Αντεργατικός τραμπουκισμός από το ΠΑΜΕ (edited)

Τραμπούκισαν και τραυμάτισαν μέλη της Αυτοοργάνωσης των εργατών της Ζώνης και τους απειλούν με αποκλεισμό από την δουλειά!!!


Η φασιστική τρομοκρατία του ΠΑΜΕ στη Ζώνη Περάματος δεν θα περάσει Φασιστική, απρόκλητη επίθεση δεχτήκαν το πρωί της Παρασκευής 30/4 μέλη της Αυτοοργάνωσης των Εργατών της Επισκευαστικής Ζώνης Περάματος από ομάδα τραμπουκων της διοίκησης του Συνδικάτου μετάλλου (ΠΑΜΕ).

Η Αυτοοργάνωση ήταν στην πύλη της Ζώνης από τις 5:30 το πρωί και μοίραζε προκήρυξη που απαντούσε σε διάφορα χυδαία και αισχρά ψέμματα που είχαν πει οι εγκάθετοι του Περισσού εναντίον τους. Κατά τις 6 εμφανίστηκαν 5 άτομα ε από το Συνδικάτο μετάλλου στη πύλη και απαίτησε να φύγουν από εκεί γιατί θα μοίραζαν οι ίδιοι την προκήρυξη του συνδικάτου . Αυτή ήταν μια πρωτοφανής απαίτηση. Οποτε κάποιος ερχόταν δεύτερος για να μοιράσει προκήρυξη στην πύλη πήγαινε μπροστά ή πίσω από τον άλλο που ήδη μοίραζε. Οι εργάτες της Αυτοοργάνωσης που μοίραζαν την προκήρυξή τους απάντησαν ότι δεν θα υπέκυπταν σε αυτήν την παράλογη απαίτηση που είχε μόνο ένα νόημα και ένα στόχο, την ταπείνωση και την υποταγή τους.

Μετά από λίγη ώρα η διοίκηση του ΠΑΜΕ μάζεψε τα μέλη που έχει στη Ζώνη ( καμία 50αρια) και επιτέθηκε στους 20 εργάτες της Αυτοοργάνωσης με στυλ χιτλερικού τάγματος εφόδου δηλαδή με γρονθοκοπήματα που συνοδεύονταν από υστερικές κραυγές και βρισιές. Η Αυτοοργάνωσηκατάφερε να μοιράσει την προκήρυξή της για ένα διάστημα ακόμα. Δύο μέλη της τραυματίστηκαν ενώ ένα από αυτά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αιμοραγία από τα τραύματα στο κεφάλι.

Αυτή η φασιστική επίθεση θα μετατραπεί σε μπούμεραγκ για τους τραμπούκους του ΠΑΜΕ γιατί η Αυτοοργάνωση εκφράζει αυτή τη στιγμή την θέληση της πλειοψηφίας των εργατών της Ζώνης. Οι εργάτες της Ζώνηςέχουν κουραστεί και σιχαθεί αυτή τη συμμορία που δεκαετίες τώρα καταδυναστεύει τη ζωή τους ασκώντας νοθεία και βία στις εκλογές και εκβιασμούς στη δουλειά.

Σχετικά με τις εκλογές συμβαίνει το εξής: η διοίκηση του συνδικάτου φέρνει από όλη την Αττική να ψηφίζουν στις εκλογές μέλη του ΠΑΜΕ που δεν δουλεύουν στη Ζώνη και ανήκουν σε άλλα σωματεία. Αυτό μπορούν και το κάνουν γιατί το Σωματείο Μετάλλου επίσημα δεν είναι της Ζώνης αλλά κλαδικό όλης της Αττικής. Οπότε σε αυτό 2000 είναι της Ζώνης και άλλοι 9.000 εκτός Ζώνης, οπότε πάντα το ΠΑΜΕ παίρνει την πλειοψηφία. Γι αυτό το λόγο οι εργάτες θέλησαν να φτιάξουν ένα Σωματείο μόνο της Ζώνης. Έτσι έφτιαξαν το Σεπτέμβρη του 2009 την Αυτοοργάνωση των εργατών της Ζώνης που πρόσφατα κατέθεσε στο Πρωτοδικείοαίτηση ίδρυσης του Σωματείου Ζώνης στο οποίο κάλεσαν και το ΠΑΜΕ να συμμετέχει ώστε να υπάρχει ένα και μόνο ένα σωματείο εργατών στηνΖώνη.

Σε ότι αφορά τους εκβιασμούς στη δουλειά συμβαίνει το εξής: Η συμμορία του ΠΑΜΕ βάζει μόνο τους δικούς της ανθρώπους να δουλεύουν και πολύ συχνά να λουφάρουν την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία από μας είμαστε άνεργοι. Αυτό το πετυχαίνει επειδή ελέγχει τις κρατικές Επιτροπές ασφάλειας και υγιεινής. Με αυτές εκβιάζει τους εργολάβους να παίρνουν τους δικούς τους στη δουλειά αλλιώς οι Επιτροπές τους βάζουν πρόστιμα ή τους σταματάνε.

Όμως η μεγαλύτερη οργή των συναδέλφων προέρχεται από το ότι είμαστε σήμερα άνεργοι όχι μόνο και όχι τόσο από την κρίση αλλά γιατί η διοίκηση του ΠΑΜΕ διώχνει εδώ και πολλά χρόνια συστηματικά τα καράβια από τη Ζώνη. Μια από τις μεθόδους τους είναι να κάνουν κάθε τρεις και λίγο απεργίες που δεν προκύπτουν από τις ταξικές συγκεκριμένες διεκδικήσεις μας αλλά γίνονται με τις πιο απίθανες αφορμές για να καθυστερούν οι επισκευές ακόμα και να εγκλωβίζονται για πολύ καιρό τα επισκευαζόμενα καράβια που τώρα πια δεν πατάνε στο Πέραμα. Μια άλλη μέθοδός τους είναι να διαλύουν τη Ζώνη σαν βιομηχανία με το να εμποδίζουν τα ζωτικά της έργα εκσυγχρονισμού όπως είναι οι δεξαμενές που ρίχνουν το κόστος επισκευής.

Επειδή το ΠΑΜΕ και ο Περισσός ξέρουν ότι η καρδιά των εργατών της Ζώνης είναι πια με την Αυτοοργάνωση που ήδη έχει μαζέψει 400 υπογραφές αποφάσισαν να τρομοκρατήσουν τους εργάτες για να τους κρατήσουν με το ζόρι στο σωματείο τους της βίας και της νοθείας. Έτσι την επόμενη εργάσιμη μέρα μετά τον τραμπουκισμό, τη Δευτέρα στις 3/5 η εγκάθετη διοίκηση του ΠΑΜΕ ανακοίνωσε με ντουντούκες στη Ζώνη ότι δεν θα επιτρέψει να ξαναδουλέψουν στη Ζώνη 20 ηγετικά μέλη της Αυτοοργάνωσης! Παράλληλα άρχισαν να απειλούν αρκετούς συναδέλφους ότι αν τολμήσουν να υπογράψουν για το Σωματείο Ζώνης θα έχουν την ίδια μοίρα με τους προηγούμενους. Δηλαδή σύμφωνα με αυτούς οι εργάτες της Ζώνης όχι μόνο δεν έχουν δικαιώμα να έχουν δικό τους σωματείο, σωματείο του χώρου δουλειάς τους, όπως όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας, αλλά θα πρέπει να πεθάνουν από την πείνα αφού άλλη δουλειά από το να είναι επισκευαστές πλοίων δεν ξέρουν.Με λίγα λόγια το ΠΑΜΕ αποφάσισε να κάνει στη Ζώνη αυτό που δεν έχουν τολμήσει ούτε οι μεγαλύτερες δικτατορίες, δηλαδή να πεθάνουν στην πείνα τους «αντιφρονούντες» τους.

Εδώ θα παραθέσουμε ένα ακόμα γεγονός που συνέβη την ίδια μέρα του πρωινού τραμπουκισμού και που δεν έχει σχέση με την επίθεση ενάντια μας, αλλά δείχνει ακόμα πιο καθαρά την ιδεολογία και το ήθος των συμμοριών του ΠΑΜΕ. Μέσα στη ζώνη σ’ ένα κτίριο της ΝΑΥΣΙ γίνετε για κάποιες μέρες μια έκθεση εικαστικών που διοργανώνει το συνδικάτο μετάλλου. Δίπλα στο κτίριο υπάρχει μια καντίνα που την έχει ένας βιοπαλαιστής και παλιός συνάδελφος(65 χρονών)που κοιτά να πουλήσει τίποτα αυτές τις μέρες για να βγάλει ένα μεροκάματο. Το συνδικάτο στήνει καντίνα μέσα στο χώρο της έκθεσης και μάλιστα κλείνει και την πόρτα για να μην έχει πρόσβαση ο κόσμος στη έξω καντίνα. Όταν ο άνθρωπος πήγε να διαμαρτυρηθεί για την κλειστή πόρτα και λογομάχησε με τον Πουλικόγιαννη του έπεσε όλη η συμμορία και τον κτύπαγε για ώρα μέχρι που τον στείλανε στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά!!! Το ΠΑΜΕ σήκωσε μια βαριά πέτρα για να την ρίξει εναντίον των εργατών αλλά αυτή θα πέσει στα πόδια του.

‘Ηδη μετά το φασιστικό χτύπημα οι συνάδελφοι συσπειρώνονται ακόμα πιο πολύ γύρω από την Αυτοοργάνωση. Το ίδιο θα συμβεί και με όλους τους δημοκρατικούς ανθρώπους που δεν θα αφήσουν το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ να συνεχίσει να ασκεί την αντεργατική και αντιαναπτυξιακή φασιστική δικτατορία του στη Ζώνη του Περάματος.

