Πρωτόλειες σκέψεις για το χτύπημα στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ στις 24 Iούνη…

από blackpanther1975  http://wp.me/pPn6Y-1vg

Το κείμεινο αυτό προαναγγέλει ένα μεγαλύτερο και σημαντικοτερο κείμενο μου, με τον τίτλο:»Όλα για τις 29 Ιούνη!Αψηφώντας πεσσιμιστικά, παραλυμένα, χειραγωγούμενα ανθρωπάκια»

Ό,τι ακολουθεί είναι ένα πρωτόλειο απόσπασμα του:

«Προσωπικά εύχομαι και ελπίζω αυτή η ενέργεια να είναι προϊόν τρομοκρατικής οργάνωσης.
Αυτό θα σήμαινε καποια πράγματα:
1)Ότι έχει δημιουργηθεί μια νέου τύπου τρομοκρατική ομάδα που έχει κατορθώσει να λειτουργεί σε επίπεδο πολύ υψηλότερο από αυτό της 17Ν και να επιχειρεί ενέργειες που ξέρουν να παρακάμπτουν πανίσχυρα και πανάκριβα συστήματα ασφαλείας, να στοχεύει στο κέντρο εξουσιαστικών χώρων και να φτάνει σε σημείο να σκοτώσει υπερχουντικό υπουργό και ανταυτού έστω έναν αρχιπραιτωριανό του.
2)Θα αποδείκνυε ότι αυτό το χουντικό κράτος δεν έχει τουλάχιστον φτάσει στο σημείο να δολοφονεί το ίδιο, ανώτερους συνεργάτες του όπως έκανε το παλιό σταλινικό και χιτλερικό καθεστώς και μάλιστα πιο ύπουλα από αυτά, φορτώνοντας αλλού τις ευθύνες των εγκληματικών ενεργειών του.
3)Ότι ο ίδιος ο Χρυσοναζίδης είναι τώρα χεσμένος και έχει να αντιμετωπίσει μια πανέξυπνη τρομοκρατική ομάδα που έχει βάλει στόχο να τον δολοφονήσει.

Δυστυχώς όμως και με τα υπάρχοντα δεδομένα, φαίνεται ότι ισχύει το χειρότερο για την κοινωνία σενάριο και κατά πάσα πιθανότητα αυτό το χτύπημα ήταν άλλη μια κλιμάσωση της βίας του καθεστώτος στο δρόμο του να γίνει το πιο φασιστικό καθεστώς που έχει γνωρίσει η ελληνική ιστορία.
Παρακολούθησα το βίντεο με τις δηλώσεις του Χρυσοναζίδη ξανά και ξανά προσπαθώντας να το αποκωδικοποιήσω.

Κάποια πράγματα μού έκαναν φοβερή εντύπωση…
Αν ήταν όντως πανούργοι τρομοκράτες που ήθελαν να τον φάνε τότε τι σχέση έχει αυτό που δήλωσε για την προστασία των γειτονιών;(απηχόντας τον Καρατζαφέρη και τις φασιστικές εμμονές του…)
Όταν έχεις κινδυνεύσει να δολοφονηθείς πώς βρίσκεις την ψυχική ώθηση να μιλάς αφηρημένα για προστασία των γειτονιών;;;;
Το υπουργείο του και αυτός κινδύνευσαν και όχι οι γειτονιές άλλωστε!

Το πράγμα μετά γίνεται πιο ύποπτο…
Όταν σε μια τέτοια πρωτοφανή ενέργεια παρακάμπτονται όλα τα αυστηρά πρωτόκολλα και οι πανάκριβες αντιτρομοκρατές συσκευές(που μετά το 2001 απέκτησαν τρομερή ακρίβεια και γνώρισαν φοβερή εξέλιξη για να εντοπίζουν ακόμη και τρομοκρατικό κουνούπι που φέρνει νανομόρια άνθρακα…), όταν στο κατεξοχήν φρούριο της καταστολής και ελέγχου λοιπόν γίνεται κατορθωτό να χτυπηθεί με τέτοια ακρίβεια ΤΟΤΕ δεν εκφράζεις φυσιολογικά ως υπουργός και άνθρωπος την αγανάκτηση σου ΓΙΑΤΙ αυτό έγινε κατορθωτό;;;
Αλλά μιλάς για γειτονιές;;;;;; Ποιους προσπαθεί να κοροϊδέψει;

Όταν πραγματικά χάνεις έναν στενό συνεργάτη σου και είσαι συντετριμμένος για την απώλεια του τότε γιατί όταν τον μνημονεύεις συμπεριφέρεσαι σαν να απαγγέλεις άνευρα έναν προκάτ λόγο;

Δεν υπάρχει καμιά πραγματική σύγκινηση, καμιά οδύνη και κανένας φόβος στην συμπεριφορά του Χρυσοναζίδη όταν έκανε τις δηλώσεις του στα ΜΜΕ…
Μια αποπειρα προσποιησης να εμφανιστεί ως τέτοιος και καθ’υπόδειξη των προϊσταμενων του αλλά ο ίδιος δεν είναι καθόλου καλός ηθοποιός και η προσποιήση έβγαζε μάτι.(το ‘χω ξαναγράψει!Απαραίτητο επαναστατικό ανάγνωσμα για να αναλύεις και για να ερμηνεύεις εκφράσεις προσώπου, ροή συγκινήσεων, προσποιήσεις και επιτηδεύσεις αλλά και γνήσια φυσικότητα είναι η «ανάλυση του χαρακτήρα» του Βίλχελμ Ράιχ.Χάνουν όσοι δεν το έχουν διαβάσει!)
Αντίθετα υπάρχει μπόλικη επιτήδευση και προσποίηση και η εκφώνηση ενός άσχετου λογίδριου που εξυπηρετεί αποκλειστικά την σημερινή ΧΟΥΝΤΑ.

Το είπε απροκάλυπτα! Θα κάνει αδιάκοπη μάχη εναντίον μας και θα έρθει ακόμη πιο χουντικά στις γειτονιές μας!

Το γεγονός ότι αυτή η ενέργεια συνδεθηκε με το ταχυδρομείο, τούς δίνει το τέλειο πρόσχημα να ελέγξουν χουντικά και το ταχυδρομείο.Θα ανοίγονται τα γράμματα μας όπως τα άνοιγε παλιότερα η στάζι η ή γκεστάπο.
Στο εξής,τα ταχυδρομικά δέμματα γίνοντα όλα ύποπτα όπως ύποπτα έγιναν όλα καρτοκινητά μετά την απόδραση του Παλαιοκώστα με ελικόπτερο.

Και δω είναι ευκαιρία να άρω μια παρεξήγηση όσον αφορά την σχέση Καραμανλή-Παπανδρέου.
Μπήκα και γω στον πειρασμό να γράψω πρόσφατα για το πόσο χειρότερος είναι ο Παπανδρέου σε σχέση με τον Καραμανλη και κατά πόσο αυτά που έκανε και κάνει ο Παπανδρέου θα ήταν αδιανόητα να τα κάνει ο Καραμανλής.
Στην πραγματικότητα αυτού του είδους η τοποθέτηση είναι λάθος.Το σωστό είναι ότι αυτοι οι δύο συνιστούν μια ενότητα και ότι απλά τον οκτώβρη του 2009 ο καραμανλής παρέδωσε σκυτταλι στον Παπανδρέου για τα πιο δύσκολα και πιο άθλια.

Από παλιά και ιδιαίτερα μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη, ο Καραμανλής είχε ενεργοποιήσει το σχέδιο για ΧΟΥΝΤΑ στην ελλάδα.
Αυτός ήταν που δημιούργησε νέα κατασταλτικά σώματα(ΔΕΛΤΑ), πέρασε χουντονόμους για τις κουκούλες, την εξύβριση αρχής και τα καρτοκινητά, έφτιαξε το παρακρατικό τερατούργημα της Σέκτας{ η οποία έφαγε υψηλό στέλεχος της ΚΥΠ με στυλ που περιγράφεται στο βιβλίο 7 μέρες του Κόνδορα(σε άλλο κείμενο μου παρατίθεται λεπτομερειακα και επισταμένα, βασισμένο και στα κείμενα της Σέκτας η απόδειξη ότι αυτή συνιστά παρακρατική ομάδα)},ανέχτηκε και συμμάχησε με φασιστοεπιτροπές,προώθησε τις φασιστικές ιδέες του ΛΑ.Ο.Σ, στοχοποίησε αριστερό κόμμα ως κόμμα κουκουλοφόρων και έκνομων και γενικότερα προλείανε το έδαφος για την χουντική επέλαση του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό από την αρχή έδειξε τις χουντοπροθέσεις του.
Με γελοία αφορμή (κάποιες σπασμένες βιτρίνες) έστειλε στρατό κατοχής στα Εξαρχεια και ανέστειλε τα συνταγματικά δικαιώματα μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής του κέντρου, αργότερα προχώρησε σε όργιο προληπτικών συλληψεων, άγριων ξυλοδαρμών και πρωτοφανούς εκφοβισμού στην επέτειο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου.
Προχώρησε σε νέα δημιουργία κατασταλτικών ομάδων νέου τύπου.(ΔΙΑΣ κλπ), σε μαζική άρση του απόρρητου των μαζικών επικοινωνιών, σε υπαγωγή των ΜΜΕ στην ασφάλεια,σε πισώπλατες δολοφονίες αλά Φούντα,σε αστυνόμευση των γειτονιών…

Και μετά ολοκλήρωσε την χουντική μετάλλαξη παραδίδοντας την πολιτική ηγεσία στα όρνια του ΔΝΤ, μυστικών λέσχων μεγαλοαστών, διεθνών μυστικών υποηρεσιώνς, ευρωπαϊκών διευθυντηριών με μοναδικό στόχο να κατεδαφίσει το βιοτικό επίπεδο των πολλών για χάρη μιας ισχνής υπερπλούσιας μειοψηφίας.

6 Μάη η ΧΟΥΝΤΑ κηρύσσεται πλέον επίσημα αφού πρώτα είδε τον χάρο με τα μάτια της από μια πρωτοφανή λαϊκή εξέγερση και χρειάστηκε να δολοφονήσει κλειδώμενους τραπεζοϋπαλλήλους, ανάμεσα τους και μια έγκυο, για να πάρει ξανά τα ηνία της μαζικής ψυχολογίας και να ξαναστείλει τον κόσμο σπίτι του μπροστά στην χουντοτηλεορασή του.

Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό.
Ο κόσμος άρχισε να συνέρχεται από το σοκ της πιο ύπουλης και καλοσχεδιασμένης κρατικής προβοκάτσιας.
Το μουντιάλ τελείωσε άδοξα για την εθνική και έτσι οι προκάτ δηλώσεις για την περηφάνεια και την ενότητα που μας εμπνέει η ποδοσφαιρική ομάδα πρόλαβαν να ακουστουν λίγο και δειλά μόνο στο ματς με την Νιγηρία.
(Ναι!Ο Παπανδρέου πρόλαβε να κάνει δήλωση για το πόσο ευχαριστεί τους ποδοσφαιριστές που χαρίζουν σε αυτόν και σε όλους απλόχερα περηφάνεια!!!)

Η ΧΟΥΝΤΑ ήρθε στην ελλάδα για να φέρει μέτρα κοινωνικού στραγγαλισμού που δεν μπορούν να περάσουν σε καθεστώς κοινοβουλευτισμού.
Έβλεπε με αγωνία και κρυφό δέος τι ερχόταν στις 29 Ιούνη.Τα μηνύματα κατέφταναν από παντού ότι αναμένεται πάλι κοσμοπλημμύρα με άγριες διαθέσεις.
Τι να έκαναν;
Χρειάζονταν ένα υπερθέαμα, κάτι που θα αποσπούσε την δημόσια συζήτηση από τις 29 Ιούνη και τον τρόμο που τους γεννούσε αυτή η μέρα.

