Την ενοχή του Κορκονέα ζήτησε ο εισαγγελέας στην δίκη της Άμφισσας.

η ανοχή έχει τελειώσει….

Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, όπως κατηγορούνται, ζήτησε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας Χαράλαμπος Λακαφώσης.

Συγκεκριμένα πρότεινε την καταδίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, ενώ εισηγήθηκε και την απόρριψη όλων των αυτοτελών υπερασπιστικών ισχυρισμών του κατηγορουμένου.

Σε περίπτωση που το δικαστήριο δεχτεί την πρόταση του εισαγγελέα, απορρίπτοντας και αυτό με τη σειρά του τα ελαφρυντικά, τότε η ποινή για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα είναι ισόβια κάθειρξη.

Όπως ανέφερε κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός, οι κατηγορούμενοι για το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θέλησαν «να παραπλανήσουν τις δικαστικές αρχές, αναβαθμίζοντας μεταξύ άλλων την επίθεση που δέχτηκαν σε βάρος του.»

Για τον Ε. Κορκονέα ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι «αν και δεν επεδίωξε, σκότωσε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ενήργησε, συνηγορούν ότι ο κατηγορούμενος ήταν σε θέση να προβλέψει τη θανάτωση πολίτη και ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση έκανε χρήση όπλου».

Όσο για το συγκατηγορούμενο του Β. Σαρακλίώτυη (απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας απο πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο) ο κ. Λακαφώσης ανέφερε ότι «αποδεχόμενος όποιο αποτέλεσμα ερχόταν ενίσχυσε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, κυριευμένος από θυμό και αγανάκτηση» ενώ «ενθάρρυνε με τη διαρκή παρουσία του το συγκατηγορούμενό του».

Η πρόταση του εισαγγελικού λειτουργού εάν γίνει αποδεκτή ως έχει από το δικαστήριο επιβάλλει ποινή κάθειρξης από 10 έως 20 χρόνια.

Στην αίθουσα παραβρέθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης «μέλη της ανοιχτής πρωτοβουλίας δράσης ενάντια στη συγκάλυψη της κρατικής δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου».

Η ακροαματκή διαδικασία διέκοψε για τις 2 Σεπτεμβρίου όποτε και αναμένεται να αγορεύσουν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΞΥΝΟΥ
Ελευθεροτυπία

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στη συγκάλυψη της κρατικής δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αποφάσισε , να δώσει το παρόν στην Άμφισσα τη μέρα επανέναρξης της δίκης την Πέμπτη 5/8.

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στη Συγκάλυψη της Κρατικής Δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Η ΑΝΟΧΗ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στη Συγκάλυψη της Κρατικής Δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου δημιουργήθηκε, προκειμένου να εμποδίσει τη συγκάλυψη της συγκεκριμένης υπόθεσης που συγκλόνισε όχι μόνο την ελληνική αλλά και την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Καταγγέλλουμε τις κρατικές αρχές ότι διευκόλυναν την τακτική κωλυσιεργίας του δικηγόρου Αλέξη Κούγια. Χωρίς την ανοχή τους, χωρίς τη μεταφορά της δίκης στην Άμφισσα για να προστατέψουν τον υπάλληλό τους αστυνομικό από τη λαϊκή οργή και να απαλλαχθούν από τις «εντάσεις» μιας υπόθεσης ενοχλητικής για την «κοινωνική ειρήνη» που θέλουν να επιβάλλουν, δεν θα είχαν περάσει 20 μήνες χωρίς να έχει εκδοθεί η απόφαση.

Στη διάρκεια της δίκης σκυλεύθηκε επανειλημμένα η μνήμη του Αλέξανδρου, προσβλήθηκε η οικογένειά του, λοιδορήθηκαν οι μάρτυρες κατηγορίες και χρησιμοποιήθηκαν ψευδομάρτυρες «φίλοι» της Αστυνομίας.

Η μέχρι τώρα εξέλιξη της δίκης, έχει εξευτελίσει όλους τους προανακριτικούς και υπερασπιστικούς ισχυρισμούς των αστυνομικών και των συνηγόρων τους επιβεβαιώνοντας ότι δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο μαθητής.

Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δεν ήταν ασφαλώς το πρώτο θύμα της δολοφονικής κρατικής καταστολής. Από το 1974 μέχρι και σήμερα, υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος που περιλαμβάνει τουλάχιστον 130 δολοφονίες πολιτών, Ελλήνων και μεταναστών, από τα όργανα της κρατικής καταστολής, που στην πλειοψηφία τους παρέμειναν ατιμώρητες.

Δεν έχουμε περιθώρια επανάπαυσης και εφησυχασμού.

Όπωςδείχνουν οι τελευταίες κινητοποιήσεις ενάντια στο διαρκές έγκλημα του Δ.Ν.Τ., της Ε.Ε. και της κυβέρνησης, είμαστε μόνο στην αρχή μεγάλων κοινωνικών αναμετρήσεων και επιμένουμε να αγωνιζόμαστε.

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Δράσης καλεί σε κινητοποιήσεις στην Άμφισσα και σε όλη τη χώρα την ημέρα της επανέναρξης της δίκης, Πέμπτη 5 Αυγούστου.

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΒΑΨΑΝΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ, ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στη Συγκάλυψη της Κρατικής Δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Καλούμε όποιον θέλει να συμμετάσχει να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα : 6937 27 38 53, 6939 40 13 71, 6989 68 90 74

πηγή indymedia athens

για την αντιγραφή no_longer_safe

shortlink: http://wp.me/pPn6Y-1Zn

14 σκέψεις σχετικά με το “Την ενοχή του Κορκονέα ζήτησε ο εισαγγελέας στην δίκη της Άμφισσας.

 1. Χαράλαμπος Λακαφώσης
  Χαράλαμπος Λακαφώσης
  Χαράλαμπος Λακαφώσης
  Χαράλαμπος Λακαφώσης
  Χαράλαμπος Λακαφώσης
  Χαράλαμπος Λακαφώσης

  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΚΑΦΩΣΗΣ

  Ας το μάθουμε καλά αυτό το όνομα γιατί αποτελεί την σπάνια εξαίρεση μέσα στον βούρκο των παραδικαστικών – παρακρατικών – παρααστυνομικών δικαστών.

  Χαράλαμπος Λακαφώσης, δεν ξέρω τι έχει κάνει στην εως τώρα υπηρεσία του στη δικαιοσύνη, αλλά είμαι σίγουρος πως οι πιέσεις για να βγεί λάδι ο δολοφόνος θα ήταν αφόρητες από την πλευρά του «ευνομούμενου» παρακράτους και από τα γνωστά κόλπα του κοντοπύθαρου δικηγόρου.
  Είμαι περίεργος να δω που θα βρεθεί «παροπλισμένος» μετά την δίκη, γιατί σίγουρα το σύστημα θα τον τιμωρήσει παραδειγματικά για την προσπάθειά του να αποδώσει δικαιοσύνη, για την ανυπακοή του στους παρακρατικούς μηχανισμούς και κυρίως για την έκφραση του κοινού περί δικαίου αισθήματος της κοινωνίας.
  Η τυχόν αντικειμενική δίκη και αυστηρή καταδίκη του δολοφόνου μπάτσου είναι πράξη αντίστασης στη χούντα που ζούμε.

 2. Πιστεύετε πως αν η Ελλάδα δεν βούλιαζε και μαζί της -αναπόφευκτα- το πολιτικό σύστημα (δηλαδή τα ΔΥΟ+3 κόμματα), ο Κορκονέας θα αντιμετώπιζε ισόβια κάθειρξη?

 3. Μα δεν είναι σίγουρο πως θα φάει ισόβια.
  Είμαστε ακόμη στην πρώτη φάση, και είναι σίγουρο πως θα υπάρξει έφεση ότι ποινή και να φάει.
  Συνεπώς όσο δεν θα ξεχνά η κοινωνία (γιατί αυτό θα επιχειρηθεί : να ξεχαστεί η υπόθεση και να πέσει στα μαλακά το γουρούνι ώστε να αποτελέσει παράδειγμα προστασίας της αυθαιρεσίας από το κράτος για τους υπόλοιπους παρακρατικούς κηφήνες) τόσο θα δυσκολεύει η «αθώωση».
  Είναι στο χέρι μας να τον στείλουμε ισόβια ως κοινωνία.