Η Αυτοοργάνωση καλεί όλα τα συνδικάτα και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, όλους τους μαζικούς φορείς και όλους του δημοκρατικους πολίτες να καταδικάσουν την τρομοκρατία στη Ζώνη. Η καταδίκη της βίας πρέπει να γίνει με πολιτικά και μόνο με πολιτικά μέσα. Η αντίσταση σε αυτή την τρομοκρατία δεν είναι μόνο ένα τεράστιο ζήτημα στοιχειώδους συνδικαλιστικής δημοκρατίας στη χώρα μας είναι και ένα ζήτημα επιβίωσης των εργαζομένων στις συνθήκες της μεγάλης ανεργίας και των νέων μέτρων πείνας που φέρνει η χρεωκοπία της χώρας. Για να ζήσει η εργατική τάξη πρέπει από τη μια να αντισταθεί στα νέα μέτρα πείνας και υποχρεωτικής ανεργίας που επιβάλουν δανειστές και κυβέρνηση και από την άλλη να παλέψει για να υπάρχει βιομηχανική ανάπτυξη και να σταματήσει το σαμποτάζ σε βιομηχανικές και σε γενικότερες επενδύσεις με διάφορα ψευτοοικολογικά, ψευτοταξικά και γραφειοκρατικά προσχήματα. Η πιο μεγάλη αιτία της χρεωκοπίας της χώρας μας πιστεύουμε είναι η αποβιομηχάνιση. Χωρίς βιομηχανία δεν υπάρχει ούτε εργατική τάξη, ούτε ταξική πάλη, ούτε μελλοντική κοινωνία ισότητας παρά μόνο μια μόνιμη βαρβαρότητα και κανιβαλισμός.

(αναδημοσίευση από indymedia)

—-

Ας διαδοθεί παντού αυτός ο προδοτικός ρόλος που παίζει το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ για την εργατική τάξη και την κοινωνία στο σύνολό τους

Δον

http://wp.me/pPn6Y-Mb

———————————————————-

Εdit: Από το κείμενο αποστασιοποιούμαι σε διάφορα σημεία, όπως ο χαρακτηρισμός κάθε τραμπούκου ως φασίστα (μπορείς να είσαι φασίστας, χωρίς να είσαι τραμπούκος πχ Γεωργιάδης. Μπορείς να είσαι τραμπούκος, χωρίς να είσαι φασίστας, όπως πχ τα αείμνηστα ΚΝΑΤ).

Η καταγγελία για αποκαλούμενες «μεθοδευμένες» απεργίες από το ΠΑΜΕ μου δημιουργεί ερωτηματικά, αν και ο j4nus αναφέρει ένα καλό ανάλογο παράδειγμα για το πως λειτουργούσε η ΠΚΣ στις φοιτητικές κινητοποίησεις του 2007.

Το κείμενο ήταν ανυπόγραφο φερόμενο ως κείμενο μιας αυτοοργανωμένης πλειοψηφίας στους εργάτες μετάλλου της Ζώνης Περάματος, αλλά η πορεία της κουβέντας δείχνει ότι είναι της ΟΑΚΚΕ, ενός ιδιότροπου και αρκετά μειοψηφικού μορφώματος όπως αναφέρουν οι σχολιαστές, ενός απεργοσπαστικού κόμματος, όπως τονίζει ο no longer safe.

Παρά το ότι αναπαρήγαγα ένα κείμενο της ΟΑΚΚΕ επειδή φερόταν ως κείμενο μιας πλειοψηφικής ομάδας εργατών κάποιου σωματείου, εξακολουθώ να διαφωνώ με τις γενικές πρακτικές του ΚΚΕ  που είναι παρόμοιες με το προαναφερόμενο παράδειγμα στους διάφορους χώρους, ακόμα και στην περίπτωση που το συγκεκριμένο παράδειγμα που έφερα να είναι ατυχές, επειδή είναι πρωτοβουλία ΟΑΚΚΕ.

 

87 σκέψεις σχετικά με το “Αντεργατικός τραμπουκισμός από το ΠΑΜΕ (edited)

 1. Καλά όλ’ αυτά, αλλά γιατί οι καταγγέλλοντες μου θυμίζουν ΟΑΚΚΕ;

  Η κατάχρηση του χαρακτηρισμού «φασίστας» για το ΚΚΕ και φράσεις σαν κι αυτή: «και από την άλλη να παλέψει για να υπάρχει βιομηχανική ανάπτυξη και να σταματήσει το σαμποτάζ σε βιομηχανικές και σε γενικότερες επενδύσεις με διάφορα ψευτοοικολογικά, ψευτοταξικά και γραφειοκρατικά προσχήματα. Η πιο μεγάλη αιτία της χρεωκοπίας της χώρας μας πιστεύουμε είναι η αποβιομηχάνιση. «, εκεί με παραπέμπουν.

 2. Εμείς οι παλιότεροι δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο απο το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ηταν πάντα τραμπούκοι και σταλίνες γιατί ν’αλλάξουν τώρα? Είναι και οι αγαπημένοι των ΜΑΤ-την πρωτομαγιά τους άνοιξαν και δρόμο να περάσουνε ενω τα πρωτοβάθμια τα κτύπησαν.

 3. Κατ’ αρχήν λυπάμαι πάρα πολύ που το Σχολιαστές χωρίς Σύνορα γίνεται μέσο πολιτικής αντιπαράθεσης ή εμπάθειας με αυτό το χυδαίο τρόπο. Τουλάχιστον από τη πλευρα μου είχα δεσμευτεί προς τα υπόλοιπα μέλη του μπλογκ να μην το χρησιμοποιήσω για προπαγάνδα του ΚΚΕ αλλά οι όποιες ανακοινώσεις ή ακόμα και κριτικές σε άλλους πολιτικούς χώρους να παρατίθενται στο χώρο του σχολιασμού. Αυτό το κάνω καθώς σέβομαι απόλυτα τις πολιτικές και ιδεολογικές καταβολές του καθενός Σχολιαστή χωρίς Σύνορα όπως και τον καθένα ως προσωπικότητα. Μπορεί μελλοντικά να κάνω κριτική σε ιδεολογικές προσεγγίσεις αλλά σε καμία περίπτωση δε θα έβγαζα στη σέντρα τους πολιτικούς ή συνδικαλιστικούς φορείς που υπάρχουν από πίσω. Εξάλλου ποιον θα ενδιέφερε φερ’ ειπείν η αντιπαράθεση ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ.

  Για τη ζώνη τώρα δε γνωρίζω ακριβώς τα τεκταινόμενα αλλά να υποθέσω πως ο Δον που ανάρτησε το συγκεκριμένο νήμα έχει στενή πολιτική επαφή με τους εργαζόμενους της Ζώνης και μιλά ως γνώστης. Αντιλαμβανόμενος όμως τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχεται τον γοήτευσε η λέξη «Αυτοοργάνωση» κι έσπευσε να αναπαράγει το κείμενο από το indymedia. Ωστόσο να υπενθυμίσω πως η αυτοοργάνωση αποτελεί ένα συνδικαλιστικό μόρφωμα της ΟΑΚΚΕ η οποία λειτουργεί προβοκατόρικα προς το ταξικό σωματείο της Ζώνης το οποίο μετράει αρκετές νίκες. Μάλιστα κατά τη συγκρότησή της Αυτοοργάνωσης υπήρξε τουλάχιστον πολιτική στήριξη από τη φασιστική «Χρυσή Αυγή».

  Η συγκεκριμένη ανάρτηση δε κάνει την ελάχιστη ζημιά στο ΠΑΜΕ ούτε καν σε εμένα προσωπικά. Ωστόσο κάνει μεγάλη ζημιά στη φυσιογνωμία του μπλογκ και στη προσπάθεια που έχουν καταβάλει πολλοί Σχολιαστές χωρίς Σύνορα.

  Ασφαλώς δεν επιθυμώ ένα αποστειρωμένο πολιτικά μπλογκ όπου δεν εκφράζονται οι διαφορετικές πολιτικές απόψεις όπως και κριτικές σε χώρους αλλά αναρωτιέμαι αν αυτή τη στιγμή συμβαίνει κάτι τέτοιο.

 4. Capybara
  Όσον αφορά το χαρακτηρισμό «φασίστες» συμφωνώ ότι πρέπει να κάνουμε πλήρη διαχωρισμό του τι είναι φασισμός και τι δεν είναι και να τον χρησιμοποιούμε αποκλειστικά και μόνο για τους φασίστες (δηλαδή Παπαθεμελή, Καρατζαφέρη και πέρα), δηλαδή αυτούς που βάζουν το εθνικό στοιχείο ως κεντρικό στην κοσμοθεώρησή τους και έχουν καπιταλιστική ιδεολογία, ιδεολογία που δεν έρχεται σε ρήξη με την ιδιοκτησία, ιδεολογία που μιλά για το πως θα υπερασπιστούμε το κεφάλαιο των ελλήνων κεφαλαιοκρατών.

  Τώρα για τα άλλα όπως λέει και ο Marx Factor δε μου κάνει καθόλου έκλπηξη η συμπεριφορά του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, όπως και σε κάθε χώρο που βρίσκεται το ΚΚΕ, στις σχολές και χώρους δουλειάς.
  Για το καλό του εργατικού κινήματος πρέπει να αναδεικνύουμε αυτό το ρόλο του ΚΚΕ,
  που μοιάζει πάρα πολύ με το ρόλο της εκκλησίας επί οθωμανικής αυτοκρατορίας που ήταν κράτος εν κράτει.

  Πραγματικά ήμουν έτοιμος να postάρω τη συμβολική κίνηση στην Ακρόπολη, αλλά βλέποντας αυτά τα εκτρωματικά που γίνονται στο Πέραμα από το ΠΑΜΕ άλλαξα γνώμη.

  • @ MITSARAS

   Δεν έχω κάποια στενή σχέση με τη Ζώνη.
   Στηρίχτηκα σαφώς στην ανάρτηση στο indymedia, που μου θυμίζει πάρα πολύ συμπεριφορά ΠΚΣ στις σχολές που έχω βρεθεί και μιλώντας και με κάποιο παλιότερο δεν του φαινόταν σε αυτά που αναφέρονται κάτι καινούργιο.

   Το ΚΚΕ όσο δεν αποσταλινοποιείται θα είναι πρόβλημα για το κίνημα.
   Απόδειξη και ο διασπαστικός του ρόλος στους δρόμους.