Είχαν δει με εντυπωσιακά αποτελέσματα πόσο είχε λειτουργήσει υπέρ τους η ενέργεια τους στην Μαρφίν, στο να κοπάσει και αναστείλει την λαϊκή οργή
Πιστέυουν ακόμη ακράδαντα ότι μπορούν και με τα χουντοΜΜΕ μπροστάρηδες να ελέγχουν την μαζική ψυχολογία κατά βούληση.
Ναι, αλλά τι να έκαναν;
Ιδέες έπεφταν πολλές στις απόρρητες συναντήσεις τους.Κάποιες τρομερά δολοφονικές άλλες απλά ανεφάρμοστες.
Και ξαφνικά ήρθε η μεγάλη ιδέα!
(ακολουθεί φανταστική συζήτηση δυνάμεων της τάξης και της ασφάλειας…)

«_Λοιπόν αυτοί έξω θέλουν να μας λυντσάρουν και δεν μπορούμε ούτε καφέ να πιούμε με την ησυχία μας.Τι να κάνουμε;Η 29 ΙΟΎΝΗ καταφτάνει.Να κάψουμε πάλι τραπεζούπαλλήλους;
_Μπα, αυτό το κόλπο δεν θα πιάσει τώρα…Έχουν υποψιαστεί τα άτιμα τα μυρμήγκια…
_Ε, τότε ας γινει κάτι που να παρουσιαστούμε εμείς ως θύματα!Ας τους δείξουμε πόσο αποτρόπαιες είναι οι διαθέσεις τους και ας πάρουμε ξανά τα ηνία της ηθικής!Πρέπει να χτυπηθεί ένας μεγάλος από εμάς, ένας υπεράνω υποψίας ότι μπορεί να χτυπηθεί, ο καλύτερα φρουρούμενός μας αν γίνεται!
-Ιδιοφυές σερ!Και μετά όλοι θα μιλάνε για χτύπημα κατά της δημοκρατίας, και για την αξία της ανθωπινης ζωής και θα ξεχάσουν ότι έχουν χούντα και τι κάνουμε στις ζωές τους!Μπράβο!
-Θα χρειαστεί να φάμε κάποιον δικό μας;Δεν γίνεται να την βγάλουμε μονο με τραυματίες;
_Θα σε φάει αυτός ο αφελής ανθρωπισμός σου.Ρε εδώ παίζονται τεράστια συμφέροντα!Θυμάσαι πόσο φοβηθήκαμε στις 5 Μάη;Θέλεις να περάσουμε τα ίδια και χειρότερα;Και τώρα τα κόλπα μας να φάμε εργαζομενους σε τράπεζα δεν θα μπορούν να πιάσουν όπως είπαμε!
Χρειαζόμαστε τουλάχιστον έναν νεκρό.Αυτά τα ζώα κάτω πρέπει να συγκινηθούν, να τους ωθήσουμε να σκέφτονται:»ρε εδώ πέθανε ο άνθρωπος και εμείς μιλάμε για το ασφαλιστικό».Τι να κάνουμε…Πρέπει να θυσιαστούν κάποιοι για το καλό της πατριδας!
_Χα,χα,χα Ώρες-ώρες γελάω με το πώς αντιμετωπίζουμε τα μυρμήγκια που βγάλαν και γλώσσα.
(Τέλος φανταστικού μυστικού διαλόγου ανθρώπων της εξουσίας και του χρήματος.)

Τελικά πόσο αυτός ο διάλογος απέχει από την αλήθεια;
Το καθεστώς καθημερινά δείχνει πόσο αδίστακτο και απάνθρωπο είναι.

Δημοκρατία δεν υπάρχει, ούτε καν η επίφαση της.
Τα πολιτικά κόμματα είτε είναι σάρκα της Χούντας(ΠΑΣΟΚ,ΛΑ.Ο.Σ)είτε την ανέχονται αφού πριν την είχαν προετοιμάσει(Ν.Δ),είτε τρέμουν μια νέα παρανομία και δείχνουν συνεχώς ατιμωτικά διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης(ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ)
Και από πλάι οι θλιβερές και σιχαμένες φιγούρες αποστατών των κομμάτων τους (Ντόρα Μητσοτάκη,Κουβέλης κλπ)που έτρεξαν να αγκαλιαστούν με το νέο καθεστώς.

Κοιτάς τις δηλώσεις πολιτικών και κομμάτων και νιώθεις ναυτία…
Όταν δηλώνει ο Παπούλιας:
«Είμαι βέβαιος ότι η δολοφονία αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη. Για να δικαιωθεί ο νεκρός και η δημοκρατία μας»
ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΛΑΕΙ;
Αντί να κοιτάξει που η αφεντιά του διακοσμητικά διανθίζει μια ΧΟΥΝΤΑ και να δει τις δικές του ευθύνες για αυτό,έρχεται και μιλά για δικαίωση της Δημοκρατίας;;;;
Με όλο τον σεβασμό στο πρόσωπο του, τού γράφω ότι θα έχει κακά ξεμπερδέματα από την Κρίση της Ιστορίας…
Θα του προσάψει ότι όχι μόνο ανέχτηκε αλλά και συγκάλυψε μια ΧΟΥΝΤΑ νέου τύπου, τρομερότερη από τις παλιότερες χούντες στρατιωτικού τύπου.
Αυτό το έχει σκεφτεί;
Η προκάτ όμως δήλωση του fuhrer George Papandreou είναι πολύ χειρότερη και ανατριχιαστική.
Όταν μας λέει:
«Όσοι επενδύουν στην ανομία και τη βία θα λάβουν την απάντησή τους όχι μόνο από την πολιτεία, αλλά από την κοινωνία μας στο σύνολό της»
ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΙΛΕΙ;
Και τελικά αυτός δεν έχει επενδύσει στην ανομία και την βία του ΔΝΤ και των τρομερών κατασταλτικων δυνάμεων που προϊσταται;
Επομένως το μήνυμα του τού επιστρέφεται πιο έγκυρα και αληθινά.
Η κοινωνία στο σύνολο της θέλει να δώσει μια απάντηση στην ανομία και την βία του.
Αλλά και ο ΣΥΝ ήταν απογοητευτικός.
Κοιτάξτε δήλωση:
«Ζούμε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Η ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι και νέοι, πιέζονται εξοντωτικά από την πολιτική της κυβέρνησης. Δυστυχώς σήμερα δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Η αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί με επιμονή στο έδαφος των συλλογικών αγώνων. Μια μαζική, αγωνιστική και ειρηνική απεργία στις 29 Ιούνη πρέπει να είναι η απάντησή μας»
Κυρίως οι νέοι και οι εργαζόμενοι περνάνε δύσκολα;;;
Οι στρατιές των ανέργων και μπατήριδων γερόντων τι να πουν δηλαδη;…
Ώστε δεν μπορούμε σήμερα να είμαστε αισιοδοξοι;
Να μας πλακώσει η απογοητευση και ο πεσσιμισμός προτείνεται ως λύση;!…
Τι θλιβερή ανακοινωση και πόσο ηττοπαθής…
Και τι σημαίνει η υπομνηση για ειρηνική απεργία;
Έτσι θα εκφραστεί η συσσωρευμένη οργή;Ειρηνικά και παθητικά;
Αλλά άν δεν μπορείς να είσαι αισιοδοξος…

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Η κατάσταση έχει αγριέψει…
Προσπαθούν να ματαιώσουν το ξέσπασμα της κοινωνικής οργής με όλα τα δυνατά κόλπα.Στην προσπάθεια τους έχουν σύμμαχους την φοβισμένη και απαισιόδοξη αριστερά, την στρατιά των αφελών που δεν έχει μάθει να σκέφτεται ανεξάρτητα και χειραγωγείται με ευκολία,την αδράνεια και την σύγχιση.
Είναι στο χέρι μας αυτό να μην περάσει και να τα δώσουμε όλα τώρα για τις 29 Ιούνη αυξάνοντας την οργη μας για τις μεθοδεύσεις και τις στοχεύσεις τους.
Το γεγονός της 24 Ιούνη συνιστά άλλο ένα φιλόδοξο βήμα να παγιωθεί μια εκτρωματική Χούντα.
Σχεδιάζουν ακόμη μεγαλύτερη καταστολή, έλεγχο, φοβο, ανασφάλεια και τρόμο.
Τρέμουν όσο ποτέ το λαϊκό ξέσπασμα που θα ξεπεράσει τεχνητούς διχασμούς, ανούσιες διασπάσεις, την ίδια την αδράνεια και την ανευθυνότητα του μέσου πολίτη.
Είναι καιρός αυτά να τα συνειδητοποιήσουμε και να τα νιώσουμε.
Είναι καιρός να αναλάβουμε όλοι μας τις προσωπικές, κοινωνικές και ιστορικές ευθύνες μας.
Όσο αργεί να ξεσπάσει η λαϊκή οργή τόσο αυτή όταν θα ξεσπάσει θα είναι πιο πικρή και ανεξέλεγκτη.
Προσωπικά θέλω να ζήσω την Εξέγερση ως γιορτή και χαρά και όχι ως αλληλοσκοτωμό.
Ακόμη αυτό είναι εφικτό αλλά ο χρονος λειτουργεί εναντίον μας.
Στις 29 Ιούνη ας είμαστε όλοι κάτω και ας μην γίνουμε κοπάδι κανενός.
Στις 29 Ιούνη υπάρχει μια ιστορική ευκαιρία που είναι στο χέρι μας να γίνει κάτι περισσότερο από ευκαιρία..

ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΛΙΝΚ ΕΔΩ.Το απόσπασμα μπορεί  να τροποποιηθεί καθώς είναι ακόμη πρωτόλειο…

84 σκέψεις σχετικά με το “Πρωτόλειες σκέψεις για το χτύπημα στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ στις 24 Iούνη…

 1. Είχαν στριμωχτεί πολύ επικοινωνιακά και χρειαζόταν μια «εκτόνωση». Οπότε, ο συνεργάτης του Χρυσοχουντίδη έκανε το ύψιστο «καθήκον» του (ασχέτως αν δεν τον ρώτησαν): τον θυσίασαν για το κόμμα, για την πατρίδα, ρε γαμώτο κλπ.
  Στεγνά.

  • Δυστυχώς αυτό φαίνεται πια πολύ πιθανό…
   Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει πάντως μιλάμε για την έσχατη κατρακύλα ενός καθεστώτος που δεν υπολογίζει τίποτε προκειμένου να συντηρηθεί και να διαιωνιστεί…
   Σε καθε ενδεχόμενο, οι ευθύνες μας είναι τεράστιες για να το ανατρέψουμε…

  • Σε ευχαριστώ και γω για την προσοχή σου και το ενδιαφέρον σου!Αν και νιώθω κάπως άβολα με εκφράσεις θαυμασμού προς το προσωπο μου…
   Άλλωστε ακόμη δεν έχω καταλήξει σε έναν συγκεκριμενο τρόπο γραφής.Στον πειραματισμό βρίσκομαι και πολλά κείμενα μου είναι βιαστικά, ασύμμετρα και με χαώδη δομή.
   Σε κάθε περίπτωση πάντως σε ευχαριστώ!

