καιρό από τις ακτές της Αλάσκας, γείτονες είμαστε, φυσικά και ξέρω την πολιτική της Ρωσίας». Κι όμως, τέτοια πολιτικά αναστήματα εισπράττουν πολλά εκατομμύρια ψήφων – στην Αμερική και συχνά παρ’ ημίν επίσης.

  http://networkedblogs.com/9ExV5

 4. Δεν μπορει να μην εντασσεται στην κατηγορια προεκλογικο χιουμορ και αυτα που δηλωσε υποψηφιος περιφερειαρχης του ΚΚΕ (ετσι για να διασκεδασουμε λιγο με τα χαλια της πολιτικης αντιπαραθεσης στην αριστερα).

  Μεταφερω απο το μπλογκ του συντροφου Αργυρου http://argiros.net/?p=1648

  Και μέσα σε αυτό το χαμό με τον ΓΑΠ να εξαγγέλλει πλασματικά καινοφανή ψευδοδιλλήματα που έχουν ως στόχο να συσπειρώσουν την μάζα των οπαδών του το ΚΚΕ στην Ήπειρο «καταγγέλλει» την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

  Να τι λέει χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Περιφερειάρχη του ΚΚΕ με ένα πρωτοφανή αντικομουνιστικό λόγο: “Όσο για τους «επαναστάτες» των διάφορων αριστερίστικων οπορτουνιστικών ομάδων, οι μάσκες έπεσαν. Συνασπίστηκαν και κατέβασαν ψηφοδέλτιο με μεταγραφές σε κάποιες πρωτεύουσες με μοναδικό στόχο να εμποδίσουν την εκλογή όσων το δυνατό περισσοτέρων κομμουνιστών στα δημοτικά συμβούλια και περιφερειακά συμβούλια. Είναι αντιΚΚΕ συνονθύλευμα. Τους ενώνει το αντιΚΚΕ μίσος. Είναι ευκαιρία τώρα που οι μάσκες έπεσαν να μπουν οριστικά στη γωνία”

  Αντί το ΚΚΕ να κάνει ένα Αντικαπιταλιστικό – Αντιιμπεριαλιστικό, ανατρεπτικό μέτωπο ενάντια στην κυβέρνηση, το μνημόνιο, το ΔΝΤ και την ΕΕ του φταίνε τα αριστερά σχήματα γιατί θα του κλέψει έδρες… Γιατί τόση μωρία σε ένα τόσο ιστορικό κόμμα Αλλάχ μου;;

  Τους χαρίζουμε τις έδρες και τα οφίτσια, ας συναντηθούμε στο δρόμο του αγώνα σε ένα κοινό βηματισμό και με ένα πρόγραμμα πολύμορφα ανατρεπτικό, ριζοσπαστικό και εργατικό.

  Έρχεται η ώρα της αριστεράς και δεν της πρέπει να είναι σαν την κακιασμένη γεροντοκόρη που όλα της φταίνε. Ο εχθρός δεν είναι η υπόλοιπη αριστερά αλλά το σύστημα, η κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, το ΣΕΒ, η ΕΕ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s