   Τα πρωτοβάθμια σωματεία καλούν το ΠΑΜΕ σε συνεργασία. Το ΠΑΜΕ τι κάνει;

   Πάντως MITSARA προσωπικά δεν έχω πρόβλημα αν κάνεις ή όχι προπαγάνδα για το ΚΚΕ στο blog. Το κάθε τι κρίνεται όχι αν είναι ή όχι προπαγάνδα, αλλά από άλλους παράγοντες, όπως πχ αν αυτή ή η δίνα προπαγάνδα βοηθά το κίνημα.

   • Θα σου κάνω αρχικά μία ερώτηση. Για το γεγονός πως κλείνουν τα ναυπηγεία και εργαζόμενοι έχουν χάσει τις δουλειές τους ευθύνονται οι εργατικές κινητοποιήσεις στη ζώνη?

    • Όχι, αλλά θα σου κάνω κι εγώ μια ερώτηση:

     Αμφισβητήσεις ότι το ΠΑΜΕ μεθοδεύει εκλογικά τερτίπια για να έχει «πλειοψηφία» παντού;
     Θα σου φαινόταν λογικό πχ να έπαιρναν μέρος στις εκλογές της Ζώνης καταλήψεις στο κέντρο της Αθήνας;

     • Για το πρώτο σκέλος θα σου απαντήσω πως η ΟΑΚΚΕ αυτά πρεσβεύει.

      Για το δεύτερο μέρος όχι δε θα μου φαινόταν λογικό.

    • Και μία δεύτερη ερώτηση, νοιώθεις καλά να αναπαράγεις κείμενα «οργανώσεων» που στηρίζονται από τη Χρυσή Αυγή?

 5. Δον Κιχώτη, πριν αναπαράξουμε κάτι θα πρέπει στοιχειωδώς να το ελέγχουμε.
  Η ΟΑΚΚΕ έχει καταγγείλει όλους τους εργατικούς αγώνες της τελευταίας 20ετίας ως πρακτόρικους και ως αποτέλεσμα Ρώσικης παρέμβασης.
  Είναι γνωστό επίσης ότι η ΟΑΚΚΕ κάνει συστηματική παρέμβαση στο Indymedia πολύ καιρό τώρα προκαλώντας άφθονο γέλιο.

  Εντάξει, ειλικρινά δεν ξέρω την φάση, αλλά ρε παιδί μου ψάξτο κι εσύ λίγο…για ΟΑΚΚΕ μιλάμε…δηλαδή άμα βγάλει καμιά ανακοίνωση ότι Ρώσοι πράκτορες εισέβαλαν βίαια στην ΝΕΤ διακόπτοντας το δελτίο ειδήσεων, θα τη βάλεις;;;

  • Ρωτάω το εξής – Αυτό:

   Σχετικά με τις εκλογές συμβαίνει το εξής: η διοίκηση του συνδικάτου φέρνει από όλη την Αττική να ψηφίζουν στις εκλογές μέλη του ΠΑΜΕ που δεν δουλεύουν στη Ζώνη και ανήκουν σε άλλα σωματεία. Αυτό μπορούν και το κάνουν γιατί το Σωματείο Μετάλλου επίσημα δεν είναι της Ζώνης αλλά κλαδικό όλης της Αττικής. Οπότε σε αυτό 2000 είναι της Ζώνης και άλλοι 9.000 εκτός Ζώνης, οπότε πάντα το ΠΑΜΕ παίρνει την πλειοψηφία. Γι αυτό το λόγο οι εργάτες θέλησαν να φτιάξουν ένα Σωματείο μόνο της Ζώνης. Έτσι έφτιαξαν το Σεπτέμβρη του 2009 την Αυτοοργάνωση των εργατών της Ζώνης που πρόσφατα κατέθεσε στο Πρωτοδικείοαίτηση ίδρυσης του Σωματείου Ζώνης στο οποίο κάλεσαν και το ΠΑΜΕ να συμμετέχει ώστε να υπάρχει ένα και μόνο ένα σωματείο εργατών στηνΖώνη.

   ισχύει ή όχι;

 6. Aνεξάρτητα με τη θέση που έχει ο καθένας απέναντι στο ΠΑΜΕ (εγώ δεν συμφωνώ ας πούμε), ανεξάρτητα με το αν έχεις ενστάσεις με την πολιτική του τακτική, το να βγαίνει ένα κείμενο μιλώντας για φασιστική τακτική, νομιμοποιεί μέχρι και την ΠΑΣΚΕ να κατηγορεί τα πρωτοβάθμια σωματεία για φασισμό, επειδή με αντιδημοκρατικό τρόπο διασπούν το εργατικό κίνημα. Χώρια που μαζευουν ακραίους που δέρνουν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ… Αυτο θέλουμε να προωθήσουμε;

  Λίγη προσοχή με κείμενα τέτοιων χαρακτηρισμών μια και ξεφευγουν απο οποιαδήποτε έννοια πολιτικής αντιπαράθεσης…

  • Και ο Αδωνης κατηγορει για φασισμο το ΚΚΕ! Θα τον επιστρατευσουμε μονο και μονο για να ασκήσουμε κριτική ρε γμτ;

   • Κάτσε ρε iguana ποιος Άδωνης;
    Για κάποια σωματεία στο Πέραμα μιλάμε και τα γεγονότα που διαδραματίστικαν εκεί, τα οποία οποία δε μας ακούγονται και τελείως καινούργια.
    Δηλαδή για να τα αναφέρουμε πρέπει να αναφέρουμε παράλληλα την ιστορική μας δράση και το πρόταγμά μας;

    • Φίλε μου, απλά νομίζω ότι επέσες στην παγίδα μιας μικροπολιτικής αντιπαράθεσης, που συμβαίνει ανάμεσα στο ΠΑΜΕ και στο ΟΑΚΚΕ. Στα πλαίσια αυτής της αντιπαράθεσης, που σε γενικές γραμμές μου την δίνει όταν την εντοπίζω, γιατί είναι γενικό πρόβλημα της αριστεράς, και του αντιεξουσιαστικού χώρου, γράφτηκε ένα κείμενο που πολύ ευκολα μιλάει για φασισμό και αλλα τέτοια ευκολα τσιτάτα.
     Εσυ από την άλλη, χάρηκες που βρήκες εναν τέτοιο κείμενο καταπέλτη, μια και δεν είσαι κόντα στον πολιτικό χώρο του ΚΚΕ (εννοείται πως δεν το κατακρίνω αυτο, και εγώ δεν στέκομαι κοντα, παρόλο που δεν τον θεωρώ εχθρό μου) και το δημοσίευσες.

     Απλα το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι κάνουμε τη Λιακοπουλική ΟΑΚΚΕ πεδίο αντιπαράθεσης του blog. To τι συνέβη δεν το γνωρίζω. Θα πω μόνο ότι παραδείγματα τραμπουκισμού μπορούν να βρεθούν σε όλους τους χώρους, συμπεριλαμβανομενου του δικού μου, και φυσικά του δικού σου…

     • iguana
      Δε χάρηκα καθόλου με αυτά που διάβασα.
      Γιατί με θεωρείς χαιρέκακο;

      Μου τη σπάνε πάρα πολύ αυτά, γιατί σε ένα πολύ μικρό βαθμό τα έχω ζήσει κι όλας, όπως όλοι μας.

      Τώρα ότι ήταν της ΟΑΚΚΕ δε το ήξερα γιατί είναι ανυπόγραφο…
      και δε θυμώμουν καν τι εστί ΟΑΚΚΕ

      Τώρα αν είναι μικροκομματικό όπως αναφέρεις δε το ξέρω.
      Αλλά όλα αυτά που αναφέρονται μόνο μικροκομματικά δε μοιάζουν.

      Συγκεκριμένα:

      ότι γίνονται κλαδικές εκλογές και όχι μόνο στο συγκεκριμένο σωματείο το θεωρείς τόσο μικροκομματικό ζήτημα;

      • Δεν σε θεωρώ χαιρέκακο σε καμία περίπτωση. Και δεν θεωρώ ότι το έκανες κακόπιστα. Το θέμα των κλαδικών εκλογών στα σωματεία ισχύει σε γενικότερο βαθμό στό χώρο της εργασίας και το ΚΚΕ δεν φέρει ευθύνη, μια και δεν είναι αυτο που τις καθιέρωσε…
       Ουτε συμφωνώ με τον RedFly που βλέπει στην αναρτηση σου συνωμοσιολογικό δάκτυλο. Απλα οπως ορθά σου επισημάνανε ζούμε σε περίεργους καιρούς, και τέτοιου είδους επικοινωνιακές επιθέσεις προς ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς χώρους, έξω από την κυρίαρχη πολιτική σκηνή θα δούμε πολλές, φίλε μου. Ας μην τις αναπαράγουμε οι ίδιοι όμως…

 7. Κι για αυτά περί Χρυσής Αυγής κρατάω μικρό καλάθι, γιατί ξέρω και περιπτώσεις ανάλογες που η ΠΚΣ προκειμένου να ρίξει λάσπη σε αυτοοργανωμένα σχήματα τα ονόμαζε καρατζαφερικά μπας και τσιμπίσει κανένας.

  Αυτές είναι κλασσικές κνίτικες μεθοδεύσεις.
  Βέβαια MITSARA αν και σε εμπιστεύομαι, δε θα εμπιστευόμουν ίσως αυτούς που εσύ εμπιστεύεσαι.

  Όπως και να έχει σε επόμενο post θα έχω περισσότερη υπομονή, αν και αυτή πολλές φορές δε χρειάζεται όταν μιλάμε για γνωστά πράγματα.
  Το ΚΚΕ είναι το θέμα μας, όχι η ΟΑΚΚΕ…

  • Τι λογική είναι αυτή. Κι εγώ έχω πρόβλημα με μεθοδεύσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου, θα βγάλω τα ξερατά μου εδω μέσα και μάλιστα με ανακοινώσεις της ΟΑΚΚΕ ή μήπως θα αναπαράγω την ορολογία του ΚΚΕ? Έλεος.

   Δε θα γίνω ιεροεξεταστής του ΣΧΣ αλλά για να είμαι ειλικρινής είχα άλλα στο μυαλό μου.