 2. Δεν είδα τις δηλώσεις του προ.πο αλλά διαβάζοντας τις περιγραφές του blackpanther μπορώ να πω 2 πράγματα ως προς το γιατί βγήκε ή γιατί θα έβγαινε ο καθε προ.πο να κάνει παρόμοιες δηλώσεις σε ανάλογο ύφος.
  Πρώτον για να δείξει ότι δε φοβάται και άρα είναι ικανός να συνεχίσει στο πόστο του τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Το γιατί να δείξει ότι δε φοβάται δε νομίζω ότι χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.
  Δεύτερον, ότι θα συνεχίσει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας ότι επειδή αυτός έγινε στόχος, για προσωπικούς λόγους ούτε από βεντετισμό αλλά στο όνομα της δημοκρατίας, του πολίτη, της γειτονιάς γιατί αυτά θέλει να πιστεύει ο κάθε προ.πο ότι απειλούνται από τους τρομοκράτες. Κοινώς θέλει να βάλει την κοινωνία ανάμεσα… εξίσου ευνόητοι οι λόγοι γιατί το κάνει…

  Δε νομίζω ότι έχουμε φτάσει ακόμα σε τέτοιο επίπεδο πολιτικής-κυβερνητικής εξαθλίωσης ώστε ο στρατηγός να θυσιάζει τους υπασπιστές-πιόνια του.
  Αλλά και για ένα ακόμη λόγο. Όταν η βόμβα σκάει στο γραφείο σου, προφανώς αυτό που ανοίγει το φάκελο δεν ξέρει τι περιέχει και είναι το θύμα της υπόθεσης. πώς ξέρεις όμως ότι εκείνη την ώρα που θα τον ανοίξει δε θα είσαι και εσύ ο στρατηγός σε σημείο βολής.
  Πέραν αυτού είναι επικοινωνιακό χαζό να επιλέξεις να γίνει αυτό εντός του κάστρου-υπουργείου σου. Γιατί σε εκθέτει σε πολλά επίπεδα, τόσο στους υπασπιστές σου οι οποίοι νιώθουν απροστάτευτοι αλλά δίνει την εντύπωση και στο μέσο πολίτη ότι είσαι ξέφραγο αμπέλι.
  Αν είναι το φρούριο του στρατηγού ξέφραγο αμπέλι πώς είναι δυνατόν ο στρατηγός να εμπνέει εμπιστοσύνη και αίσθημα ασφάλειας τόσο στον πολίτη όσο και στους στρατιώτες του… στην ουσία ξεγυμνώνεται πλήρως.

  Επίσης υπάρχει και κάτι άλλο… αν ο στρατηγός αποφάσισε να θυσιάσει ένα πιόνι του για να γίνει αυτό άρτια και πετυχημένα σημαίνει ότι στο κόλπο του ήταν κι άλλα πιόνια. Μ’ αυτόν τον τρόπο όμως τα πιόνια που είναι στο κόλπο μπορεί κάλλιστα να αντιληφθούν πόσο αναλώσιμοι μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή κάτι που δε βοηθάει και πολύ το ηθικό τους στο οποίο ο προ.πο βασίζεται…

  Ας περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει ανάληψη και αν όχι τότε τα διάφορα σενάρια θα τεθούν από άλλη βάση.

  • Δεν είναι λάθος όσα γράφεις και έχουν βάση.
   Θέλω και γω να ελπίζω ότι το καθεστώς δεν έχει φτάσει στο σημείο να θυσιάζει έτσι πραιτωριανούς του και για αυτό ξεκίνησα το κείμενο μου με αυτήν την ευχή και ελπίδα.
   Αλλά δυστυχώς πιστεύω ότι τα πράγματα εδώ έχουν φτάσει σε τέτοιο οριακό σημείο ώστε τίποτε να μην αποκλείεται…
   Παρακολουθώ τώρα τα κανάλια και αντικρύζω ένα τεράστιο μπάχαλο.
   ΑΛλου λένε ότι το μηχάνημα εντοπισμού δεν λειτούργησε, αλλού ότι λειτούργησε.
   Αλλού μιλάνε για έναν κούριερ, αλλού το αποκλείουν.
   ΑΛλού φτάνουν στο σημείο να μιλάνε ευθέως για εσωτερική βοήθεια, αλλού το θεωρούν αδιανοητο.
   ΑΠοκορύφωμα του μπαχάλου ο ίδιος ο Παπαδάκης που σε μια στιγμή αυτογνωσίας λέει:
   «πολλοί γράφουν τι νόημα έχει μια τέτοια ενέργεια λίγι πριν την ψήφιση του ασφαλιστικού και αντι να συζητάμε για αυτό, μιλάμε για μια βόμβα»
   Όντως έτσι είναι!
   Δημιουργείται ένας τρομερός θόρυβος για να θαφτεί η 29 Ιούνη και πλέον ούτε αυτοί μπορούν να το κρύψουν!
   Μετά τις 5 Μάη είμαι πολύ περισσότερο υποψιασμένος για το τι αδιαστακτο κράτος μα κυβερνά και για το τι κόλπα μπορεί να χρησιμοποιήσει για να αποτρέψει την εκδήλωση της λαϊκής οργής.
   Βλέποντας τα κανάλια είμαι περισσότερο πεπεισμένος για το ότι αυτή η ενέργεια ήταν εσωτερική δουλειά του κράτους.
   Ο Χρυσοναζίδης είχε ανάγκη να παρουσιαστεί ως θύμα(«εμένα στόχευε το πακέττο» είπε ο εγωπαθής…) ιδιαίτερα σε μια εποχή που η αστυνομία του γινέται λαομίσητη καταστέλλοντας τις λαϊκές αντιδράσεις.
   Τον θεωρώ υπεραδίστακτο και γκαγκστερικό.
   Ας μην αποκλείουμε τίποτε…
   Πάντως αν όντως είναι τρομοκρατική ομάδα που έχει βάλει στόχο να τον δολοφονήσει τότε θα έπρεπε να φοβάται γιατί αυτή η ομάδα έδειξε ότι είναι πανούργα και υπερφιλόδοξη στους στόχους της.
   Απλά εμένα δεν με πείθει αυτό το σενάριο…

 3. Από την υπόθεση Ασπίδα και τις οργανωμένες προβοκάτσιες του ΙΔΕΑ και την δολοφονία Λαμπράκη, ο δικομματισμός πήρε μαθήματα που έβαλε σε εφαρμογή κατά την μεταπολίτευση. Φυσικά δεν τους νοιάζει να θεωρηθούνε τρωτοί η ακόμα να φοβηθούνε κάποιοι συνεργάτες τους γιατι το πρώτο τους εξασφαλίζει την ταύτισή τους με την κοινωνία «ολοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε» και πραγματώνει τη μαζική ψύχωση και φοβο που σπέρνουνε γεγονότα «εμπρησμου Ραιχσταγκ» και το δεύτερο τους εξασφαλίζει την ακρότητα αντίδρασης των πραιτωριανών γιατι «απειλούνται οι ίδιοι». Συμφωνώ με την ανάλυση και την πάω ένα βήμα παρακάτω, εκτός απο την απεργία στις 29 Ιουνίου, εκτός απο τις εκλογές για τον «Καλλικράτη», εκτός απο τις αναμενόμενες αντιδράσεις μετα τον Σεπτέμβρη που θα χειροτερεύσει η οικονομική κατάσταση οσων τους έχουν μειώσει τους μισθούς το βασικό τους μέλημα ειναι να πείσουνε τον κόσμο οτι κινδυνεύουν οι ελευθερίες τους απο αυτούς ακριβώς που αγωνίζονται για αυτές και να θεωρηθει ο δικομματισμός ο,τι ταυτιζεται με το δράμα της κοινωνίας και να δημιουργήση συναίσθημα φοβου και οικτου στη θέση του συναισθήματος οργής και ανατροπης που ειναι λογικό να έχει δημιουργηθεί στη κοινωνία μετά τα μέτρα. «Αν μπορούνε να κτυπήσουν εμένα φανταστείτε τι μπορούνε να κάνουνε σε εσάς»…και οι εφιάλτες του Οργουελ, Χάξλευ, και των ταινιών «Μπραζίλ» και Vfor Vendetta θα μοιάζουν με παραμυθάκια επιπέδου Κοκκινοσκουφίτσας. Η συντηρητική ελληνική κοινωνία που ανεχόταν 10% συστημικους «αριστερούς» δεν θα ανέχεται πλέον ουτε διαφωνούντες Πασοκτζήδες…ολοι θάναι «προδότες» της εθνικής προσπάθειας και αντικειμενικοί «συνεργάτες» τρομοκρατών. Ενα «Πατριοτ Ακτ» που θα κάνει τον Μπους να σκάσει απο τη ζήλια του θα έρθει να επιβεβαιώσει αυτους τους φόβους. Η διαφωνία θα είναι τρομοκρατία και θα αντιμετωπίζεται προληπτικά απο δώ και πέρα.

 4. ειλικρινα δεν μπορω να μπω στη λογικη των παρακρατικων συμμοριων ουτε και των τρομοκρατων!
  Ουτε απολυτα να καταληξω σε ενα συμπερασμα αυτης της ενεργειας.Θα συμφωνησω ομως και στα δυο σκεπτικα, αυτο του bp και του j4.
  Παρακολουθοντας τις δηλωσεις του Χρ. οι σκεψεις μου, ηταν αυτες του bp.
  Βγαινοντας στη γειτονια και συζητωντας με ενα γειτονα (ακρως συντηριτικο) μου ειπε:
  Ακουσες τι εγινε; Ρε αυτοι δεν μπορουνε να φυλαξουνε ουτε τα νωτα τους!Δεν υπαρχει κρατος, τα διαλυσανε ολα!

  Οταν ακους εναν συντηριτικο να εκφραζει αυτην την αποψη, κατανοεις ακομα περισσοτερο οτι εχουν χασει τον μπουσουλα, πανικος τους εχει κυριευσει γιατι τιποτα δεν μπορει να σταματησει τη ροη του ποταμου.Τετοιες ενεργειες (αν υποθεσουμε οτι την ειχαν σχεδιασει οι ιδιοι) γκρεμιζουν ολο αυτο το κατασκευασμα «του ασφαλους κρατους» που θελουν να μας πεισουν οτι χτιζουν!
  Ειναι τοσο πολυ ηλιθιοι;;;;;
  Ε ναι λοιπον ειναι.

  μπραβο bp που μαζευεις τις σκεψεις μας και τις βαζεις σε μια σειρα!

 5. Θυσιάζεις και τη βασίλισσα, μόνο που στο σκάκι παίζουν 2… εδώ παίζουν πολλοί… και η διαφορά είναι ότι δεν ξέρω αν στρατηγικά αξίζει να αρχίσεις να θυσιάζεις πιόνια όταν τα πράγματα είναι ακόμα χαλαρά…

  και με 200.000 διαδηλωτές σε μια πόλη 5 εκατομμυρίων τα πράγματα είναι χαλαρά…

  Ακόμα η πλειοψηφία δεν έχει νιώσει το αγγούρι… όταν θα αυξάνονται φπα και λοιποί φόροι και θα μειώνεται το εισόδημα και το πράγμα δε θα προχωράει.
  Η λογική τους είναι πάμε λάου λάου για να μην υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις. και προς το παρόν εγώ δεν έχω δει να κατεβαίνει κάτω κόσμος που να μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση.