 4. Νιώθω ότι η μπάλα χάθηκε από τα μάτια μας εξ αρχής. Γιατί σημασία δεν έχει τόσο τί θα πάθει ο βλαμμένος ο Κορκονέας, αλλά να αποδωθούν ευθύνες στους ανωτέρους του και ακόμα και στις ηγεσίες. Όλη η οργή διοχετεύτηκε σε ένα μόνο άτομο και στον ανεκδιήγητο κοντό τομάρι δικηγόρο, που φρόντισε να δώσει καλή παράσταση.

  • Η τιμωρία του κάθε «βλαμένου» κορκονέα έχει ως αποτέλεσμα το κάθε παρακρατικό μικροτσούτσουνο καθίκι να αισθάνεται ακάλυπτο και απροστάτευτο από τους «ανωτέρους και τις ηγεσίες».
   Όταν λοιπόν αισθανθούν ευάλωτοι και τρωτοί και η αυθαιρεσία και η ατιμωρησία που είναι βασικό κίνητρο του κάθε άρρωστου που γίνεται μπάτσος πάψει, τότε θα αρχίσει η διάλυση αυτού του σιχαμερού παρακρατικού μηχανισμού δίωξης των πολιτών που αντιστέκονται.
   Και τότε η «ηγεσία» θα χάσει τα σκυλιά της.
   Ας μην υποτιμάμε την συμβολική σημασία της δίκης κορκονέα, οι ηγεσίες είναι δεδομένο ότι εκπροσωπούν τους έχοντες και κατέχοντες, η δυναμική της κοινωνίας όμως είναι αυτή που θα τους ξηλώσει.

 5. Δεν είναι άνευ αξίας τόσο η έστω προσωρινή πρωτόδικη καταδίκη του δολοφόνου – που σε β΄ βαθμό θα πέσει μαλακά – όσο και το προσωπικό σθένος ενός εισαγγελέα που τόλμησε. Παρόλαυτα είναι απορίας άξιον το πως το μεγαλειώδες κίνημα του Δεκέμβρη, δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει με όρους μαζικότητας την δίκη αυτή, πλην Λακεδαιμονίων της ανοιχτής πρωτοβουλίας. Και σωστά λέει η lotea ότι αν η υπόθεση αφορά μόνο μια μεμονωμένη περίπτωση και όχι ένα ολόκληρο σύστημα αξιών και έναν ολόκληρο κρατικό μηχανισμό τότε άνθρακες ο θησαυρός. Ωστόσο εύχομαι ειλικρινά στην χαροκαμένη οικογένεια του Αλέξη να νιώσει μια έστω μικρή παρηγοριά με την παραδειγματική καταδίκη του φονιά.

 6. ο κορκονεας θα παει μεσα.
  θα ρθει ομως αλλος στη θεση του να τρομοκρατησει- κακοποιησει-σκοτωσει…

  γιατι πανω απο αυτον,υπαρχει καποιος που επιτρεπει στον καθε κορκονεα να αλονιζει…
  κ θελει μονο κορκονεα στο σωμα…

  οσο θα υπαρχει αστυνομια,θα εχουμε ξυλοδαρμους κ φονους…
  δεν υπαρχει ανθρωπινο προσωπο σ’αυτην…

  • Γι αυτο και πρεπει πλεον να κατανοησουμε ,πως καθε φορα που εχουμε παρατυπο μπατσο,θα καταγκελουμε και την ηγεσια του.Μπας και φτασουμε καποια στιγμη να αντιμετοπισουμε τα μεγαλα κεφαλια και να μην αναλονομαστε με τον σωρο…

   Χαμογελατε…

   • μπα…

    οσο κ να καταγγειλεις, θα τους καλυπτουν.
    οσο κι αν εκπαιδευτουν,θα συνεχισουν να βαρανε.
    οσο κεφαλια κ να πεσουν,θα φυτρωσουν αλλα…

    καταργηση του σωματος χρειαζεται…
    ετσι κι αλλιως,με την καθημερινη εγκληματικοτητα δεν ασχολουνται.