   Και για να εξηγηθώ κι όποιος κατάλαβε – κατάλαβε. Δε θα με πείραζε καθόλου ο NLS να έβγαζε μία ανάλυση της Νέας Προοπτικής ή ο Eddie του ΠΡΙΝ για θέσεις αλλά και τακτικές του ΚΚΕ (κάθε άλλο). Όμως χρειάζεται ελάχιστη πολιτική οξυδέρκεια για να διακρίνουμε τη κριτική από τη βρωμιά.

   • Συγνώμη, αλλά που βλέπεις τη βρωμιά στο post μου;

    Ισχύει ή όχι τελικά ότι χτύπησαν οι ΠΑΜίτες κάποιους εργάτες που μοίραζαν φυλλάδια;
    Ισχύει ή όχι τελικά ότι επιβάλλει το ΠΑΜΕ κλαδικές εκλογές για να φέρνει από αλλού ΠΑΜίτες και να έχει την πλειοψηφία;
    Ισχύει ή όχι ότι το ΠΑΜΕ είπε να μην ξαναδουλέψουν κάποιοι εκτός ΠΑΜΕ, επειδή δραστηριοποιούνται πολιτικά;

    • Σου είπα πως δε γνωρίζω τα τεκταινόμενα στη ζώνη επ’ ακριβώς αλλά αυτό απέχει από το να αναπαράγω ως μοναδική πηγή κείμενα της ΟΑΚΚΕ η οποία λειτουργεί προβοκατόρικα σε συνδικάτα με ουσιαστικές κατακτήσεις. Ενδεικτικά η σύμβαση για το 2006 και πως καθορίστηκαν οι αποδοχές:

     http://www.anaconda.gr/forologia/HTM%CE%A3%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82%CE%A3%CE%95/%CE%A0.%CE%9A.%CE%A5.%CE%95.%202-25.1.2006.htm

     Κι άλλο ένα πιο πρόσφατο:

     http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5028047&publDate=7/4/2009

     Για να καταλάβουμε για τι συνδικάτα μιλάμε. Μπορεί για το ξύλο να είχαν και δίκιο οι ΠΑΜΙτες αν πράγματι ο ρόλος τους είναι αυτός που φαίνεται.

     Επειδή κάποιος είναι εργάτης δε σημαίνει πως είναι και άγιος. Ξέρεις πόσοι εργάτες είχαν κι έχουν βρώμικο ρόλο?

     Επιπλέον στη ζώνη υπάρχουν διάφορες ειδικότητες οι οποίες εντάσσονται σε διαφορετικά συνδικάτα και όχι αποκλειστικά σε εκείνο του Μετάλλου.

     ΥΓ1. Επειδή ξεκίνησες τη σταλινολογία να σου κάνω γνωστό πως η ΟΑΚΚιτες κατηγορούν το ΚΚΕ ως μη σταλινικό κόμμα.

     ΥΓ2 Αρκετά ασχολήθηκα με τους γραφικούς της ΟΑΚΚΕ, πάω να ασχοληθώ με τίποτα πιο σημαντικό.

  • Για πες το ΚΚΕ ως τι θέμα? Δε βλέπω καμία κριτική π.χ. στις αποφάσεις του 18ου Συνεδρίου ή στις αποφάσεις της Συνδιάσκεψης για την εργατική τάξη μιας και σε τρώει τόσο ο πισινός σου για το ζήτημα του εργατικού κινήματος. Να κάτσουμε να συζητήσουμε ρε αδελφέ.

   Αυτό όμως προϋποθέτει διάβασμα και κόπο.

   • Αναφέρομαι καθαρά πρακτικά πως λειτουργεί το ΚΚΕ, είτε αυτό είναι το ΠΑΜΕ, είτε η ΠΚΣ κλπ ή μήπως αυτά δεν είναι ΚΚΕ;

    • Η συζήτηση έχει λήξει για μένα. Δε πρόκειται να επιδοθώ σε κανένα πολιτικό ξεκατίνιασμα. Αν επιθυμούσα κάτι τέτοιο θα παρέμενα στο ΤΒΧΣ.

     Αν θες εσύ συνέχισε…

  • φιλε μου kixwti
   To θεμα μας δεν ειναι το ΚΚΕ, η, δεν θα επρεπε να ειναι.Το θεμα μας τωρα θα επρεπε να ειναι η ενοτητα των αριστερων δυναμεων απεναντι σε ολα αυτα που συμβαινουν.
   Δεν ξερω τι ακριβως εγινε στο Περαμα αλλα θα προσπαθησω να μαθω.Διαβαζοντας τα προπαγανδιστικα παιχνιδια που παιζονται αυτον το καιρο,καλο θα ειναι να ειμαστε πιο προσεκτικοι στις αναμεταδωσεις μας.Ας μη γινουμε κι εμεις Πρετεντεριδες που χθες ελεγε οτι οι αδιοριστοι εκπαιδευτικοι κραταγαν «ομηρο».
   τη Χουκλη.
   Οι καιροι ειναι δυσκολοι κι ακομα πιο δυσκολες οι ισορροπιες,που ειναι απαραιτητο οσο ποτε να κρατηθουν!!
   φιλικα
   ΥΓ αν βεβαια πραγματι συναιβει κατι τετοιο ,ειμαι η πρωτη που το καταδικαζω!

 8. Αρχισατε τα πανηγύρια βλεπω….

  Αντε να ξεχωρίζει η ήρα απο το στάρι , γιατί πολλοί «αριστεροί» μαζεύτηκαν !!

  Η επίθεση στο ΚΚΕ είναι αναμενόμενη, και μάλιστα απο παντού , είτε απο δεξιούς εγκάθετους, είτε απο «αριστερούς» προβοκάτορες !!!

  Συγχαρητήρια στο indymedia που αυτοξεβρακώνεται για άλλη μια φορά και δείχνει ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ, και στον θαυματογράφο που χωρίς να ελέγξει απο που προέρχεται η είδηση, έσπευσε να κάνει όπως νομίζει ο ίδιος ζημιά, όχι στο ΚΚΕ αλλά στο μέτωπο που δημιουργείται ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ !!

  Πως είμαι σίγουρος πως αυτη η είδηση θα παιζει στα κανάλια το βράδυ…. (εαν δεν παιζει ηδη τωρα στα μεσημεριατικα δελτια) ??

  Ελάτε , σας περιμένουμε ….
  …….μπορείτε και καλύτερα !!

  • Θα ήθελα να δω την αντίδρασή σου,
   στην περίπτωση που θα postαρα κάτι σαν αυτό:
   https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2010/03/04/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BD/

   που είχα postάρει παλιότερα.

   Βέβαια η λέξη αυτοκριτική είναι κάτι που λείπει παντελώς από το λεξιλόγιο του ΚΚΕ.
   Μόλις πάει κάποιος να μιλήσει για τραμπουκισμούς και μεθοδεύσεις αμέσως «προβοκάτορας», «φασίστας» κλπ…
   Ούτε στην ΕΣΣΔ επί Στάλιν να ζούσαμε (που δε θα ζούσαμε).

   • Μάγκα μου είναι ξεκάθαρος ο ρόλος σου……

    Τι με νοιάζει τωρα αν έχεις κάνει ανάρτηση για παλιότερες κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, όταν εδω έχεις ξεράσει ότι βρεις μπροστά σου για το ΚΚΕ ……. ανέστησες τον Στάλιν, μίλησες για τραμπούκους, μιλάς για συνηθεις τακτικές της ΚΝΕ, του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, και σε λίγο θα μας πεις για την Αλβανία και τις Ουκρανές πουτάνες !!!

    Με λίγα λόγια το ΚΚΕ είναι κατα τα λεγόμενά σου ένα φασιστικό κόμμα !!

    Δεν προσπάθησες καν να κρατησεις επιφυλάξεις για μια βοθρο-είδηση απο το γνωστό σε όλους INDYMEDIA, αλλά έσπευσες να κάνεις το κομμάτι σου…….

    Δεν με νοιάζει καν, εαν το έκανες απο άγνοια, ή από σκοπιμότητα , με νοιάζει που το έκανες …. ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ !!

    Ουτε με ενδιαφερει να κατεβει το ποστ……
    Κρατηστε το , για να ξέρουμε και σε ποιο στρατόπεδο είναι ο καθενας μας !!!

    Εγω ουτε μελος , ουτε στελεχος, ουτε κνιτης , ουτε τιποτα ειμαι….. αλλά σε αυτην την φαση , υποστηριζω το ΚΚΕ σε όλα, διότι 90 χρόνια σε αυτην την χωρα, το ΚΚΕ κράτησε ψηλά την μαρξιστική σημαία , και όχι άλλος……

    ΚΑΙ εαν είναι γίνει κάτι τελικά, ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ…..
    Τα τάχα μου ανεξάρτητα σχήματα και τις ανεξάρτητες εξεγέρσεις, και τον ακτιβισμό των χιπις και των πειρατων, είναι θέματα τα οποία με απασχολούν μονο κατα την διαρκεια του πρωινου χεσίματος !

    Αν δεν υπάρξει κεντρικο σωμα στο ΜΕΤΩΠΟ που δημιουργείται τότε η οποιαδήποτε προσπαθεια θα καταλήξει στο καπιταλιστικό σκουπιδότοπο !

    Με τις υγείες σας

    • Για πες μου φίλε μου στην Κούβα που σίγουρα υποστηρίζεις ποια ήταν η στάση του ΚΚ κατά την επανάσταση και ποιοι ήταν αυτοί που την κάνανε τελικά;

     Είδαμε ποια ήταν η στάση του ΚΚΕ το Δεκέμβρη. Τη βλέπουμε αυτές τις μέρες στο δρόμο. Ξέρουμε ποια θα είναι αύριο…

     • Ελπιζω οι υπόλοιποι συντελεστες του Σχολιαστες χωρις συνορα, να έχουν κατανοήσει τον ρόλο σου εδω μεσα……

      Τιποτα άλλο δεν έχω να προσθεσω, απέναντι σε σένα !

       • (στα υπόλοιπα συμφωνώ με Κιχώτη, για Κούβα και Δεκέμβρη και τα πάντα όλα..