  Το σημείο μηδέν για αυτούς θα φτάσει όταν κηρύξουμε χρεοκοπία παρά το ΔΝΤ. Αν φτάσουμε σε ποσοστά ανεργίας άνω του 20% θεωρητικά αλλά πραγματικά πολύ παραπάνω, αν παγώσουν π.χ. καταθέσεις κτλ…

  Μεταξύ μας ο Ελληνας πιστεύει ότι θα τη γλυτώσει, οτι δεν πρόκειται να μας αφήσουν να βουλιάξουμε ότι στο τέλος κάπως θα τη γυρίσουμε την παρτίδα… έχει λίγο αυτό το η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, μεχρι το ο θεός δε θα εγκαταλείψει τους Έλληνες, μέχρι το στο τέλος ο έλληνας πάντα βρίσκει την άκρη…

  Αν έρθει κάποια προκήρυξη, θα δούμε τι λέει…

  • χμ…
   Θα συμφωνούσα μαζί σου αν δεν είχα βιώσει την 5 Μάη και το απίστευτο κα πρωτοφανες ξέσπασμα οργής που αυτή συνοδεύτηκε.
   Πότε είχε ξανά πολιορκηθεί η ίδια η βουλή από τοσο κόσμο;
   Πότε το ποτάμι του κόσμου ήταν τόσο μεγαλο και αποφασισμένο;
   Πότε ακόμη και το ΠΑΜΕ δεν μπορούσε να ελέγξει την οργή των διαδηλωτών του;
   Πότε είχαν ενωθεί οι συγκεντρώσεις ΠΑΜΕ υπολοίπων;
   ΠΟΤΈ!
   Και μην αναμεταδίδεις το νούμερο των 200.000!
   Είναι υπερβολικά συντηρητικό!
   Ο κόσμος σαν ροή που κατέβηκε έφτασε το μισό εκατομμύριο και πάνω από το ένα εκατομμύριο πανελλαδικά!
   Όταν το bbc ανέφερε για την μεγαλύτερη ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ συγκέντρωση της ελληνικής ιστορίας είχε μια βάση.
   Και αν δεν είχαμε την ιστορία στην μαρφίν ο κόσμος θα ήταν ακόμη περισσότερος καθώς κάθε λεπτό έρχονταν νέες χιλιάδες διαδηλωτών.
   Να το συζητήσουμε αυτό όταν θα καταθέσω το ολοκληρωμένο άρθρο μου για τις 29 Ιούνη.
   Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες περιοχές της Αθήνας αλλά στα δυτικά η κατάσταση είναι τραγική και οριακή όσο δεν φαντάζεσαι…

 6. θα δεις οτι οταν φτασουμε στο σημειο Ο θα ειναι ολοι στο δρομο!Ενωμενοι-Δυνατοι (που λεει και το γνωστο συνθημα) 🙂
  Κι ας μη ξεχναμε οτι ο Ελληνας ειναι της «τελευταιας στιγμης» Εκει τα δινει ολα!

  περιμενω κι εγω την προκυριξη με μεγαλο ενδιαφερον

 7. Προσωπικά είμαι πολύ επιφυλακτικός.

  Ως πρώτη εκτίμηση θα έλεγα πως :
  1. Τέτοια «κόλπα» παραπέμπουν σε τεχνογνωσίες και πρακτικές μαφιόζικων κυκλωμάτων της νύχτας, ή σε παρακρατικές ομάδες που λειτουργούν ως οργανωμένοι θύλακες μέσα σε μυστικές υπηρεσίες, ή σε συνδυασμό αυτόν των περιπτώσεων μια και η διασύνδεση υπηρεσιών «ασφαλείας», «πληροφοριοδοτών», μεγαλονονών της μαφίας και κυκλωμάτων μαύρου χρήματος είναι γνωστή και αδιαμφισβήτητη.

  2. Όπως και να έχει υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για την «τρύπα» στην ασφάλεια, οι οποίες αν αποδειχτεί σωστός ο πρώτος συλλογισμός μου είναι ακόμη μεγαλύτερες και περιέχουν την εσχάτη προδοσία εφ όσον ως κυβέρνηση δεν έχεις τον έλεγχο των υπηρεσιών ασφαλείας και επιτρέπεις την ανάπτυξη των λεγομένων «σταγονιδίων».

  3. Ο άμεσα πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου φέρει ευθύνη και θα έπρεπε να παραιτηθεί (πράγμα απίθανο για έναν καβαλημένο μεγαλομανή όπως ο Χρυσοχοίδης) ή να αποπεμφθεί πάραυτα.

  Περισσότερα όταν και αν ποτέ μάθουμε την αλήθεια.

   • Μα δε τρώγεστε πια εσείς οι κυνικοί αναρχικοί.

    Φυσικά υπάρχει αλήθεια και φυσικά την μαθαίνουμε πάντα.

    Ώρες είναι πείτε τώρα πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει ψέματα και πως δεν υπάρχει Αι Βασίλης …..

    Έχει όρια το θράσος σας κύριοι.

     • Τι εννοείς καλημέρα ?

      Υπονοείς ότι κοιμάμαι, ως αποβλακωμένος τηλεπυροβολημένος μικροαστός ?

      Υπονοείς ότι ……. όχι όχι δε μπορεί να συμβαίνει αυτό ….. θες να πεις πως ….

      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ???????

      ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ βοήθεια

   • Ευχαριστώ δεν το περίμενα ότι υπάρχουν τόσοι χαρούμενοι κυνικοί χλευαστές των φαύλων καπήλων της αριστεράς.
    Επιτέλους ο κόσμος τους γράφει εκεί που πρέπει … στα μπλογκάκια του 🙂

 8. όλοι στο περιβάλλον του Χρυσοχοΐδη είναι αναλώσιμοι. έτσι δείχνουν τα γεγονότα δλδ.
  τον φάγανε στεγνά και στυγνά τον άνθρωπο.
  το πιθανότερο για να βγει ξανά με άλλον αέρα στα πανιά του ο Μιχαλάκης εναντίον της κοινωνίας.
  υπάρχει όμως το ενδεχόμενο το θύμα να έγινε γνώστης, εκ προθέσεως ή τυχαία, πληροφοριών & κινήσεων που έπρεπε να μείνουν καλά αμπαρωμένες και βραχυ-κυκλωμένες για ένα δεδομένο χρονικό διάστημα και πιθανότατα θεωρήθηκε ικανός να ή διέρρευσε εκ προθέσεως ή απρόσεχτος ων κάποιες από αυτές. έτσι δεν πέθανε και ο Τσαλικίδης;
  σε κάθε περίπτωση είναι ένα γεγονός με πολλαπλές και παράλληλες μη-αντικρουόμενες αναγνώσεις, πιστεύω μάλιστα ότι αυτές έχουν προσχεδιαστεί από εκείνους που αποφάσισαν τη δολοφονία. Έχω την αίσθηση δλδ ότι μέσα στην αστραπιαία σκηνοθεσία που είχε κατάληξη το θάνατο αυτού του ανθρώπου, προσπάθησαν να αποκομμίσουν πολλά παράπλευρα οφέλη.
  αν το παρακράτος φτάνει μέχρι το γραφείο του Χρυσοχοΐδη, αν ο Χρυσοχοΐδης σε ρόλο παρακρατικού δολοφονεί όσους αντιλαμβάνονται το πραγματικό του ρόλο, αν βρισκόμαστε στις προετοιμασίες μεγαλύτερων ανατροπών της «δημοκρατίας» μας, ….

   • στο κείμενο έβαλες σε σειρά τις σκέψεις πολλών από μας. μπράβο για τη δουλειά σου. όλοι κάνουμε, φυσικά, εικασίες για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, αλλά η πολιτική ιστορία αυτού του τόπου δε γράφτηκε ποτέ με βάση τα πορίσματα (όποτε υπήρξαν και ανεξάρτητα από την αλήθεια που περιείχαν) της «δικαιοσύνης» και του εγκληματολογικού. η εκμετάλλευση τέτοιων γεγονότων από την απανταχού εξουσία είναι κανόνας, οπότε θεωρώ ότι πρέπει να επιμείνεις, πρέπει να επιμείνουμε…

 9. bravo blackpanther,
  polu kalo keimeno, opws panta!

  (ante, giati eixame ligo kourastei ton televtaio kairo apo tis polles anadimosievseis 😛 de lew, xreiazontai ki avtes, alla… )

  (xairetismous kai filia stin erendira 🙂 )

 10. Προσωπικά θέλω να ζήσω την Εξέγερση ως γιορτή και χαρά και όχι ως αλληλοσκοτωμό.
  Ακόμη αυτό είναι εφικτό αλλά ο χρονος λειτουργεί εναντίον μας.
  Στις 29 Ιούνη ας είμαστε όλοι κάτω και ας μην γίνουμε κοπάδι κανενός.

  για όλα όσα έγραψες και ιδιαίτερα για τα παραπάνω δίνεις στην ελπίδα νόημα.

 11. Αγαπητε bp εκτιμω πολυ την ετοιμοτητα σου για την συγγραφη αυτου του σχολιου.ετσι μας δινετε η δυνατοτητα να εκφρασουμε τις αποψεις μας σ ενα περιβαλον πολιτικο που αποσταθεροποιειτε καθε μερα.
  Θα συμφωνησω και προσυπογραφω την θεση του Marx Factor οι δυναμεις καταστολης,κατα την αποψη μου,παντα εχουν ετοιμα σεναρια τα οποια χρησιμοποιουν κατα περιπτωση…..
  Ολοι αναλογα την εμπειρια μας εχουμε δει οτι μπροστα σε μεγαλες ανακαταταξεις προκυπτουν γεγονοτα που αποπροσανατολιζουν το λαο απο τον πρωτευοντα στοχο.
  Αυτη τη περιοδο δρομολογουνται ανατροπες που δεν εχουν προηγουμενο….ολες οι κατακτησεις του λαικου κινηματος καταριπτονται και η χωρα και η ευρωπη οδηγουνται σε μια φασιζουσα νεα ταξη πραγματων ,πιστευετε εσεις,
  οτι ολοι αυτοι δεν εχουν γνωση και εμπειρια του τι συνεβη σε αναλογες περιπτωσεις κατω απο συγκεκριμενες οικονομικες συνθηκες?
  Και ειμαι σιγουρη οτι οι πολλοι θα πεισθουν για τον απλο λογο οτι πρεπει να εχεις αριστερη συνειδηση και σκεπτικο που να σου επιτρεπει να αναλυεις τα γεγονοτα….
  Ακομη δεν εχουμε φτασει στο σημειο της ρηξης ακομη κι αυτες οι επαναλαμβανομενες απεργιες εκτονωνουν την κατασταση και νομιζω οτι την συντηρουν κιολας(αυτο υπο αιρεση)θα το δουμε μελλοντικα…..
  Εχουμε ομως υποχρεωση να αναδεικνυουμε ολα αυτα που διαδραματιζονται καθημερινα παντου …..και να επωμιζομαστε τις κοινωνικες και ιστορικες μας ευθυνες…..

 12. Κάθε φορά που επίκειται ψήφιση ή αναγγελία μέτρων, έχουμε «τρομοκρατικό» χτύπημα κατά της «τάξης» και της «νομιμότητας».

  Τυχαίο; Δεν νομίζω…

  Χρυσοχοϊδης, ο Πατακός των ημερών μας.

 13. Εν όψει της 29ης Ιούνη, και μετά από τα γιουχαϊσματα που έχουν φάει ουκ ολίγοι υπουργοί μηδέ εξαιρουμένου του πρωθυπουργού της χώρας, στο Ηρώδειο, ήρθε η ώρα της θυσίας ενός πραιτωριανού, ενός στενού συνεργάτη!!!αξίζει ένας νεκρός πραιτωριανός συνεργάτης για να ασκηθεί τρομοκρατία διάχυτη.

