ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στην ΔΕΘ στις 11 Σεπτέμβρη

ΔΕΘ: Η 11η Σεπτέμβρη να είναι η 5η Μάη της Θεσσαλονίκης!

Τι ακριβώς να προβάλλουμε; ‘Οτι το εργοτάξιο της ΜΕΛΚΑ έκλεισε και οι εργάτες έμειναν απλήρωτοι παρά τις περί αντιθέτου απόψεις το προέδρου των οικοδόμων ότι η “κατάσταση είναι υπό έλεγχο”  ή τις υποσχέσεις νομαρχίας και λοιπών πολιτικάντηδων.

Την απόλυση του πρώτου εργαζόμενου από το εργοστάσιο ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ αμέσως μετά την επαναλειτουργία του  κι ασφαλώς έπονται όσοι τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία. Το μονοήμερο “αγωνιστικό” προφίλ του σωματείου μετάλλου για πολλοστή φορά χάνει παρτίδα, μόνο και μόνο για να κερδίσει μερικές αιτήσεις μελών και δυστυχώς τα πράγματα πήγαν όπως ακριβώς τα προβλέψαμε, ελλείψει οποιασδήποτε αποφασισμένης ηγεσίας.

Το επί δίμηνο κλείσιμο της  ΚΟΝΤΙ χωρίς να πέσει ντουφεκιά, ενώ ΕΚΑΒΙΤΕΣ, δημοτικοί υπάλληλοι και πληθώρα άλλων εργαζομένων μένουν απλήρωτοι και με αβέβαιο μέλλον. Το χάος στο Νοσοκομείο;

Αν το πιστεύει όμως κανείς, το πιο σοβαρό θέμα των ημερών είναι οι λίστες των περιφερειαρχών, των δημάρχων και των αυτοδιοικητικών σχημάτων. Τέτοια ζέση να αναλάβει κανείς τη χρεοκοπία του κράτους είναι γεγονός πρωτόγνωρο. Σε πλήρη αντίθεση με όσα συζητάει και όσα σκέφτεται ο κάθε εργαζόμενος.

Αν θυμηθεί κανείς, πέρυσι οι συζητήσεις για ΔΕΘ είχαν ανάψει νωρίς, η φωτιά του Δεκέμβρη παρά τις ευρωεκλογές κρατούσε ακόμα, εξάλλου κανείς δεν ήξερε ότι ο Κωστάκης λίγες μέρες πρίν τη ΔΕΘ θα την κοπανούσε προκηρύσσοντας εκλογές.

Φέτος, στην μεταμνημονίου εποχή, πολλοί έλεγαν  ”να δεις τι θα γίνει το Σεπτέμβρη”  κι αυτοί κυρίως αριστεροί. Τώρα ο Σεπτέμβρης ήρθε και η μάχη μετατίθεται το Νοέμβρη για τις εκλογές κια μετά από αυτές σίγουρα θα αναβληθεί  επ’  αόριστο.

Τη πολιτική άπνοια της αριστεράς κοινοβουλευτικής και μη, με εξαίρεση μικρές οργανώσεις (ξεκάθαρα το ΕΕΚ, το ΝΑΡ με αμφιταλαντεύσεις) και κινηματικές καταστάσεις όπως η ΑΚ Θεσσαλονίκης, οι Επιτροπές Αγώνα κατά των διοδίων, είναι οι μόνες που καλούν για μια ανεξάρτητη συγκέντρωση και πορεία. Πολλοί ποντάρουν σε μια επανάληψη των αριθμών και των καταστάσεων αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Αναμένονται βέβαια διάφορες συναντήσεις αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η ”πολιτική σιγή” δεν είναι αθώα. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν πριν τη ΔΕΘ θέλοντας και μη.

 Ας το θυμόμαστε αυτό!!

http://ergatis.wordpress.com/2010/08/30/%ce%b4%ce%b5%ce%b8-%ce%b7-11%ce%b7-%cf%83%ce%b5%cf%80%cf%84%ce%ad%ce%bc%ce%b2%cf%81%ce%b7-%ce%bd%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-5%ce%b7-%ce%bc%ce%ac%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b8%ce%b5/

no_longer_safe

http://wp.me/pPn6Y-2a2

4 σκέψεις σχετικά με το “ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στην ΔΕΘ στις 11 Σεπτέμβρη

 1. Γράφεις:
  «Φέτος, στην μεταμνημονίου εποχή, πολλοί έλεγαν ”να δεις τι θα γίνει το Σεπτέμβρη” κι αυτοί κυρίως αριστεροί. Τώρα ο Σεπτέμβρης ήρθε και η μάχη μετατίθεται το Νοέμβρη για τις εκλογές κια μετά από αυτές σίγουρα θα αναβληθεί επ’ αόριστο.»

  ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ!
  Για τους υπόλοιπους που δεν βρίσκονται σε κομματικούς μηχανισμούς, ο Σεπτέμβρης είναι τα πάντα.

  Να βγούμε μαζικά στους δρόμους και συγκρουσιακά ώστε να ανατρέψουμε το σημερινό καθεστώς…

  Ανεξάρτητα από μικροκομματικές αριστερές σκοποιμότητες…

  Όλοι έχουμε ευθύνη για αυτά που έρχονται.
  Να μην εκχωρήσουμε αυτήν την ευθύνη σε κανένα…

 2. καλημέρα σ΄όλους

  να προσπαθησουμε να συνθεσουμε:
  συμφωνω και με τους δυο!

  Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ειναι ΜΠΡΟΣΤΑ μας και εχει πολλές μάχες!

  ΝΑΙ στις κινητοποιησεις που αποφασίζονται και μεμονωμενα και αυθορμητα και ανοργανωτα.. και οργανωμενα και προγραμματισμένα και μαζικά ..

  ΝΑΙ και στην μαχη των εκλογών ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ .. οχι τον Νοέμβριο .. (τότε απλά θα φανεί το αποτελεσμα..) :

  και η μάχη πρεπει να «μελετηθεί» σχεδιαστεί, οργανωθεί, κατευθυνθεί με προσοχή και εγρηγορση απο ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ! .. γιατί πολλές φορές είδαμε -εν μεσω μαχης ή λίγο μετά οι «σημαίες» να αλλάζουν και οι στρατιώτες να «αιχμαλωτίζονται» ..

  ξεκινάμε ξακαθαρίζοντας ένα κλασικό
  ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΑ:

  από την μια είναι η λογική της π ο λ ι τ ι κ ή ς ψηφου (με συνεπεια στις πολιτικές αρχές/προτεραιοτητες/στοχους ανεξαρτητα από προσωπα ..τα οποία βεβαια είναι πολύ σημαντικά και καλό θα είναι να εχουν προκύψει από δημοκρατικές/αξιοκρατικές διαδικασίες)

  και από την άλλη η λογική της π ρ ο σ ω π ι κ ή ς ψηφου (με ολα τα κολπακια του μοντερνου εκλογικου μανατζμεντ, με κεντρο βαρους το χρημα που θα σπαταληθεί στα ΜΜΕ, τις δημοσιες σχεσεις, τις ψευτο-προτεραιότητες για «τοπικά ζητηματα», ρουσφετια και ρουσφετάκια, ψιλο-εκβιασμοί, εξαγορά συνειδήσεων, «παραγοντισμοί» και πάνω απ’όλα «το χαλαρά» για να κερδισει η «ομαδα-άλογο» γιατί ετσι .. «πονταρουν» σ’ αυτό «τζογάροντας» .. το απαύγασμα του καπιταλισμού δηλαδή ..)

  ερωτηση-προσεγγιση της Μαχης των Εκλογών που είναι μια :

  πρωτα απ’ όλα: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ,
  ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΑΞΙΌΛΟΓΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ
  ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ
  ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ Β Ο Υ Λ Η Σ Η ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ..

  ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ?!..

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Ο Σ ?!!(ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ σωστά;!..)

  ΤΟ «ΤΡΥΚ» λοιπον των κομάτων εξουσίας του Παπανδρου/Σαμαρά/Μπακογιάννη/Λαος:

  διαλεγουν υποψηφιους που να θελουν το «σπρώξιμο» απο μηχανισμούς.. (με το αζημιωτο φυσικά!!!)

  ο «υποψηφιος» αυτός … :
  «θελει τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας»

  τι εννοώ:
  θελει το «ΣΠΡΩΞΙΜΟ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ .. και ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ..
  ενώ παράλληλα.. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ «ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ» (που δεν μπαίνουν κάτω από κοματικές σημαίες) .. ΤΟ «ΠΑΙΖΕΙ» ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ, ΑΥΤΟΝΟΜΑ ..ΔΗΘΕΝ, ΓΙΑ ΝΑ «ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΕΙ» ΜΕΡΙΚΈΣ ακόμη ΔΕΚΑΔΕΣ ΨΗΦΟΥΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΕΙ «ΠΕΣΚΕΣΙ» ΣΤΟ ΚΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ παραδεχτούν ΟΛΟΙ :
  ΤΙ ΛΑΜΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ !.. «ΕΧΕΙ ΑΠΗΧΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» .. υπερκοματικά!