        …ένας κουβανός ομοφυλόφιλος ή αλλιώς «καπιταλιστικό δημιούργημα της μπουρζουαζίας».

      • Redfly, οι σχολιαστές χωρίς σύνορα είναι τα άτομα που το απαρτίζουν… αν διαβάσεις το σχετικά με μας, θα το αντιληφθείς… Ο καθένας από μας έχει την ευθύνη των λόγων, των πράξεών του καθώς και την υπογραφή του. Θα παρακαλούσα λοιπόν όταν διαφωνεί κάποιος με κάτι από όσα γράφονται να απευθύνεται στον σχολιαστή με τον οποίο διαφωνεί και με επιχειρήματα να λύνονται οι τυχόν διαφορές ή διαφωνίες. Δεν μιλάω εξ ονόματος όλων, αλλά νομίζω ότι αυτή ήταν η αρχή στην οποία συμφωνήσαμε όλοι όταν ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια.

       • Δεν ασχολούμαι με το τι θα κάνετε στο μπλογκ σας αναδυόμενη, αυτο είναι δικό σας επιδόρπιο …..

        Η πολυφωνία όμως είναι επικοδομητική ΟΣΟ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΞΙΕΣ !!!

        Αν όμως η πολυφωνία στηρίζεται ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ, στον τυχοδιωκτισμό και σε ανακοινώσεις διαφόρων ασφαλίτικων μηχανισμών , όπως το ΟΑΚΚΕ, τοτε θα καταλήξετε να σκίζετε τα βρακια σας όπως στον ΣΥΡΙΖΑ !

        Αυτό να το θυμάσαι !

        Και μια συμβουλή, μην αρχισετε την αστική φιλολογια και πατήσετε την μπανανόφλουδα, περι βιας, » δημοκρατίας» και αστικής νομιμότητας …..γιατί ΤΟ ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ μλ, και οποιοσδήποτε άλλος μαρξιστής – κομμουνιστής ΔΕΝ είναι κατά της βίας απέναντι σε στοιχεία που περιφρορούν την αστική κυριαρχία !!!

        Πάτημα στον σβέρκο θέλουν τα φασισταριά και τρίψιμο στην λεκάνη της τουαλέτας τα καπιταλιστικά γουρούνια !!!

        Υ.Γ.
        Για τους παραπάνω συμφωνούντες περι Κουβας !

        Δεν θα κάτσω να συζητήσω με ανθρώπους χωρίς μαρξιστική ΠΑΙΔΕΙΑ, για ζητήματα που αφορούν την πραγματική πολιτική και όχι τις φαντασιώσεις που θεωρούν αυτοί ως πολιτική !

        • ψυχραιμια κι εσυ φιλε μου.
         Σου ειπε η κοπελα, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑ ή κομματικο οργανο. Δεν ειμαστε καν ολοι οσοι γραφουμε εδω αριστεροι και πολιτικοποιημενοι. Ειμαστε απλα μια παρεα ανθρωπων που τους αρεσει να γραφουν την αποψη τους ελευθερα και ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ (το οποιο δε σημαινει οτι δεν υποκεινται σε κριτικη).
         Ο καθενας λοιπον αναλαμβανει την ευθυνη των οσων γραφει και υπογραφει. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

         Ολα τα αλλα περι «επιδορπιων» και ορεκτικων, ειναι απαξιωτικα και υβριστικα για ολους και συνεπως επιστρεφονται στον εκτοξευτη τους. Δηλαδη, ημαρτον που θα ελεγε και ο Γεωργιου!

         ΥΓ: τη γνωμη μου για το ποστ την ξερει ο Δον. Με καλυπτει και το τελευταιο σχολιο του no longer safe.

       • Και κάτι τελευταίο….

        Άλλο πράγμα η κριτική και άλλο πράγμα η βρώμα !!

        Ας αλλάξουμε πρώτα τους κοινωνικούς συσχετισμούς, που μας πανε γαμιώντας τα τελευταια 200 χρονια, και μετά συζητάμε για το τι πρέπει να αλλάξει……

        Όταν θες να κάνεις κριτική απέναντι στο ΚΚΕ (και εγω θελω να κάνω, αλλά δεν το κάνω) σε εποχή ΜΑΧΗΣ, και μέσα σε αυτην την αδυσωπητη αστική λασπολογία, τότε το κρατάς για μετά !! Δεν το κάνεις βορά για τους αστούς !!!

        Διότι τότε ΝΑΙ είσαι προβοκάτορας, είτε απο ΑΓΝΟΙΑ, ειτε εσκεμμένα …. δεν με ενδιαφέρει….

        • Ωραία και ποιος μου λέει εμένα ότι το ΠΑΜΕ που βλέπουμε τι ρόλο παίζει αυτή την εποχή της μάχης που αναφέρεις στους δρόμους δεν παίζει έναν ανάλογο ρόλο και στη Ζώνη, ένα ρόλο αντεργατικό, έτσι όπως φαίνεται μέσα από το κείμενο;

         Μπορείς να με πείσεις για αυτό;

         Μπορείς να με πείσεις ότι το ΚΚΕ αυτή την εποχή συμμετέχει ενεργά σε αυτή τη μάχη και ότι δεν προσπαθεί να την κατευνάσει;

         • Συνεχίζεις ???

          Σε έχει κράξει το σύμπαν και εσύ επιμένεις να κρατάς ως πηγή έμπνευσης αυτό το αιχρό και προβοκατόρικο κείμενο ???

          Και εμείς υπήρξαμε αντιΚΚΕδες στα νιάτα μας !!! Αλλά διαβάσαμε, μορφωθήκαμε και …….. καταλάβαμε τι γίνεται !!

          Ότι άλλο θες αγορίνα μου, αλλά εγω δεν θα παίξω τον ινστουκτορα σε ένα τόσο προσκολλημένο άτομο στην αντικομμουνιστική ιδέα !!!

          Σε παραδίδω στους φίλους σου , εγω αρνούμαι να συμμετάσχω !!!

          Στην ερώτηση πάντως εαν το ΚΚΕ υπονομευει ή όχι τον αγώνα, σου αντιστρέφω την λογική της ερώτησης και με ΑΠΟΛΥΤΟ τρόπο σου λέω πως ΕΣΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !!!

          ΞΑΝΑΛΕΩ, ειτε απο άγνοια, είτε απο δόλο … δεν με ενδιαφέρει !!

      • Δεν συμφωνώ με τη λογική του ξεχωριστού χεστήριου ποστ για το ΚΚΕ (και για κανέναν άλλο) από δεοντολογική άποψη. Αλλά θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι κανείς από μας σ’ αυτό το μπλογκ δεν έχει «ρόλο» που «αποκαλύπτεται» κιόλας.

       • Αυτό ακριβώς ήθελα να επισημάνω κι εγώ Capybara… χαίρομαι που το θέτεις εσύ… Redfly… τα ποστ γι’ αυτό ανεβαίνουν με υπογραφή. Για να είναι υπεύθυνος ο καθένας από μας για το τι γράφει και να δεχτεί και την ανάλογη κριτική. Θεωρώ ότι όντως είναι λάθος αυτό το ποστ… αλλά γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να εκφράσουμε τη διαφωνία μας στην τελική. Αν ο Δον μπορεί να το υποστηρίξει, μπορεί να το κάνει κι αν θέλει να το κρατήσει ή και να το κατεβάσει… όσο κι αν διαφωνώ με αυτό. Αλλά ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ σε καμία περίπτωση, ότι υπάρχουν «δάκτυλοι» εδώ μέσα και συγκεκριμένοι ρόλοι.
        Τώρα για το αν θα «σκίσουμε τα βρακιά μας»… φυσικά όταν υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις, αυτό μπορεί να συμβεί… μπορεί όμως να γίνει και ένα στοίχημα… Ο καιρός θα το δείξει αυτό… (έτσι κι αλλιώς το εγχείρημα Συριζα που για κάποιο λόγο το παραλληλίζεις, δεν έχει αποδειχτεί ακόμα απόλυτα αποτυχημένο… τουλάχιστον μέχρι να φτάσει στη διάλλυσή…)

    • Redfly για πες μας εσύ που τα ξέρεις όλα και την απόλυτη αλήθεια ποιος είναι ο συνθέτης του άσματος : «Χαρωπά τα δυό μου χέρια τα χτυπώ».

     • Ο Μαρξ πάντως σχετικά με την θρησκεία (μια απόλυτη και εξ’ αποκαλύψεως αλήθεια) είπε ότι είναι το όπιο των λαών

      • Την πραγματικότητα δεν μπορεί να την προκαταβάλλει κανείς (να την φανταστεί ναι).
       Η δράση οδηγεί και διαμορφώνει (και διδάσκει) και ακόμη περισσότερο κατά πόσο αυτή θα είναι λειτουργική

 9. Εγώ ως άσχετος με το Πέραμα, το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και την ΟΑΚΚΕ, θέλω να θέσω 2 ερωτήσεις που δεν απασχόλησαν κανέναν μέχρι τώρα:

  Ισχύει το «πέσιμο» και το ξύλο από τους μεν στους δε; Αν ναι, τι το δικαιολογεί; Αν όχι, είναι προφανές ότι το ποστ πρέπει να κατέβει οικειοθελώς από αυτόν που το ανέβασε ή να τροποποιηθεί αναλόγως.

  Ισχύει το συμβάν με τον καντινιέρη; Ομοίως, αν ναι, τι το δικαιολογεί;

  Ευχαριστώ.

  • Συμφωνώ και δέχομαι να κατέβει το post αν δεν έχουν πρόβλημα και όσοι σχολίασαν, σε περίπτωση που αυτά που αναφέρονται δεν ισχύουν.

    • ΟΑΚΚιτες ηταν…. ο ένας απο αυτούς γιός μεγαλοεργολάβου Χρυσαυγιτη, έφαγε μερικές και τον πήγαν ταχα μου στο νοσοκομείο….

     Αυτο εγινε !

     Ακομα και στο indymedia θα κατεβει η ειδηση απ’οτι φαινεται γιατι η λάσπη δεν ειχε καλη συνθεση !!!!