  Είναι μια αδίστακτη ΧΟΥΝΤΑ, που κάτω από την ομπρέλα της δημοκρατικής εκλογής της στην εξουσία, τολμά τα πάντα, ξεκινώντας από ένα κάλπικο προεκλογικό και μετέπειτα κυβερνητικό πρόγραμμα, και συνεχίζοντας με ανατροπή όλου του κυβερνητικού προγράμματος και δίνοντας τη χώρα βορά στην τρόϊκα Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΕΚΤ.

  Είναι ΧΟΥΝΤΑ πουλημένη, σκληρή, τρομοκρατική, επικίνδυνη, απαρτιζόμενοι από άτομα ανεύθυνα, κυριολεκτικά ανδρείκελα, άκρως επικίνδυνα για τη χώρα και το λαό.

  Η χώρα ζει μια ΧΟΥΝΤΑ χειρότερη από τις στρατιωτικές χούντες!!

  Ο λαός πρέπει να αντισταθεί με σθένος γνωρίζοντας πλέον τον εχθρό και ότι πρέπει να τον πολεμήσει με τα όπλα του, και τα όπλα του είναι οι δυναμικές ογκώδεις διαδηλώσεις, με μπροστάρηδες, (και πρέπει να απαιτηθεί αυτό από τις κομματικές οργανώσεις), τους βουλευτές της ελάσσονος αντιπολίτευσης!!
  με απεργίες διαρκείας, με καταλήψεις λεωφόρων, κτηρίων ΜΜΕ, δημοσίων κτηρίων, εκδηλώσεις σε πλατείας των γειτονιών με διαφάνειες που να ενημερώνουν τον κόσμο από κατάλληλους ανθρώπους.

 14. To ότι γράφεις αυτά που γράφεις και αυτά που γράφουν οι σχολιαστές, το θεωρώ πρόοδο. Πριν 2-3 χρόνια θα ήταν αδιανόητο το σενάριό σου. Θα σε είχαν κράξει όλοι και θα ήσουν στον τοίχο.
  Τώρα βλέπω και σε άλλα μπλογκς (όχι πάντα ξεκάθαρων προθέσεων) προσπάθεια να συνδεθούν και παλιότερα τρομοκρατικά χτυπήματα (της 17 Ν πχ) με συγκεκριμένες πολιτικές συγκυρίες.
  Η ευχή μου είναι, κουβέντες σαν ετούτη δω να περάσουν απο τα μπλογκς στη τηλεόραση και στα ραδιόφωνα.
  Μετά βλέπουμε.

 15. batman κανε μου μια χαρη σε παρακαλώ και πες μου τι ακριβώς παιζει στα Δυτικά (που οπως είπες γινεται χαμός) και επίσης γιατι αυτοί που βασανίστηκαν στη χουντα θεωρουν τη «χουντα» του ΔΝΤ χειρότερη?

  thnx

 16. Θα συμφωνήσω με όσα λέτε και φυσικά με το κείμενο και θα προσθέσω κάτι ακόμα…
  Δεν είναι μόνο η 29η Ιουνίου κατά τη γνώμη μου. Σήμερα έπρεπε να μιλάνε όλοι για το ασφαλιστικό αλλά πολύ περισσότερο για την αποκάλυψη της ρήτρας της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε η δοσίλογη κυβέρνηση Παπανδρέου μέσω του «υπερυπουργού» Παπακωνσταντίνου που κατέλησαν το σύνταγμα και παρέδωσαν τη χώρα βορά στα αφεντικά τους.
  Δε μιλάμε μόνο για τις κινητές και ακίνητες αξίες της χώρας ως εγγύηση αλλά και για παραίτηση της χώρας από την άσκηση των νομικών δικαιωμάτων της έναντι των πιστωτών της! Αυτή ήταν η ερώτηση που απηύθυνε στον Παπανδρέου ο Τσίπρας και η απάντηση του Παπανδρέου ήταν οι συνηθεις άρες-μάρες…
  Μέσα από αυτό όμως βγήκε κάτι ακόμα… ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποχωρήσει μονομερώς από τη σύμβαση!
  Επίσης ότι αν η Ελλάδα πετύχει τους στόχους της νωρίτερα και ζητήσει να αποπληρώσει νωρίτερα τα διμερή δάνεια του «μηχανισμού» θα πρέπει να επιβαρυνθεί με ποινή προεξόφλησης (πέναλτυ)!
  Και το κερασάκι… η Ελλάδα επιβαρύνεται με τα έξοδα σύναψης των δανείων που είναι 400 εκατ. ευρώ καπέλο!!! (όσα έκοψαν από τους συνταξιούχους)
  Μάλιστα ο Τσίπρας ανέφερε ότι έχει ζητηθεί να κατατεθεί η λίστα με τα δικηγορικά γραφεία και όσους εμπλέκονται στη διαδικασία και η κυβέρνηση δεν τα δίνει!
  Ο δοσίλογος Παπανδρέου δεν αρνήθηκε τους όρους λέγοντας ότι είναι όροι ρουτίνας που μπαίνουν σε κάθε δάνειο(!) και ότι ο Τσίπρας και το κόμμα του προσπαθούν να δημιουργήσουν πανικό διότι αυτές οι ρήτρες δεν πρόκειται να εφαρμοστούν επειδή… η Ελλάδα με την κυβέρνησή του θα πετύχει τους στόχους!!!
  Και φυσικά ότι έσωσε τη χώρα που διαφορετικά θα είχε χρεωκοπήσει!!!
  (σχετικό δημοσίευμα με τους όρους της σύμβασης μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
  http://omadeon.wordpress.com/2010/06/24/euro-piracy/
  Το ΔΝΤ ήρθε για να διασφαλίσει τους δανειστές και να διαχειριστεί τη χρεωκοπία που θα οδηγηθεί η χώρα ώστε να λεηλατηθούν τα πάντα!
  Το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το εργασιακό είναι αυτά που θα οδηγήσουν στη χρεωκοπία και την εξαθλίωση τον κόσμο ώστε η δουλειά του ΔΝΤ να πετύχει απόλυτα!
  Όχι τον υπασπιστή του θα ανατίναζε ο Χρυσοβλακίδης αλλά και τη μάνα του την ίδια!
  Αν θέλετε όμως να δείτε τι σημαίνει ΔΝΤ και πού οδηγούν οι πολιτικές του, υπάρχουν τα πεπραγμένα του…
  Δείτε όσοι δεν έχετε δει το ντοκ. του Solanas ολόκληρο και θα δείτε μέσα σε αυτό πολλά κοινά με την Ελλάδα. Πράγματα που ήδη έχουν συμβεί και πράγματα που βρίσκονται
  σε εξέλιξη… Θα δείτε το ρόλο των ντόπιων λαμογιών στο ξεπούλημα της χώρας, των αρχισυνδικαλιστών, τις «μεταρρυθμίσεις», τις αποκρατικοποιήσεις, το ρόλο ντόπιων τραπεζιτών, των ΜΜΕ κλπ. Ακόμα και τις «τρομοκρατικές» επιθέσεις της αστυνομίας θα δείτε…! Και δε μιλάμε για ένα νεκρό…
  Αφού το ΔΝΤ κατάφερε να διαλύσει την 5η οικονομία του κόσμου καταλαβαίνετε τι περιμένει την Ελλάδα, αν δε διωχθούν όλοι αμέσως…
  Και μην ξεχνάτε! Η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή και τα αφεντικά του Παπανδρέου και των λοιπών δοσίλογων και της παρέας τους είναι καλύτερα εκπαιδευμένα…
  Οι νέες «τρομοκρατικές» αλλά και κατασταλτικές μέθοδοι έχουν σφραγίδα ΔΝΤ-ΕΕ και να είστε προετοιμασμένοι για πολλά… Θα προσπαθήσουν να προστατεύσουν το σχεδιασμό τους με κάθε τρόπο διότι είναι πάρα πολλά τα λεφτά!

  (το ντοκ. του Solanas μπορείτε να το δείτε με ελληνικούς υπότιτλους εδώ:

  Καλό θα ήταν να το δείτε όλο διότι ξεκινάει από την εξέγερση του 2001 και γυρίζει στο παρελθόν για να εξηγήσει τι οδήγησε τη χώρα στη φτώχεια και την ανέχεια… και ξανακαταλήγει στην εξέγερση)
  Θα πρότεινα σε εμάς, τώρα που υπάρχει η εμπειρία της Αργεντινής, να αλλάξουμε λίγο τα πράγματα και να τους διώξουμε όλους πριν μας τα αρπάξουν όλα και μας διαλύσουν!
  Επίσης καλό θα ήταν να γνωρίζουμε ότι όποια χώρα έδιωξε το ΔΝΤ και δεν ακολούθησε τις «συμβουλές» του οδηγήθηκε σε ανάπτυξη αλλά και όποια απελευθερώθηκε από τα νύχια του κάνοντας στάση πληρωμών οδηγήθηκε πολύ γρηγορότερα στην ανάπτυξη… και να μην ακούμε τον παπανδρέου που σκόπιμα μας λέει «ή ΔΝΤ ή χρεωκοπία»!
  Απλώς η στάση πληρωμών του εξωτερικού χρέους (που δεν έχει καμία σχέση με μισθούς και συντάξεις όπως φοβίζουν σκόπιμα τον κόσμο) πρέπει να γίνει με διαφάνεια και από ανθρώπους που είναι υπέρ των συμφερόντων της χώρας… Κοινώς Παπανδρέου. Σαμαράς, Καρατζαφέρνε και οι υπόλοιποι του συρμού είναι ακατάλληλοι και επικίνδυνοι για μία τέτοια διαδικασία!
  Και φυσικά σε μία τέτοια διαδικασία χρειάζονται έντιμοι οικονομολόγοι και νομικοί και όχι ανίκανοι πολιτικάντηδες…
  Ας μην ξεχνάμε και το «απεχθές χρέος» που είναι όρος του διεθνούς δικαίου και που σημαίνει ότι μεγάλο μέρος του χρέους μπορεί να ακυρωθεί!
  Δεν απορείτε γιατί δε γίνεται καμία νύξη για το απεχθές χρέος…;
  Διότι αν γίνει ουσιαστική έρευνα για αυτό θα βγουν όλες οι μίζες και οι παράνομες συμβάσεις, οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και γενικά οι λαμογιές των διεφθαρμένων πολιτικών, επιχειρηματιών, δικαστικών και λοιπών εμπλεκομένων…
  Και ειλικρινά δεν ξέρω γιατί η αριστερά δεν έχει επιστρατεύσει μία στρατιά νομικών και οικονομολόγων ώστε να κινηθούν νομικά προς αυτό και να βοηθήσει και εμάς τους πολίτες εξηγώντας μας με ποιες νομικές διαδικασίες μπορούμε να κινηθούμε και να ακυρώσουμε και το μνημόνιο (που έτσι και αλλιώς όλη η διαδικασία είναι αντισυνταγματική) και το «απεχθές χρέος»!
  Με ομαδικές και χιλιάδες προσφυγες… με προσφυγές σε διεθνή δικαστήρια…;
  Δε μπορεί να μην υπάρχει τρόπος προστασίας, ούτε να είμαστε σε ομηρία μίας κάστας δοσίλογων παρτάκηδων…
  Ο χρόνος κυλάει υπέρ τους, όσο αφήνουμε τους πουλημένους να μας ξεπουλάνε και να μας καταστρέφουν!