  για αυτήν την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ προτεινω την «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» πρώτιστα ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ από τους πολίτες

  ΟΣΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΕΝΑ ΟΤΙ «ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ» (εκτος από λίγες εξαιρεσεις .. και την φωτεινή εξαίρεση της.. Σακοράφα!)

  δεν θα τους επιλέξω σαν «προσωπα» αλλά σαν «ψηφοδέλτια».

  Οι περιφεριεκες εκλογες εχουν ΚΡΙΣΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ που πρεπει να στειλει η Ελληνική Κοινωνία (θα τολμησω να πω ότι τωρα είναι πιο επίκαιρο το μηνυμα 🙂

  «Η ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ Η .. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΑ» :

  1. ΘΑ ψηφίσΩ (ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ)
  2. ΘΑ προβληματιστΩ (ΟΧΙ ΛΕΥΚΟ ΑΚΥΡΟ)
  3. ΘΑ αντιδράσΩ απέναντι στο κατεστημενο και αυτούς που δηθεν αποφασίζουν στο όνομά μου και προκάλεσαν την σημερινή και για 3 γεννιες πραγματικότητα (ΟΧΙ ΠΑΣΟΚ/ΛΑΟΣ- ΝΔ/Μπακογιάννη)
  4. ΘΑ ενδιαφερθΩ και ΘΑ ερευνησΩ, ψαξΩ να συζητησΩ για υποψήφιους που θα προτάξουν όλα τα παραπάνω
  5. Θα επιβεβαιώσΩ, διασταυρώσΩ την ακεραιότητα και την ειλικρίνειά τους, την μαχητικότητά τους (ΟΧΙ ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΟικοΠρασινοι γιατί απλά το «Μνημόνιο»-τα μνημόνια αφου θα επικαιροποιουνται καθε τρεις και λίγο- δεν είναι στις «προτεραιότητές» τους για να αντιπαρατεθούν..
  6. ΘΑ επιλεξΩ αυτΟΝ που εστω κι αν υπάρχουν μικρες η μεγαλύτερες.. δευτερευουσες προτεραιότητες-προοπτικές τον αποδεχομαι πιο εύκολα ..

  και φυσικά μεσα από καθε κινητοποιηση από σημερα-αυριο 1/9.. επικοινωνω με τους συμπολίτες, τους συμμαθητές, τους συμφοιτητές, τους συναδελφους στον δρομο, την λαική, το σουπερμαρκετ, το καφενειο .. ενεργοποουμαι και ενεργοποιώ…

  για να ξυπνήσουμε σαν κοινωνία..

 3. Εκείνο που επισημαίνουμε είναι ότι αντί να βουλιάξει η Θεσσαλονίκη από κόσμο, προς το παρόν βουλιάζουν τα γραφεία και οι εφημερίδες με δηλώσεις υποψηφίων που «αγωνιούν».
  Το θέμα είναι ότι η σημαία για μια ανεξάρτητη πορεία και συγκέντρωση από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΠΑΜΕ έχει υποσταλλεί, με εξαίρεση όσους γράψαμε.
  Αν υπάρχουν άλλες οργανώσεις, σωματεία (ο Συντονισμός των πρωτοβάθμιων?), συλλογικότητες που καλούν για ΔΕΘ σε ανεξάρτητη συγκέντρωση & πορεία στείλτε ένα e-mail για να το αναρτήσουμε.
  Πάντως το «Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες» είναι η πιο πετυχημένη καμπάνια που έχει γίνει από κάποια κινηματική «οργάνωση».
  Σχετικά με τις εκλογές, οποιοσδήποτε γνωρίζει ότι είναι πολύ καλύτερα να ανατραπεί μια κυβέρνηση από τη δράση των μαζών απ’ ότι με εκλογές.
  Το τίμημα της μη ανατροπής του Καραμανλή το Δεκέμβρη του 2008 ήταν να οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία, ενώ η μη ανατροπή του παπανδρέου στις 5 Μάη, είναι ότι τώρα χρεοκοπεί η ζωή μας.

  Ο ΕΡΓΑΤΗΣ (ergatisgr@gmail.com)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s