    • Α και φυσικά το μπουγιουρντι έγινε γιατι μοιράζανε προκυρηξεις στις οποιες βριζανε το ΚΚΕ με τα συνηθη «σιωνιστικά παραμύθια τους»…..

     Άσε που το ΟΑΚΚΕ απο μόνο του χαρακτηρίζεται από όλους, κομμα της ΓΑΔΑ !

     • …“σιωνιστικά παραμύθια τους” και με την υποστήριξη της χρυσής αυγής;
      Η κόκκινη ευπ επί των πυλών

    • Για την ταμπακιέρα θα σου έλεγα ότι διαφωνώ με αυτό που έκανε το ΠΑΜΕ (αν το έκανε) γιατί οι εποχές που έδερναν τους ψυχικά πάσχοντες για να φρονιμέψουν ανήκουν στο παρελθόν.

 10. Δον, κι εγώ -παρόλο που χρόνιος αντικνίτης- συμφωνώ με MITSARA πως είναι προβληματική η ανάρτηση για την φυσιογνωμία των Σχολιαστών.

  Άμα αρχίσουν οι αναρτήσεις καταγγελιών για «φασιστική τρομοκρατιά» που θα κάνει η ΕΑΑΚ στην ΠΚΣ, οι αναρχικοί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΚΟΕ σε όποιον περισσέψει, το ΠΑΜΕ στο τάδε σωματείο, το σωματείο στο ΠΑΜΕ… ζήτω που καήκαμε.

  Άμα υπάρχει επιβεβαιωμένο γεγονός να μπει ως είδηση, να το συζητήσουμε. Αλλά τώρα τέτοιου τύπου καταγγελίες με «φασίστες» και «τραμπούκους» και «συμμορία» κτλ… δεν…

  ΥΓ1:Θα μου πει κι ο Mind The Gap, αυτά είναι πολιτικές ορθότητες, άσε τα παιδιά να εκφραστούν

  ΥΓ2: κνίτες, μην σκίζετε τις αφίσες μας 😛

  • από την άλλη σκέφτομαι πως είναι κουταμάρα να ανεβοκατεβάζουμε αναρτήσεις και να χάνονται και τα σχόλια…

   Μπορούμε, αν τελικά το αποφασίσουμε, να της ρίξουμε αυτή την οριζόντια διαγραφή, αυτό το strikethrough-πώς το λένε…

   αυτό

  • denyal ίσως κατά ένα μέρος έχετε δίκιο

   Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει και μία αφορμή να συζητηθούν αυτά τα φαινόμενα.

   Αυτή η εξουσιομανία πρέπει να σπάσει.

   Έδειρε κόσμο το ΠΑΜΕ;
   Μεθοδεύει εκλογικά κόλπα για να βγαίνει πρώτο;
   Απειλεί και τραμπουκίζει;

   Αν ναι καλώς γίνονται όλα αυτά στη συγκεκριμένη περίσταση ή γενικά;

 11. Βασικά διαβάζω το μπλογκ σας από τα μέσα Μάρτη, γιατι μου άρεσουν πόλυ αυτά που αναρτάτε… Πολύ ενημερωτικά, σωστά κτλ κτλ.

  Ο μόνος λόγος που σχολιάζω τωρα είναι οτι με στεναχωρεί πάρα πολύ να βλέπω μια αριστερά κατακερματισμένη. Μέχρι χθές κατηγορούσα το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ οτι δεν συνεργάζονται με τα υπόλοιπα αριστερά κόμματα και οργανώσεις, γιατι είναι δογματικοί. Λοιπόν δεν συμφωνώ με το ΚΚΕ ούτε με το ΠΑΜΕ αλλά δεν δέχομαι να πιστέψω ατάκες του στυλ : «Είναι και οι αγαπημένοι των ΜΑΤ-την πρωτομαγιά τους άνοιξαν και δρόμο να περάσουνε ενω τα πρωτοβάθμια τα κτύπησαν.» ή «τους φυλάνε τα ματ» ή άλλα παρόμοια. Δηλαδή πιστεύετε οτι αυτό το κόμμα συνεργάζεται με (παρα)κρατικούς μηχανισμούς? Και αυτό το πράγμα το προπαγανδίζουν αριστεροι?! Κατηγορούσα τους ΚΚΕδες και τους κνιτες για κολλημένους, αλλά δυστυχώς είσαστε κι εσείς, ακόμα και όσοι αυτοαποκαλούνται ανένταχτοι, γιατι πόσο ανένταχτος μπορεί να είναι κάποιος όταν επιλέγει να είναι αντι-κκε ή αντι-οτιδήποτε_αλλο? Δεν είναι μονο το ΚΚΕ φανατισμένο κατά των «αριστεριστών» κτλ, αλλά και εσεις είστε φανατισμένοι εναντίον του. Είπα σε ένα παιδι απο τα ΕΑΑΚ ότι με ενοχλεί το οτι για καποιους λόγους ή συγκυριες γινονται οι συγκεντρώσεις τους στο ιδιο σημείο με τη γσεε, γιατι οι δικές τους (των εαακ, πρωτοβαθμιων κοκ) πορειες προβάλλονται απο τα ΜΜΕ, τα καθεστωτικά, τα πουλημένα, ως συγκέντρωσεις της γσεε, σε αντίθεση με το σαββατο που ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ οτι οι συγκεντρώσεις είναι ξεχωριστές, και το μονο που είχε να πει είναι αν είμαι στην ΚΝΕ! Λες και πήγα στη θυρα 7 και υπάρχουν υποψίες οτι είμαι βαζελος… Πίστευα οτι τα πρωτοβάθμια αναγκάζονται να κανουν απεργια μόνο οταν κυρηττει η αδεδυ και η γσεε, γιατι μπορούν να εξαγγείλουν μονο 3ωρες στασεις εργασίας και όχι απεργίες. Αυτό ακούγεται και αυτό έλεγα σε παιδια από την κνε όταν έλεγαν για απεργοσπάστες. Λοιπόν έμαθα από άσχετη με κόμματα πηγη οτι με απόφαση γενικής συνελευσης μπόρει να αποφασιστεί και να διεξαχθει απεργιά! Γιατι να διαδίδονται ψέματα και μαλιστα από αριστερούς? Και για ποιο λόγο? Να μην κάνουν την ίδια μέρα με το ΠΑΜΕ? Δεν ξέρω τι να πιστέψω, δεν ξέρω που οφείλεται αυτή η κατάσταση, δεν ξέρω πως αντιμετωπίζεται και ποια θα πρέπει να είναι η στάση μου… Κομματοσκυλα παντου και απο τις δυο μεριές (και προφανώς όχι όλοι, μην γενικευουμε)

  Λοιπον, συγχαρητηρια στους ανοιχτόμυαλους, ανυπότακτους <> και αριστερούς ανθρώπους για αυτή την εικονα που παρουσιάζουν.
  Μπράβο! Δεν έχω τιποτα άλλο να πω και δεν θα σχολιάσω καμια απάντηση στη συνέχεια, γιατι δεν θέλω να μπω στη λογική να υποστηρίξω τη μια ή την άλλη μεριά ή κάποιο κόμμα. Δεν ξέρω αν απο αυτά που είπα βγαινει κάποιο νόημα, κρατήστε μονο οτι αυτη η κατασταση με στεναχωρει και ισως δεν είμαι η μόνη. Και τελικά ισως λόγω αυτής της εικόνας της αριστεράς να μην κινητοποιείται ο κόσμος.

  Σημειωση: σε καποια στιγμη σταμάτησα να διαβάζω σχολια σ’ αυτό το topic. Δεν ξέρω αν με έχει προλάβει κάποιος. Αν ναι, συγχωρήστε με που έφαγα το χρόνο σας…

  • μεταξύ των υπήρχαν οι λέξεις : υπέροχους, ελεύθερους, υπερήφανους από το κείμενο του Mind the Gap

  • Mastoura όλες οι πλευρές φταίμε.
   Και όλοι παίζουμε διασπαστικό ρόλο είτε εν γνώση είτε εν αγνοία μας.

   Σε καμιά περίπτωση δε θεωρώ ότι το ΚΚΕ παίζει κάποιο μυστικό ρόλο και ότι συνεργάζεται με το κράτος.
   Αλλά είναι γεγονός ότι όταν έχεις μία σταθερή θέση στο κοινοβούλιο και ένα σταθερό μηχανισμό που λειτουργείς σε κάθε τομέα και σε κάθε γειτονιά, οι μεταβολές είναι που σε τρομάζουν.
   Το ένστικτο αυτοσυντήρησης σε οδηγεί στο να αντιδράς σε κάθε εξέγερση, σε κάθε πρόοδο, σε κάθε τι που είναι έξω από σένα.

   Φέρνω ξανά ως παράδειγμα το ρόλο που έπαιζε η εκκλησία στην επανάσταση το 19ο αιώνα.
   Ήταν αντιδραστικός, στην καλύτερη διφορούμενος ο ρόλος της, αν και στο τέλος βγήκε πιο κερδισμένη από πριν ίσως.

  • Mastoura,
   συμφωνώ απόλυτα. Δυστυχώς, και στο μπλογκ αντανακλάται αυτό που συμβαίνει στην αριστερά σήμερα… Δυστυχώς, κατά τη γνώμη μου, εκεί οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και το μούδιασμα πολύ κόσμου και η έλλειψη εμπιστοσύνης που δείχνει… το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να υπάρχει εκατομμύρια κόσμος στο δρόμο έχει να κάνει και με αυτό… την έλλειψη εμπιστοσύνης και οράματος. Γι’ αυτό μιλούσα και τις προηγούμενες μέρες για ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ…
   Ελπίζω η συζήτηση αυτή με όλες τις αρνητικές χροιές της, να κάνει κάποιους να σκεφτούν κάποια πράγματα… να μας κάνει όλους να σκεφτούμε. Για μένα το στοίχημα δεν έχει χαθεί εντελώς, ούτε εδώ, ούτε πουθενά… ακόμη ελπίζω (κι ας δηλώνω κυνική…)

 12. Για να μην είμαι άδικος να αναφέρω στο σύνολο των σχολιαστών πως εκείνος που μου έστειλε πρόσκληση ώστε να γίνω «author» είναι ο Δον ενώ γνώριζε πολιτικά που πρόσκειμαι.