  (Συγγνώμη για το λίγο μεγάλο σχόλιο και την επέκταση εκτός θέματος, αλλά νομίζω ότι όλα αυτά σχετίζονται και πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι για το τι είναι ικανοί να κάνουν και για πιο λόγο στηρίζονται τόσο πολύ στην αποβλάκωση και παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης, ανατινάζοντας ακόμα και τους… δικούς τους!)

 17. Πολύ καλό blackpanther1975, πάρα πολύ καλό μάλιστα.
  Σήμερα το πρωί, στον χώρο της δουλειάς μου ξεκίνησα ένα διάλογο με παρόμοιο «σκεπτικό».
  Συνήθως με «κράζουν!» σε ανάλογες συζητήσεις, αλλά σήμερα ήταν διαφορετικά.
  Έμεινα έκπληκτος που πάρα πολλοί έχουν παραπλήσιες απόψεις, ακόμα και συντηρητικοί συνάδελφοι.
  Νόμιζα ότι μόνο «εμείς!» είμαστε καχύποπτοι και υποψιασμένοι 🙂
  Ωραίο πράγμα να σκέφτεσαι…μεγαλόφωνα! 😉

 18. Η όλη κατάσταση θυμίζει 11 Σεπτέμβρη. Η κατάρρευση των δίδυμων πύργων εγκαινίασε την αρχή του «πολέμου κατά της τρομοκρατείας». Η 24 Ιουνίου εγκαινιάζει το πέρασμα του ΠΑΣΟΚ από τον ακροδεξιό χώρο στον ανοιχτό φασισμό.
  Στην ανάλυση του blackpanther έχω να πώ τα εξής. Οι μυστικές υπηρεσίες δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ακριβώς τα όποια σχέδιά τους γιατί «παίζουν» χιλιάδες παράγοντες στη ζωή. Στην 11η του Σεπτέμβρη η κατάρρευση των διδύμων κλώνισε το κύρος της υπερδύναμης και αυτό δεν το ήθελε καθόλου μα καθόλου. Έτσι και τώρα κλονίζεται το κύρος του κράτους που πάνω σ’ αυτό επενδύουν.
  Όπως πάντα σχεδιάζονται προβοκάτσιες απο τα επιτελεία για τις δύσκολες καταστάσεις. Τέτοια όμως που να μην τρώγεται το κύρος των κρατών. Απλώς πάντα τα αποτελέσματα ξεφεύγουν απο τον έλεγχο των επιτελείων. Τις διάφορες ομάδες που ανοίκουν στον ένοπλο επαναστατικό αγώνα πολύ περισσότερο τις τρομοκρατικές-παρακρατικές εύκολα μπορούν να τις ελέγξουν με την ίδια τους την πολιτική. Σε ποιά σημεία μπορούν να χτυπήσουν, σε ποιό επίπεδο κλπ. Η υλοποίηση των αποφάσεών «προβοκάτσιών» τους, παίρνει το ρίσκο του ανεξέλεγτου αποτελέσματος. Γι’ αυτό πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Στην περίπτωσή μας όμως, ακόμη και μια απλή «ανακάλυψη» ενός τέτοιου πακέτου θα ήταν το ίδιο μια σοβαρή είδηση για την προπαγάνδα τους. Ο θάνατος του Βασιλάκη βγαίνει απο τον έλεγχο και καθιστά το κρατικό κύρος τρωτό. Η προκύριξη που θα ακολουθήσει μπορεί να αναδείξει κάτι συνομοσιολογικό ή όχι. Θα δούμε…..

  • Σαφώς και μπορεί να πληγώθηκε το «κύρος» με το χτύπημα τις 11/9 αλλά άνοιξε η πόρτα για την άλωση του Αφγανιστάν και του Ιράκ! Και πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι και το Αφγανιστάν έχει πολύ πλούσιο υπέδαφος!!!
   Γνωρίζετε υποθέτω ότι προφανώς ήδη το γνώριζαν…
   Πίσω από την παρακρατική δράση πρέπει να βλέπουμε συγκεκριμένους πυρήνες που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα μέσω συγκεκριμένων ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά και πολιτικών προσώπων που ακριβώς ορίζονται σε συγκεκριμένες θέσεις… Δε σημαίνει ότι όλοι οι υπουργοί πχ βρίσκονται πίσω από μία στημένη προβοκάτσια ή ότι όλοι οι αστυνομικοί παίρνουν μέρος σε κάτι που μπορεί να γίνεται εκ των έσω… Ούτε ότι υπολογίζεται το πολιτικό κόστος!
   Οι πολιτικοί είναι οι αναλώσιμοι ενδιάμεσοι υπηρέτες του συστήματος που παραμένουν όσο χρειάζεται για να υπηρετήσουν τα αφεντικά τους! Γι αυτό ο ένας διαδέχεται τον άλλο αλλά η πολιτική συνεχίζεται στο δρόμο που χρόνια πριν είχε χαραχθεί… Σας φαίνεται συνομωσιολογικό…; Πόσοι «συνομωσιολόγοι» έλεγαν χρόνια πριν για το πού οδηγεί η ΕΕ τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα των πολιτών…; Ήταν μέντιουμ…; Απλώς παρακολουθείς τα βήματα, βλέπεις ποια συμφέροντα υπηρετούνται και βγάζεις ασφαλή συμπεράσματα!
   Οι δήθεν «αιφνιδιαστικές» πρόωρες έγιναν κατόπι συνεννόησης και όταν το χρίσμα είχε δοθεί στο Γιωργάκη άρχισε να ενισχύεται το νέο προφίλ και μέσα από τα ΜΜΕ έγινε η «μετάλλαξη» του «καθυστερημένου» και «ανίκανου» σε… «σωτήρα» που «αν δεν τον είχαμε έπρεπε να τον εφεύρουμε» όπως είχε πει ένας γλύφτης κονδυλοφόρος που τοποθετήθηκε στην ΕΡΤ από το φίλο του Ρουσόπουλο και ήταν εξίσου γλύφτης των προηγούμενων κατά τη δική τους θητεία!
   Τι λέτε; Μπορούσε να επενεκλεγεί ο Κωστάκης και να έλεγε «παραλάβαμε χάος και πρέπει να πάρουμε πιο σκληρά μέτρα»; Ή ακόμα καλύτερα «για να σωθεί η χώρα πρέπει να οδηγηθεί στο ΔΝΤ»…;
   Στην Ελλάδα φυσικά με αυτά που ακούμε καθημερινά, ίσως όλα πλέον να μπορείς να τα περιμένεις αλλά λέτε οι «πίσω από τα ανδρείκελα» να έπαιρναν τέτοιο ρίσκο…;
   Το τι θέλουν να στήσουν θα το καταλάβετε από τις κραυγές των ΜΜΕ…
   Αυτές προετοιμάζουν το έδαφος για το επόμενο και προετοιμάζουν το πόπολο για την επιβολή των «αναγκαστικών» μέτρων «ασφαλείας»…
   Οι σημερινές κραυγές ήταν:
   -Mία πρωτόγνωρη ενέργεια με ειδικό υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί στο εξωτερικό από αριστερίστικες αναρχικές ομάδες. Στην ιταλία πριν λίγο καιρό έγινε τέτοια επίθεση για τον Μαζιώτη…
   Δείτε τώρα πόσες πληροφορίες έχουμε σε μία πρόταση για κάθε χρήση!
   Πρωτόγνωρη «τρομοκρατία» μπορεί να φέρει… πρωτόγνωρα μέτρα!
   Έχει χρησιμοποιηθεί στο εξωτερικό μόνο…
   Δύο χρήσεις: Kαι σύνδεση της εγχώριας «τρομοκρατίας» με τη διεθνή και τα ξένα κέντρα που μάς επιβουλεύονται!
   -Αριστερίστικες αναρχικές ομάδες…
   Η «τρομοκρατία» πρέπει να συνδέεται με αναρχικούς και αριστερούς διότι όταν το σύστημα κινδυνεύει πρέπει να μπορεί να χτυπάει τους σκεπτόμενους! Άσε που η αναφορά ή η δημιουργία υπόνοιας για ακροδεξιές ομάδες θα οδηγήσει αλλού το μυαλό και θα κάνει τους μπάτσους να ψάχνονται!
   Στην Ιταλία έγινε για το Μαζιώτη…
   Δεν το είχα ακούσει ποτέ ούτε διαβάσει αλλά να και η σύνδεση με το Μαζιώτη που «συνδέεται» με τον Ε.Α. που παίρνει εκδίκηση για την «επιτυχία» του υπουργού και το καίριο χτύπημα στην τρομοκρατία!
   -Θα κινδύνευαν απλοί πολίτες… Αν έσκαγε κατά τη μεταφορά… Είχαν σκοπό να σκοτώσουν απλούς πολίτες…
   Μέχρι πριν λίγο δεν ήξεραν ούτε τι ήταν! Πώς διάολο ανακάλυψαν και ποια διαδρομή έκανε…;
   Και τα μηνύματα προς το πόπολο…;
   Κάτσε στα αυγά σου κινδυνεύεις! (για νοικοκυραίους)
   Τώρα «δικαιούμαστε» περισσότερη αστυνόμευση και προληπτική καταστολή διότι δεν ξέρεις πια τι είναι και τι μεταφέρει ο διπλανός σου! (Ετοιμαστείτε για ξεβρακώματα κλπ όσοι τους ανέχεστε)
   Και φυσικά επειδή δεν ξέρεις τι είναι ο καθένας μπορεί να είναι και ύποπτος… Άρα όποιος κινείται και αντιδρά μπορεί να είναι και τρομοκράτης… Όποιος μιλάει δε, κατά της κυβέρνησης που «σώζει τη χώρα» και αντιστέκεται στο «σχέδιο σωτηρίας» μπορεί να είναι και συνεργάτης αυτών των κακόβουλων ντόπιων και ξένων που επιβουλεύονται τη «σωτηρία» της χώρας!
   Άσε που έχουμε και το «άλλοθι» της κυβέρνησης για τη μεθοδευμένη χρεωκοπία μέσω ΔΝΤ…
   «Έκανε ό,τι μπορούσε αλλά φταίνε οι κακόβουλοι που εμπόδισαν το έργο της… Οι κακοί αριστεριστές που κλείνουν τα λιμάνια και βάζουν βόμβες και δυσφημούν τη χώρα…»
   Κοινώς «ή σκάτε και κάνουμε ό,τι θέλουμε… ή φέρνουμε τα πράγματα εκεί που θέλουμε χρησιμοποιώντας την αντίστασή σας ως άλλοθι της σίγουρης αποτυχίας της διάσωσης…» (Για τη σίγουρη χρεωκοπία που θα έρθει πολύ γρήγορα μιλάνε οι αριθμοί που δε βγαίνουν και ο δρόμος που ακολουθείται για να διαλυθεί η χώρα και να διασωθούν οι δανειστές που θα αποζημιωθούν πλουσιοπάροχα… Όλοι αυτοί που ξεπουλάνε τη χώρα δε θα πάρουν κάτι; Εδώ για ένα έργο πέφτει τόση μίζα… για τόσα έτσι θα τους αφήσουν…; Ακόμη και αν τους τη φέρουν στο τέλος, όταν θα τους είναι άχρηστοι, σίγουρα προς το παρόν έχουν διαβεβαιώσεις!)
   Και μία ερώτηση για σκέψη και προβληματισμό…
   Γιατί ο Χρυσοβλακίδης προστατεύεται τόσο πολυ από όλους…; Γιατί ό,τι και να κάνει έχει τη στήριξη όλων…;

   Όσο για την «προκύρηξη»… θα τη διαμορφώσουν ανάλογα!