 7. ΣΤΙΣ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΝΣΤΟΛΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008 ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ

  Την Πέμπτη 5 Αυγούστου μετά από διακοπή περίπου 10 ημερών συνεχίστηκε η δίκη στην Άμφισσα με την αγόρευση του εισαγγελέα.

  Ο τελευταίος καττηγορεί τον κορκονέα για «ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο» και τον σαραλιώτη για συνέργεια στην πράξη. Επίσης κατηγόρησε τους δύο αστυνομικούς για τα ψέματα που είπαν για να συσκοτίσουν το ατράνταχτο γεγονός της εν ψυχρώ δολοφονίας του 15χρονου μαθητή. Επιπλέον δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό από αυτά που ζήτησε ο Κορκονέας να ληφθούν υπ όψιν. Η συνέχεια της δίκης ορίστηκε για τις 2 Σεπτέμβρη οπότε θα ακολουθήσουν η πολιτική αγωγή και οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, η πρόταση ποινής του εισαγγελέα και η απόφαση του δικαστηρίου.

  Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στη συγκάλυψη της Κρατικής Δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έδωσε για δεύτερη φορά το παρόν στην Άμφισσα με την παρουσία πολλών συντρόφων. Κρεμάσαμε το πανώ μας – με το σύνθημα Καμία Επιείκεια στους εχθρούς της ζωής και της ελευθερίας – δίπλα από την είσοδο των δικαστηρίων αντιμετωπίζοντας επιτυχώς τις αρχικές προκλήσεις των μπάτσων. Από την αρχή της δίκης στις 9.30 φωνάζαμε συνθήματα ενάντια στους δολοφόνους, την αστυνομία, το κράτος κλπ έξω από το χώρο του δικαστηρίου, διαβάζοντας παράλληλα με ντουντούκα την ανακοίνωσή μας. Τα συνθήματα συχνά ακούγονταν και μέσα στην δικαστική αίθουσα. Επιπλέον μοιράστηκαν περί τις 200 προκηρύξεις στους κατοίκους. Στο τέλος της δίκης έγινε μια παρέμβαση στην πόλη με συνθήματα και μοίρασμα προκηρύξεων σε πλατεία και ένα-δυό δρόμους κοντά στα δικαστήρια. Οι αντιδράσεις των κατοίκων ήταν πολύ θετικές.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της πολυάριθμης αστυνομικής δύναμης στην Άμφισσα, στην είσοδο του δικαστηρίου και μέσα στην αίθουσα ( όπου βρίσκονται πάνοπλοι μπάτσοι και πολλοί ασφαλίτες) μας εξόργισε η καταγραφή των στοιχείων μας κατά την είσοδό μας στην δικαστική αίθουσα. Διαμαρτυρηθήκαμε ακόμα πιο έντονα για αυτήν την χουντοειδή πράξη γιατί μας δόθηκε η «απάντηση» ότι η δίκη είναι «υψίστης ασφαλείας» και λόγοι ¨τάξης και ασφάλειας» αναγκάζουν τις αρχές να μας… φακελώσουν. Τόσο καλά…

  Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στη Συγκάλυψη της Κρατικής Δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ετοιμάζει νέες δράσεις σε συνοικίες και το κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων μέσα στον Αύγουστο, έτσι ώστε οι επόμενες άνοδοι στην Άμφισσα στις αρχές του Σεπτέμβρη να είναι όσο πιο δυναμικές χρειάζεται. Στις κοινωνικές αναμετρήσεις που έχουν αρχίσει, είναι σημαντικό για μια υπόθεση που προκάλεσε ολόκληρη εξέγερση Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ.

  ΝΕΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 19.30 ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1198571

 8. Τη πρόταση του εισαγγελέα θα υιοθετήσει και το δικαστήριο. Θα αποδοθεί η δικαισυνη. Και να θυμάστε και τα ονόματα των μελών του δικαστηρίου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s