  Όμως θα επαναλάβω πως τέτοιες αναρτήσεις δε συμβάλλουν ούτε στην ενημέρωση αλλά ούτε και σε μία πολιτική αντιπαράθεση που θα αφήσει κάποιο αποκρυστάλλωμα.

  • Καμία εμπάθεια δεν έχω στο ΚΚΕ, όσο βλέπω ότι δεν επαναλαμβάνονται πράγματα που έχω σιχαθεί τόσο εγώ, όσο και η πλειοψηφία του πολιτικοποιημένου κόσμου.
   Επειδή ακριβώς όχι απλά τα έχω σιχαθεί, αλλά είμαι σίγουρος ότι κάνουν ζημιά στο κίνημα, όταν τα συναντάω τότε ναι γίνομαι εμπαθής, ευαίσθητος, ακραίος, προβοκάτορας, όπως θες πέστο.
   Και για να μην ακούγομαι πολύ γενικόλογος και αφηρημένος αναφέρομαι συγκεκριμένα σε πράξεις εξουσιαστικής μανίας.

   • Μην είσαι σίγουρος πως αυτό που θεωρείς σωστό για το κίνημα είναι και το αντικειμενικά σωστό (το ίδιο και από τη δική μου πλευρά). Ας πούμε εγώ θεωρώ πως ο τυχοδιωκτισμός του αντιεξουσιαστικού χώρου στο εργατικό κίνημα κάνει τη ζημιά (σίγουρα όμως όχι τη μεγαλύτερη). Όμως αν ήθελα να εκθέσω την άποψή μου δεν θα το έκανα με αυτό το τρόπο δηλαδή με ένα κείμενο που χρησιμοποιεί τέτοιους χαρακτηρισμούς. Θα έκανα πολιτική κριτική ώστε να ακολουθήσει και συζήτηση.

    Άσε τώρα που το διαβάζω για το περιεχόμενο της εργατικής τάξης είναι απαράδεκτο από Μαρξιστική – Λενινιστική σκοπιά. Μόνο γι’ αυτό θα σου ζητούσα να διαγράψεις το νήμα αλλά δεν πρόκειται να σου κάνω κάτι τέτοιο.

    Κράτα την άποψή σου για το ΚΚΕ δεν είναι ανάγκη να την αλλάξεις για μένα, όμως ελπίζω να κατανοείς τις ενστάσεις μου.

 13. Δον, πολιτικά θεωρώ ότι έκανες τεράστιο φάουλ και τουλάχιστον από πλευράς μου ξεκαθαρίζω ότι μιας και όλοι έχουμε συμφωνήσει ότι οι αναρτήσεις του καθένα υπογράφονται και δεν εκφράζουν τους υπόλοιπους εγώ τουλάχιστον δεν συμφωνώ σε καμία περίπτωση με αυτή την ανάρτηση που όμως έχεις κάθε δικαίωμα να κάνεις, και δεν θα συνεχίσω τη συζήτηση.

 14. Νομίζω ότι δεν πρέπει να δοθεί τόσο μεγάλη έκταση στο θέμα.
  Ο Κιχώτης πιστεύω ότι παρασύρθηκε από μια συγκεκριμένη ψυχολογία κι αυτά τα «Κρατηστε το , για να ξέρουμε και σε ποιο στρατόπεδο είναι ο καθενας μας», είναι τουλάχιστον υπερβολικά, όταν μάλιστα ο άλλος μιλούσε προχθές για πράκτορες της ΕΥΠ…

  Εντάξει, ο ΔΚ έχει ένα αντιΚΚΕ (δηλωμένο), δεν έψαξε και την πηγή της πληροφορίας, το έκανε. Εδώ μου έκανε ολόκληρη σκηνή εμένα για το Woodstock, που το άκουγα ο καψερός όλο το…1983!
  Είναι λίγο «αντιφα»(τικός) ο Κιχώτης μας, αλλά δεν είναι στημένος…κι ούτε κρίνεται από αυτό καμία ενότητα φυσικά.

  Υγ: Πάντως Κιχώτη η ΟΑΚΚΕ έχει κάποια σημεία κλειδιά, που την αναγνωρίζεις.
  Π.χ. καμία άλλη οργάνωση δεν θα έλεγε αυτό:
  «Μια από τις μεθόδους τους είναι να κάνουν κάθε τρεις και λίγο απεργίες που δεν προκύπτουν από τις ταξικές συγκεκριμένες διεκδικήσεις μας αλλά γίνονται με τις πιο απίθανες αφορμές για να καθυστερούν οι επισκευές…»
  Η καταγγελία της απεργίας είναι σήμα κατατεθέν της ΟΑΚΚΕ που αγωνίζεται φιλότιμα να μας πάρει από την αγγαλιά της Ρωσίας, που προκαλεί συνέχεια απεργίες για να παραμείνουμε υπανάπτυκτοι 🙂

  Υγ2: Πολύ πετυχημένο αυτό ξάδερφε από την Λατινική Αμερική «…οι εποχές που έδερναν τους ψυχικά πάσχοντες για να φρονιμέψουν ανήκουν στο παρελθόν.»
  Άξιος εκπρόσωπος των τρωκτικών!

 15. …….Μάλιστα κατά τη συγκρότησή της Αυτοοργάνωσης υπήρξε τουλάχιστον πολιτική στήριξη από τη φασιστική “Χρυσή Αυγή” …….
  —————————————————————–

  @ MITSARAS

  Διάβασα μια στα γρήγορα όλα τα σχόλια και δεν ξέρω αν απαντήθηκε το «η πολιτική στήριξη από τη φασιστική “Χρυσή Αυγή” » προς την αυτοοργάνωση, μονο αυτό που έγραψε για το θέμα ο Redfly.
  Δηλ. MITSARAS έχεις περισσότερη πληροφόρηση για το συγκεκριμένο θέμα και αν ναι καλό θα ήταν να αναρτηθεί.

  • Τόλος είχε σκάσει στο Indymedia:

   http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1132965

   Και η απάντηση της ΟΑΚΚΕ (ευτυχώς έχεις ανεπτυγμένη αίσθηση του χιούμορ και θα αντέξεις):

   ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ Αυτοοργάνωσης των εργατών της Επισκευαστικης Ζώνης >>

   Ομόφωνη απόφαση-καταγγελία του Συντονιστικού της Αυτοοργάνωσης των εργατών της Επισκευαστικης Ζώνης ενάντια στην προβοκάτσια που επεχείρησαν οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής λίγο πριν την συγκέντρωση της 17/2 στο Πέραμα.
   Το κείμενο της απόφασης έχει ως εξής:

   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Πληροφορηθηκαμε ότι η τοπική οργάνωση του Πειραιά της «Χρυσής Αυγής» ανάρτησε στην ιστοσελίδα της την ανακοίνωση-αφίσσα με την οποία καλούμε στη συγκέντρωση μας της 17 του Φλεβάρη στο Πέραμα και δηλώνει πως υποστηρίζει τον αγώνα μας κατά του «κομμουνιστικού ΠΑΜΕ».
   Η αυτοοργάνωση χαρακτηρίζει προβοκατόρικη αυτήν την ανακοίνωση και θεωρεί ότι έχει σαν στόχο να εμφανίσει τους εργάτες της Ζώνης σαν σύμμαχους μιας ρατσιστικής οργάνωσης και σαν αντικομμουνιστές.
   Οι εργάτες της Αυτοργάνωσης δίνουν πάλη για την επιβιώση τους που σημαίνει πάλη για την ανάπτυξη της Ζώνης και όλης της χώρας και πάλη για την ενότητα όλων των εργατών και για τη συνδικαλιστική δημοκρατία στο χώρο δουλειά μας. Σε αυτόν τον ταξικό, δημοκρατικό και πατριωτικό μας αγώνα θέλουμε σαν συμπαραστάτες μας όλους τους ανθρώπους που όπως και εμείς οι ίδιοι έχουν διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις οπότε ανάμεσά τους και κομμουνιστές . Οι μόνοι που δεν μπορούν να χωρέσουν σε ένα τέτοιο αγώνα είναι οι ρατσιστές της Χρυσής Αυγής που μόνο διασπούν την εργατική τάξη και απεχθάνονται τη δημοκρατία.

   Δηλώνουμε πως δεν θέλουμε την στήριξή τους και θεωρούμε άκρως ανεπιθύμητη την παρουσία των ρατσιστών της Χρυσής Αυγής στις όποιες εκδηλώσεις του αγώνα μας.

   Δον για να καταλάβεις τι εστί βερύκοκο:

   http://www.oakke.gr/

 16. Πάντως αυτός που τείνει να μιζεριάσει και να εξαθλιώσει την ζωή μου και αν χρειαστεί να με σπρώξει στις μεγαλύτερες κοινωνικές «περιπέτειες» για την διασφάλιση των κερδών του δεν είναι :
  ούτε ο εργάτης, ούτε ο υπάλληλος, ούτε ο φοιτητής, ούτε ο αγρότης, ούτε ένα στέλεχος μιας εταιρείας που πουλάει τα κομμάτια του στον τεχνοκρατισμό, ούτε ο μικρομεσαίος επαγγελματίας, ούτε, ούτε, ούτε…
  ΄Ασχετα οι προηγούμενοι τι ψηφίζουν ή που ανήκουν πολιτικά (εκτός βέβαια ακραίων ακροδεξιών εξαιρέσεων που αυτές μάλλον χρήζουν ψυχιατρικής προσέγγισης και κοινωνικής αντίστασης παρά πολιτικής ανάλυσης).