 19. Να και η τρανή απόδειξη…!
  “Η πορεία που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, 29 Ιουνίου, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας για το ασφαλιστικό και τις αλλαγές στα εργασιακά, ας μετατραπεί ταυτόχρονα και σε διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά της τρομοκρατίας…” !!!
  Τάδε έφη… ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ!!!
  Μόλις το είδα και σκέφτηκα να σας ενημερώσω…!
  (από…
  http://cretanpatriot.wordpress.com/2010/06/25/%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%84/

  • kala,
   apistevto, edw o kosmos xanetai kai me ti asxolountai avtoi????
   poios noiazetai gia…»tromokraties»???!!!

   an ontws exoun skopo na metatrepsoun tin poreia stis 29 se diamarturia gia tin…»tromokratia», egw apla den prokeitai na paw, opws nomizw kai polloi polloi alloi.

 20. και κάτι για να γελάσουμε:
  ο Μπαζιωτόπουλος την πέφτει με σχόλια σε blog και τρώει χέσιμο από απηυδισμένους συν-σχολιαστές

  http://papaioannou.wordpress.com/2010/06/25/%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%BF%CE%90%CE%B4%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%89%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CF%80/

 21. Χαιρετώ την ομήγυρη των Σχολιαστών Χωρίς Σύνορα. Σας διαβάζω αρκετό καιρό και αποφάσισα να αποκτήσω email για να μπορώ να επικοινωνώ με τα διάφορα sites. Η «προκήρυξη» που αναμένεται ελπίζω να έχει τα δικά μου λάθη και να βγάλουμε άκρη. Όσο για τον «Χρυσοβλακίδη» είναι εξαφανισμένος απο τα ΜΜΕ. Μόνο η επιβεβλημένη μικρή δήλωσή του τον έκανε ορατό στα κανάλια. Δεν ξέρω αν αυτό είναι μέρος του σχεδίου διαχείρισης κρίσεων, ούτε αν μπορούμε να βάζουμε το χέρι στη φωτιά για το ότι αυτό είναι το μόνο σχέδιο (το μόνο;) υποταγής των συνειδήσεων.
  Πάντως και απο τις προηγούμενες χρεοκοπίες της Ελλάδος βγαίνει το συμπέρασμα ότι η εξουσία ακολουθεί την πεπατημένη. Μάζευαν τιμαλφή, όποιος αντιστεκόταν στα τότε μέτρα θεωρούνταν προδότης κλπ.
  Μετά και απο τις τέσσερις χρεοκοπίες μας, τα πράγματα πήγαν καλά για τους καπιταλιστές, οι οποίοι συνέχιζαν να κερδοφορούν.
  Μπούσουλάς μας πρέπει να είναι η διαμόρφωση μιάς πολιτικής πρότασης στην οποία η συντριπτική πλειοψηφία του λαού πρέπει να βρίσκει τον εαυτό της για να παλέψει γι’ αυτή.

 22. Ρε μπαζιωτόπουλε, παλιο-μαλακοπίτουρα.
  Ρε κακομοίρη που να σε πιάσει κόψιμο και να ησυχάσει ο κόσμος από σένα
  Ρε για ποιά ώρα της κρίσης μας λες και για ποιούς προδότες;
  Αν ψάχνεις για προδότες κοίταξε τους φίλους σου στα μάτια και τις ιδέες σου και θα βρεις πολλούς και μεγάλες προδοσίες
  Μπαζιωτόπουλε παλιο-λιμοκοντόρε
  ου να μου χαθείς παλιο-κανάγια
  Βρωμό-κωλε

 23. Ού να μου χαθείς ερπετό που σέρνεσαι στον βούρκο και την λάσπη του τεχνοκρατισμού
  Ποιά ώρα της κρίσης ρε βλάκα, που έχεις απομακρυνθεί από την πραγματικότητα και βλέπεις οράματα

 24. ΄Ορσε ρε γελοίε που εσύ, οι φίλοι σου και οι νοοτροπίες σας αδειάσατε τα δημόσια ταμεία και μιλάτε και από πάνω
  Ουστ!!!

 25. ΄Αντε πίσω στο χωριό σου ρε βλακόμετρο να συναντήσεις τους οπαδούς σου, τις γίδες, που όταν παιρνάς έξω από κανένα σταύλο αυτές βελάζουν χαρούμενες φωνάζοντας : ήρθε ο μπαζιωτόπουλος, ήρθε ο μπαζιωτόπουλος.
  Παραλημένε
  Φτού σου ρε κανάγια

 26. Αλλά δε φταις εσύ ο άλλος φταίει ο κουλ που σου δίνει θάρρος και γράφεις ό,τι ανοησία σου κατέβει
  Φτού σου και συ παλιοκοπρίτη!!!
  Α να χαθείς αποτυχημένε

 27. και τι θέλεις τώρα να μας πεις;
  θα έρθει η ώρα της κρίσης. ποιάς κρίσης ρε παλιο-δρομοκαΐτιο. ΄Αρπα άλλη μια μούτζα παλιοβλάκα

 28. και πάρτε και τον άλλον τον κολλητό σας τον μαλακο-elika και άει στα κομμάτια και οι τρεις σας
  Παλιορεζίλια

 29. Ουστ
  μη σας ραντίσω με φυτοφάρμακο, μπας και γλιτώσουμε απ’ τα παράσιτα που χέζουν στο μυαλό σας

 30. Σιγά ρε παιδιά μη πτοηθεί ο κόσμος για μια βόμβα στο υπουργείο των προπατζήδων-νταβατζήδων.
  Οταν όλοι θέλουν να τσακίσουν κάποιον αργά ή γρήγορα κάποιος θα τα καταφέρει. Δε λέω ότι κατάφεραν κανένα καίριο χτύπημα κατα της καταστολής κι από αύριο τέρμα η ένστολη αληταρία. Οπως όμως οι βουλευτές του ΜΠΑΤΣΟΚ δεν μπορούν να καθήσουν σε χλωρό κλαρί λόγω της λαικής δυσαρέσκειας έτσι θα σκάσουν και βόμβες.
  Πάντως από επικοινωνιακή άποψη ο κόσμος δεν πτοήθηκε. Αλλα είναι που τον απασχολούν, όχι τα μούτρα του Χρυσοχοίδη και του επιτελείου του.

  Μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν ισχύει τίποτα από τα παραμύθια περί ευνομούμενου κράτους κι ότι κυβερνάει μια τρομοκρατική συμμορία με το πολιτικό της σκέλος να «νομοθετεί» και το στρατιωτικό της να τρομοκρατεί.

  Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, δεν κατάφεραν κανέναν αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα πραγματικά προβλήματα, καμία τρομουστερία, καμία τρομολαγνεία και δεν χρειάζονται κανένα πρόσχημα για να τρομοκρατούν.

  Δε θα καθήσω να ασχοληθώ με σενάρια αν ήταν προβοκάτσια ή αν ήταν πραγματικά φοβισμένος ο Χρυσοχοίδης. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο αντίκτυπος στις συνειδήσεις του κόσμου.
  Αντίκτυπος υπάρχει αλλά όχι αποπροσανατολιτιστικός.

  Να είστε σίγουροι πάντως ότι οι κρατούντες συμμορίτες ξέρουν πολύ καλά ότι τους μισούν οι πάντες, κι όταν λέω οι πάντες δεν εξαιρώ τους μέχρι χτές ψηφοφόρους τους. Αυτό δεν αλλάζει ούτε μπορεί να γυρίσει σε συμπάθεια θυσιάζοντας ένα μάχιμο στέλεχος του επιτελείου τους.

 31. Οσο για την προκύρηξη, εκεί είναι που μπορεί να γίνει επικοινωνιακή ζημιά, αν τυχόν βγεί η γνωστή «επαναστατική» ελίτ και μας φλομώσει στην αυτοπροβολή: «τι γαμάτοι που είμαστε» και «ότι θέλουμε κάνουμε» και «όλα απλά για μας τους υπεράνω». Είναι από τις περιπτώσεις που καλύτερα να χτυπάνε παρά να μιλάνε, αν μάλιστα τους πιάσει και το «διανοουμενίστικο» κι ακούσουμε ξανά κανένα διαμάντι του τύπου «εθνικοί και ταξικοί διαχωρισμοί είναι το ίδιο», για μένα το γεγονός μπορεί να θεωρηθεί «εργατικό ατύχημα».

  Δεν υπάρχουν μόνο προβοκάτορες. Υπάρχουν και ηλίθιοι, υπάρχουν και απελπισμένοι.

  • «Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, δεν κατάφεραν κανέναν αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης»

   συμφωνω απολυτα και εχοντας μαλιστα καθημερινα και στο οικογενειακο μου περιβαλλον και εξαιτιας της δουλειας μου -alimono! :(-, επαφες με αρκετους νοικοκυραιους (χωρις εισαγωγικα!!! :)),

   βλεπω οτι καθολου δεν εχουν…»συγκλονιστει» απο την «τρομερη δολοφονια» του «αθωου ανθρωπου», βασικα τους αφησε αδιαφορους, ουτε κρυο ουτε ζεστη, οπως ακριβως κι εμας, ενω το μονο που τους απασχολει ειναι οντως τα προβληματα της καθημερινοτητας, η ακριβεια, η νεα αναδιανομη του πλουτου, τα αδικα μετρα, το ασφαλιστικο, η φτωχεια, η ανεργια, το ΔΝΤ κλπ.

   (προσωπικα βεβαια, θα επιθυμουσα να τους εβλεπα να ανησυχουν ΚΑΙ για θεματα ελευθεριας, αστυνομικης αυθαιρεσιας και καταστολης, παραβιασης βασικων ανθρωπινων δικαιωματων και συνταγματικης εκτροπης απο τη χουντα πασοκ-ΕΕ-καπιταλισμου, αλλα αυτα ειναι δυστυχως μαλλον (ακομα?) ψηλα γραμματα για τους απανταχου νοικοκυραιους…)

   οι μονοι που ειδα να…»συγκλονιζονται» και να ασχολουνται με το «τραγικο» γεγονος ειναι οι…συνηθεις «ευαισθητοι, δημοκρατικοι» σχολιαστες στο μαγαζι του «κυριου» πασοκουλογλου και οι διαφοροι αλητες-ρουφιανοι-δημοσιογραφοι. 😛

   κι ετσι πρεπει.
   ο κοσμος δε μασησε με ο,τι εγινε (παρα τη συνηθη προπαγανδα των ΜΜΕ), οπως δεν ειχε μασησει και με την προσφατη στημενη συλληψη των φερομενων ως μελη του ΕΑ και ΣΠΦ.

   η κοινωνια δεν εχει καμια δουλεια να ασχολειται και να ενδιαφερεται για τους αλληλοσκοτωμους των κρατικων αξιωματουχων η τα ξεκαθαρισματα λογαριασμων μεταξυ τους με σκοπο τον αποπροσανατολισμο της κοινης γνωμης.

   κι οπως θα ελεγε και καποια χμμ αλλη ψυχη ;), αυτο μπορει να επιανε μεχρι πριν δυο τρια χρονια. πλεον ομως…δεν πιανει!!
   🙂

   venceremos!

   • να συμπληρωσω οτι αυτες τις μερες ειχαμε και αρκετα εργατικα ατυχηματα, καθως και 3 θανατους στις φυλακες…

    γι αυτους,
    οι πληρωμενοι αλητες-ρουφιανοι-δημοσιογραφοι, καθως και οι απανταχου «ευαισθητοι πολιτες» ασφαλως δεν ανεφεραν τιποτα, ουτε λυπηθηκαν καθολου.

