Εγκαταλείπουν την κατασκευή της Ε65 οι Ισπανοί εργολάβοι- Απέλυσαν και τους 500 εργαζόμενους του έργου- ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Στον αέρα 500 εργαζόμενοι!
πηγή: http://www.kosmoslarissa.gr/article/7540/
Πλήγμα στην περιφερειακή ανάπτυξη και εφιάλτης στα όνειρα της Δυτικής Θεσσαλίας η τελευταία δυσμενής εξέλιξη στο μέτωπο της Ε65.

Μέχρι τώρα οι εργασίες κατασκευής πήγαιναν με γοργούς ρυθμούς αλλά τη Παρασκευή ήρθε το μαντάτο.

Η Ισπανική Ferovial, που έχει την ευθύνη του δρόμου από την Καρδίτσα μέχρι την Παναγία Καλαμπάκας, απέλυσε όλους τους εργαζόμενους (περίπου 500 άτομα) και έκλεισε τα εργοτάξια καθώς δεν μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες χωρίς το Ελληνικό δημόσιο να βάζει την δική του συμμετοχή στο έργο όπως προβλέπει και η σχετική σύμβαση.

Σε αυτό το κομμάτι του υπό κατασκευήν δρόμου υπάρχουν επίσης αρκετές Θεσσαλικές υπεργολαβίες οι οποίες επίσης βρίσκονται στον αέρα.

Κόσμος και κοσμάκης απλήρωτος και άδηλο το μέλλον του έργου αν το κράτος δεν καταβάλλει το μερίδιο που του αναλογεί.

Ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο παρασκήνιο οι πιέσεις της κοινοπραξίας προς τα υπουργεία Υποδομών και Οικονομικών ήταν συνεχείς αλλά ούκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος…

Από δω και στο εξής τον λόγο έχει η Τρόικα…

……………………………………………………………………………………………………………………………………………

απο την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες από εργαζόμενους στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας {Ε-65}, η Ισπανική εταιρεία FERROVIAL που έχει αναλάβει τμήματα του έργου (15 περίπου χιλ περίπου από Λαμία προς Δομοκό και άλλα 15 χιλ από Καρδίτσα προς Τρίκαλα) και έδωσε την κατασκευή τους στην κατασκευαστική εταιρία ΕΛΤΕΡ και άλλους υπεργολάβους, θα αποχωρίσει απ’ το έργο και σταματά όλες τις εργασίες.
Τα αποτελέσματα μιας τέτοιας εξέλιξης θα είναι βαριά και ανυπολόγιστα ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους: πάνω από 300 εργαζόμενοι, από τους απασχολούμενους στην FERRO VIAL την ΕΛΤΕΡ και τους συνεργαζόμενους με αυτήν υπεργολάβους θα βρεθούν χωρίς δουλειά, αντιμέτωποι ταυτόχρονα με τον σοβαρότατο ενδεχόμενο να χάσουν και τα μέχρι τώρα μεροκάματα, μισθούς, ασφαλιστικές εισφορές κλπ.
Ανάλογα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν και όλοι όσοι συνεργάζονται, με οποιονδήποτε τρόπο, με την εταιρεία: Φορτηγά, πρατήρια βενζίνης, άλλοι προμηθευτές υλικών κ.α. Συνολικά πάνω από 500 συνάνθρωποι μας θα πληγούν βαρύτατα στις σημερινές συνθήκες της κρίσης και της ανεργίας που πλήττει ανελέητα τα λαϊκά στρώματα.
Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων για την Κοινή Δράση, πέρα από την αυτονόητη συμπαράσταση και στήριξη των εργαζόμενων στον Ε-65 και των μορφών δράσης που αυτοί θα επιλέξουν, ΚΑΛΕΙ: Τα Εργατικά Κέντρα Τρικάλων και Καρδίτσας, τα Συνδικάτα Οικοδόμων, τους συνορεύοντες Δήμους να αναλάβουν άμεση και συγκεκριμένη δράση για την αποτροπή οποιασδήποτε αρνητικής εξέλιξης (σταμάτημα του έργου, απολύσεις, άρνηση πληρωμών κλπ).
Κανένας εργαζόμενος να μην χάσει την δουλειά του, να πληρωθούν άμεσα όλα τα οφειλόμενα σε όλους.
Να συνεχιστεί από το κράτος η κατασκευή και ολοκλήρωση του Ε-65 ως Εθνικού Δημόσιου Αυτοκινητόδρομου με την εξασφάλιση της εργασίας όλων των εργαζόμενων, για μια εθνική οδό χωρίς διόδια, χωρίς την καταστροφή των παράπλευρων δρόμων και των ποταμών και με την τήρηση όλων των απαιτούμενων περιβαλλοντολογικών όρων.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ Ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, την αντεργατική πολιτική
Ενάντια στο ΄΄πρόγραμμα σταθερότητας΄΄
πηγή : ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ ΝΕΑ

http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2010/08/6.html

από no_longer_working

http://wp.me/pPn6Y-1YY

5 σκέψεις σχετικά με το “Εγκαταλείπουν την κατασκευή της Ε65 οι Ισπανοί εργολάβοι- Απέλυσαν και τους 500 εργαζόμενους του έργου- ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

  1. Είναι αυτό που λέγαμε και σε προηγούμενο post. Το κράτος δεν πληρώνει δεξιά κι αριστερά με τρόπο…διευρυνόμενο.
    Και πως να μην μειωθεί και το έλλειμμα όταν δεν πληρώνεις;
    Λέω ‘γω τώρα…

    Ελπίζω να μην ισχύει αυτό το no_longer_working αγαπητέ.

  2. «Τι τους θέλουμε τους δρόμους; Τι τις θέλουμε τις υποδομές; Αφού έχουμε την Τρόικα να αποφασίζει για εμάς και να μας διαφεντεύει», θα σπεύσουν να πουν οι «αριστεροί» βρυκόλακες, τα πασοκολαμόγια και τα νεοφιλελεύθερα περιττώματα (στο Buzz θα βρείτε μπόλικα).

  3. Να ετοιμάζεστε παιδιά να έρθει ο γνωστός (όνομα και μη χωριό) «αριστερός» (σιγά – Ο.Φ.Α. είναι) βρυκόλακας της μπλογκόσφαιρας που θα σας δαιμονοποιήσει αμέσως λέγοντας ότι είστε… εθνολαϊκιστές που τολμάτε να διαμαρτύρεστε για τις συνέπειες του λατρεμένου του ΔΝΤ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s