 32. χαχαχα!
  γεια σου μαυρε
  αυτο με «το εργατικο ατυχημα»,πολυ μου αρεσε!
  Το πιο πιθανο ειναι να μη βγει καμμια προκυρηξη.

 33. Λίγες ώρες μετά την είδηση για την έκρηξη της βόμβας στο Υ.ΠΡΟ.ΠΟ. έστειλα στο tvxs το παρακάτω σχόλιο.
  Είναι γραμμένο εν βρασμώ και με την αίσθηση που έχουμε όλοι πως κάποιος μεγάλος αντιπερισπασμός απέναντι στην ογκούμενη κοινωνική αγανάκτηση είναι στα σκαριά.
  Το καταθέτω σαν συμβολή στους σοβαρούς προβληματισμούς που διάβασα εδώ, με ένα σχόλιο υπό το φώς των νέων εξελίξεων.

  Υποβλήθηκε από yianis στις 25. Ιούνιος 2010 – 1:11. #359938

  Μερικές γρήγορες σκέψεις.

  α)Η βομβιστική δολοφονική ενέργεια στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης δέν έχει προηγούμενο στα χρονικά της ελληνικής ατομικής τρομοκρατίας κάθε «ιδεολογικής» προέλευσης.
  Δεν ταιριάζει ούτε με τις παραδοσιακές βίαιες συμβολικές δολοφονικές ενέργειες που αποδίδονται σε υποτιθέμενες αριστερές επαναστατικές πρακτικές, και δεν ταιριάζει ούτε σε παραδοσιακές φασιστικές πρακτικές τυφλής τρομοκρατίας.
  Είναι μιά νέου τύπου δολοφονική πρακτική, που αν δεν στοχεύει προσωπικά το ίδιο το άτυχο θύμα, τον υπασπιστή του υπουργού, (για λόγους που δεν θα μάθουμε μάλλον ποτέ),σίγουρα δεν στόχευε τον ίδιο τον υπουργό (κι ας επιμένουν τα κανάλια, σαν έτοιμα από καιρό,πως αυτός ο ίδιος ο υπουργός ήταν ο στόχος).

  β)Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είναι πολιτικά εκτός συγκυρίας, για όποιον πιθανό επίδοξο δολοφόνο προπαγανδιστή της δήθεν υπεράσπισης του λαού απέναντι στα κυβερνητικά αντιλαϊκά μέτρα, είναι όμως το μόνο υπουργείο που είναι όσο κανένα άλλο, άντρο των διεθνών μυστικών υπηρεσιών, Αμερικανικών και Βρετανικών,και με μιά αστυνομία διαβρωμένη από την ακροδεξιά και τις διεθνείς μυστικές υπηρεσίες στην οποία ωστόσο επαφίει την ασφάλειά του.

  γ)Συμπέρασμα.

  Πρόκειται για προβοκάτσια.
  Οι δήθεν κάμερες ασφαλείας ποτέ δεν θα αποκαλύψουν τίποτα. Ούτε και οι έρευνες της «αντιτρομοκρατικής». Απλά, γιατί οι δράστες της βομβιστικής ενέργειας βρίσκονται στο εσωτερικό των λεγόμενων δυνάμεων ασφαλείας. Και όσο το καταλαβαίνουμε εμείς άλλο τόσο το καταλαβαίνει κι ο Χρυσοχοϊδης!!! (στην καλύτερη εκδοχή).
  Οι ένοχοι ήδη αναζητούνται σε προσδιορισμένους χώρους, και σχεδόν αυταπόδεικτα, με την δολοφονική βόμβα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης συνδέονται οι εργατικές κινητοποιήσεις, οι απεργίες, οι νεκροί της marfin , οι απεργοί λιμενεργάτες και ότι άλλο μπορεί η προπαγάνδα των καναλιών και της κυβέρνησης να κατασκευάσει ως συνενόχους από το χώρο των κοινωνικών κινημάτων και τις αντιστάσεις ενάντια στα εγκληματικά κυβερνητικά μέτρα.

  Αν υπάρξει οργάνωση που θα αναλάβει την ευθύνη για αυτή την δολοφονική πράξη, συγκρατήστε το όνομά της, θα είναι η νέα «επαναστατική» μάσκα των μυστικών υπηρεσιών. Κι αν είναι κάποια απ’ τις γνωστές ομάδες, συνδέστε την με τα προηγούμενά της.

  δ)Εμείς συνεχίζουμε μαζί με όλο τον ελληνικό λαό.
  Τον αγώνα για:
  Να φύγει η «κυβέρνηση» Παπανδρέου.
  Να ανατραπεί κάθε συμφωνία και μνημόνιο που έχει συναφθεί με την ΕΕ την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
  Να αποτραπεί κάθε αντεργατικό νομοσχέδιο ή διάταγμα που υλοποιεί τις παραπάνω συμφωνίες και οδηγεί τη χώρα στη χρεωκοπία και το λαό της σε αφανισμό.

  ε)Είμαστε στις απεργίες. Είμαστε στις διαδηλώσεις. Μα πάνω απ’όλα δεν αφήνουμε να κλείσουν οι δουλειές μας. Δεν ζητιανεύουμε ανύπαρκτα επιδόματα ανεργίας. Αντίθετα. Δεν αφήνουμε τις επιχειρήσεις να κλείσουν. Τις παίρνουμε στα χέρια μας και δεν τις χαρίζουμε ούτε στις τράπεζες ούτε στους χρεoκοπημένους ιδιοκτήτες τους.
  Κανένας τρομοκρατικός αντιπερισπασμός, κανένα σχέδιο μαζικής υποβολής φόβου δεν θα μας σταματήσει.
  Είμαστε οι αντιπρόσωποι του μέλλοντος στο παρόν.
  Είμαστε οι εκπρόσωποι της πολιτισμένης ανθρωπότητας και θα νικήσουμε.
  Οσο κι αν μας πάρει.
  Θα τους διώξουμε. Θα ανατρέψουμε τα διατάγματά τους. Θα αποτρέψουμε την καταστροφή του κόσμου της εργασίας, Θα υπερασπίσουμε όσα και όσους αγαπάμε και μας κάνουν να αισθανόμαστε ανθρώπινοι.

  http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AE-%CE%AD%CE%BA%CF%81%CE%B7%CE%BE%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%BF%CE%90%CE%B4%CE%B7

  Οι τελευταίες ειδήσεις των καναλιών μας ενημερώνουν πως το δέμα ταχυδρομήθηκε στα ΕΛΤΑ και είχε παραλήπτη το πολιτικό γραφείο του Χρυσοχοίδη και όχι το υπουργείο προστασίας του πολίτη.

  Αν αυτό αληθεύει, σημαίνει πως καταρρέει η θεωρία της αριστερής τρομοκρατικής πράξης αντεκδίκησης από μια ας υποθέσουμε μή διαβρωμένη – καθαρή οργάνωση συμβολικής ένοπλης βίας.

  Ο λόγος είναι απλός.
  Καμία «καθαρή» οργάνωση ατομικής τρομοκρατίας δεν θα έστελνε δολοφονική βόμβα, που θα έσκαγε στα χέρια ενός ανυποψίαστου υπαλλήλου γραμματέα και θα είχε νεκρό ή νεκρούς καταφανώς αθώους πολίτες, εργαζόμενους στο πολιτικό γραφείο κάποιου υπουργού.

  Οποια οργάνωση το έκανε αυτό, είχε υπογράψει τον πολιτικό και ηθικό της θάνατο, όποιοι κι αν ήταν οι διακηρυγμένοι στόχοι αυτής της ενέργειας.

  Συμπέρασμα 1.

  Καμμία οργάνωση «αριστερής» ατομικής τρομοκρατίας δεν είχε συμφέρον από μια έκρηξη στο πολιτικό γραφείο του Χρυσοχοίδη.

  Ομως, για λόγους μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστους ή αστείους (της μορφής οτι οι οι υπάλληλοι του πολιτικού του γραφείου δεν μπόρεσαν να ανοίξουν το φάκελο κι έτσι αυτός κατέληξε μετά από δύο μέρες στο γραφείο του υπασπιστή), ο παγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος φτάνει στο γραφείο του εξ απορρήτων γραμματέα, ανώτερου αστυνομικού, ο οποίος είναι όπως μαθαίνουμε ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την αλληλογραφία του υπουργού Χρυσοχοίδη.

  Απλή ερώτηση.

  Αν ο φάκελος – βόμβα είχε σταλεί στο πολιτικό γραφείο γραφείο του Χρυσοχοίδη από μιά ας πούμε «αριστερή», ή «αναρχική», ή όποια τυχόν εξωγήινη αντικαθεστωτική τρομοκρατική οργάνωση που μας λένε, αυτή η υποτιθέμενη οργάνωση θα είχε τον τρόπο να ξέρει ή να μεθοδεύσει ότι ο δολοφονικός φάκελος θα έφτανε απο το πολιτικό γραφείο του υπουργού στα χέρια του υπασπιστή αστυνομικού;

  Απλή απάντηση: Σε καμμία περίπτωση.

  Οι μόνοι που μπορούσαν να έχουν την ευθύνη διακίνησης του φακέλου ήταν, υποθέτω, ο υπεύθυνος του πολιτικού γραφείου του υπουργού, ο αστυνομικός υπασπιστής και εξ απορρήτων του υπουργού και τέλος φυσικά, ο ίδιος ο υπουργός.

  Συμπέρασμα 2.

  Ο φάκελος – βόμβα έφτασε στα χέρια του άτυχου αστυνομικού με εσωτερικές υπηρεσιακές εντολές μιάς και καμμία απο της στοχοποιούμενες απο τον τύπο και την κυβέρνηση εξωτερική τρομοκρατική οργάνωση δεν θα μπορούσε να επηρεάσει την προώθηση του φακέλου ως το υπουργείο.

  Συμπέρασμα 3. (1+2+όλα τα προφανή)

  Ο φάκελος – βόμβα έφτασε στα χέρια του άτυχου αστυνομικού με ευθύνη της «υπηρεσίας». Κανένας εκτός της επίσημης ιεραρχίας δεν μπορούσε να κατευθύνει τη διαδρομή του. Κανένας εκτός των αρμοδίων κομιστών δεν μπορούσε να παρακάμψει τα σκάνερ του υπουργείου. Κανένας δήθεν τρομοκράτης δεν είχε συμφέρον από την δολοφονία υπαλλήλων του πολιτικού γραφείου του υπουργού. Και επίσης κάτι που συχνά μας διαφεύγει: κανένας νεκρός δεν μπορεί να καταθέσει ποιός ήταν αυτός που του ζήτησε να ανοίξει έναν πολύ σημαντικό φάκελο ο οποίος έφτανε επειγόντως από το πολιτικό γραφείο του υπουργού.

  Συμπέρασμα 4.

  Οι μυστικές υπηρεσίες και η αδίστακτη πολιτική ελίτ, υπάρχουν μόνο στίς ταινίες. Κάθε αναλογία με πρόσωπα και καταστάσεις είναι απλά συμπτωματική.

  (συνεχίζεται)

 34. Παράτησα την παρέμβαση μου σε αυτήν την κουβέντα γιατί ήμουν απασχολημένος να γράφω αυτό: http://wp.me/pPn6Y-1uM

  Εκεί βρίσκονται πιο μεγαλα ζητήματα από ότι σε αυτό το κείμενο μου χωρίς να αποποιούμαι βέβαια και τις σκέψεις που κατέθεσα σε αυτό!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s