 17. Το είδα στο «άλλο μαγαζί» και μόλις ξεπέρασα το σοκ απαντώ.
  Ήδη τα φασιστάκι στο tvxs πανηγυρίζουν με τέτοια ανάρτηση.
  Ας αποσαφηνίσω και εγώ την άποψη μου. Καταρχήν δεν έχει να κάνει με το πόσο σέβομαι και εκτιμώ τους συνσχολιαστές μου σαν τον Δον και τον Mitsaras. Αλλά οι θέσεις αρχών και η αλήθεια είναι πάνω από κάθε συμπάθεια ή εμπάθεια.
  Για το διαδικάστικό και την φυσιογνωμία των Σχολιαστών με καλύπτει η παρατήρηση της jaque.
  Και επειδή γενικά δεν καταδικάζω την βία από όπου και αν προέρχεται :

  1. η κόντρα στο Πέραμα, δεν είναι μεταξύ ΚΚΕ και «αυτοργανωμένης» δήθεν κίνησης από την βάση των εργατών. είναι κόντρα ανάμεσα από την μια μεριά ενός σωματείου (μετάλλου) που ηγεμονεύεται από την αντίληψη του ΠΑΜΕ – με τα καλά και τα στραβά του – και από την άλλη μεταξύ μιας επιτροπής που έκαναν οι της ΟΑΚΚΕ και στην οποία επιχειρούν να συμμετέχουν και ακροδεξιοί και Χρυσαυγίτες.
  Do you know ΟΑΚΚΕ? Κατηγορεί το ΚΚΕ ότι εμποδίζει την παραγωγική ανάπτυξη της χωρας και κυνηγά τους φιλελεύθυερους επιχειρηματίες!!!
  Κατηγορεί και τον ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο με αφορμή το θέμα του γηπέδου του Βοτανικού.
  Κατηγορεί και τους μεν και τους δε ώς πράκτορες της …. Ρωσίας.
  Σόρρυ γκάιζ, αυτό ούτε ο Μπαζιωτό δεν θα το έλεγε έτσι.
  Ιστορικά αυτή η οργάνωση, πάντα έκανε απεργοσπασία και πλακώνταν στο ξύλο με τις απεργιακές φρουρές των σωματείων.
  Δεν συμμετέχει στις απεργίες ούτε του ΠΑΜΕ όποτε της κυρήττει αλλά ούτε καν της ΓΣΕΕ (θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ ηγεμονεύεται από μια «ρωσόδουλη» και «τροστκιστική κλίκα» συνδικαλιστών).
  Ανεξάρτητα από την τωρινή συγκυρία και το ποιος πρώτος άρξων χείρων των αδίκων -αν και φαίνεται ότι οι της ΟΑΚΚΕ κατηγορούν το ΠΑΜΕ ότι κάνει απεργίες και διώχνει τους επιχειρηματίες από το Πέραμα – είναι μια οργάνωση ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΩΝ.
  Από αυτή την σκοπιά όποιος κάνει απεργία έστω και αν διαφωνώ με την τακτική και τα αιτήματα του, είναι μαζί μου. Όποιος κάνει απεργοσπασία είναι εχθρός μου. Τελεία και παύλα.

  2. αν και συμμετέχω σε οργάνωση τροτσκιστικής αναφοράς που έχει βρεθεί ιστορικά ως ρεύμα στα μαχαίρια με τον σταλινισμό -στην κυριολεξία – από τα μέσα της δεκαετίας του 20, δεν μπορώ να δεχτώ έτσι εύκολα αφορισμούς ότι αυτή ή η άλλη πρακτική είναι σταλινική. Τι πάει να πει αυτό? Το ΚΚΕ αποκατέστησε τον Στάλιν πέρυσι αν και κατά την δική μου γνώμη ουδέποτε τον είχε ξεπεράσει. Η ΟΑΚΚΕ όμως διεκδικεί εξ’ολοκλήρου την πολιτική και ιστορική κληρονομιά του σταλινισμού ατόφια, ως ρεύμα που προέρχεται από τον μαοϊσμό (άσχετα αν θα τρίζουν τα κόκκαλα του Μαο με τα καμώματα της).
  Και μάλιστα το σταλινο-μαοϊκό ρεύμα της πιο σκληρής και Πολ-ποτικής εκδοχής όπως καθορίστηκε στα τελευταία του Μάο και την εποχή του Χούα Κουο Φενγκ που οδήγησε στον Ντεγκ Χσιάο Πιγκ.
  Αρα το θέμα δεν είναι η κόντρα σταλινισμού και αντισταλινισμού.
  Σταλινικό είναι και το ΚΚΕ, σταλινικοί και οι της ΚΟΕ που είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, σταλινικά και τα δύο ΜΛ, όπως και οι σύντροφοι του ΕΚΚΕ που μετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σταλινική και η Κόντρα που αναρχίζει. Ε, και?

  Από αυτή την σκοπια και χωρίς να ξεχνάω ότι όντως το ΚΚΕ έχει κατά καιρούς τραμπουκίσει διάφορους αγωνιστές, στην παρούσα φάση το μόνο που μπορώ να πω είναι:
  ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΡΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ.
  Το κριτήριο δεν είναι οι ιδεολογικές καταβολές ή τα λεγόμενα στις προκυρήξεις τους, αλλά η έμπρακτη ή μη συμμετοχή στον εργατικξό απεργιακό ξεσηκωμό.
  Ξανά τελεία και παύλα.

  Όλοι στους δρόμους. Απεργία διαρκείας παντού.

 18. Ειδικότερα σε εποχές κρίσεων το κλασσικό «διαίρει και βασίλευε» της κάθε κυριαρχίας όχι μόνο τους βγάζει λάδι (τους φταίχτες και όχι μόνο), αλλά και τους αφήνει ακλόνητους στις θέσεις τους και μπορούν ανενόχλητοι να προχωρήσουν στην δημιουργία νέων κρίσεων (από τις οποίες οι οικονομικές είναι και λίγο light, καθώς υπάρχουν και έχουν οδηγηθεί οι κρίσεις (όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν) σε πόλεμο, γενοκτονίες, λιμοκτονίες, κ.λπ).

 19. Δον,
  εφ’ όσον μιλούσε για σύγκρουση 2 πλευρών καλό θα ήταν να είναι αναρτημένες οι γνώμες και των δύο.. για το «τι εγινε» και για το «γιατί έγινε»..
  ακόμα κι αν δεν επρόκειτο για πολιτική
  ή ακόμα κι αν διανύαμε την καλύτερη φάση και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στην κοινωνία
  και συνεπώς δεν είχαμε κανέναν λόγο, καμιά προοπτική για κινητοποιήσεις (οπότε και να θέλαμε να πάμε όσο πιο ενωμένοι και πιο μαζικά γίνεται)..

  αλλιώς, εφ’οσον βλεπω ότι σε σχόλιά σου ηθελες να μάθεις αν όντως έγιναν έτσι (ή αλλιώς)

  —«Έδειρε κόσμο το ΠΑΜΕ;
  Μεθοδεύει εκλογικά κόλπα για να βγαίνει πρώτο;
  Απειλεί και τραμπουκίζει;» —-

  μπορούσες να βάλεις το λινκ για την πηγή του κειμένου.. και να πεις δυο λόγια
  και ότι θες να βρεις και άλλα στοιχεία.. και να ζητήσεις τη «συνδρομή» των υπολοίπων σε στοιχεία-μαρτυρίες ή γνώμες για να γίνει κουβέντα..

  Όπως είναι τώρα αναρτημένο το ποστ, με τις δύο γραμμές που έβαλες στο τέλος δίνεται η εντύπωση ότι δέχεσαι ως ορθά τα όσα αναφέρονται στην ανάρτηση..

  Δεν ξέρω τόσες λεπτομέρειες όπως οι άλλοι για τα διάφορα κομματα και συνδικαλιστικά σωματεία κλπ..
  αλλά προσωπικά πιστεύω ότι είναι λίγο άκυρο να καταγγέλω για κάτι συγκεκριμένο το ΠΑΜΕ.. και να αναφέρω ότι «αντίστοιχα έκανε η ΠΚΣ»..
  ακόμα και αν ισχύει (ότι μοιάζουν οι τακτικές).. δε μπορεί να είναι επιχείρημα για την «αλήθεια» της συγκεκριμένης είδησης..

  🙂

  • Εντάξει το παραδέχομαι ένα κολπάκι μεταξύ εμένα και του Δον ήταν για να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα του ΣΧΣ.

   Για άλλη μία φορά νήμα που σχετίζεται με το ΚΚΕ έφτασε αισίως στα 75 σχόλια.

   • 😛

    ασ’τε την επισκεψιμότητα.. και μπείτε σε ετοιμότητα.. 😛

    😀 😀
    εεε.. 90 χρονών κόμμα.. δε θα΄φτανε τα 75 σχόλια?? χαχαα
    (γιαπ! ενίοτε φέρομαι προβοκατορικοτερα.. των προβοκατόρων.. 😛 )

 20. «Για να ζήσει η εργατική τάξη πρέπει από τη μια να αντισταθεί στα νέα μέτρα πείνας και υποχρεωτικής ανεργίας που επιβάλουν δανειστές και κυβέρνηση και από την άλλη να παλέψει για να υπάρχει βιομηχανική ανάπτυξη και να σταματήσει το σαμποτάζ σε βιομηχανικές και σε γενικότερες επενδύσεις με διάφορα ψευτοοικολογικά, ψευτοταξικά και γραφειοκρατικά προσχήματα.»
  Απο αυτή τη φρασή κατάλαβα τι είσαι και τι ρόλο παίζεις
  Η αποψεις σου ταιριαζουν απόλιτα με το ευοπλιστικό κεφάλαιο

  • άγγελε
   το κείμενο είναι ανυπόγραφο (μάλλον είναι της ΟΑΚΚΕ)

   Συμφωνώ με ορισμένες κριτικές όσον αφορά το ΚΚΕ (ασχέτως αν αυτοί που το γράψαν είναι παλαβοί τύπου Λεβέντη ή όχι)
   διαφωνώ σε άλλα σημεία, όπως πχ το χαρακτηρισμό «φασίστες», αν και είναι ένας χαρακτηρισμός από μεγάλο κομμάτι αριστερών από παλιά για τους σταλίνες.
   Ο λόγος όπως ανέφερα είναι ότι φασιστάς για μένα είναι αυτός που μιλά για εθνικισμό και για διαφύλαξη των κερδών των ελλήνων κεφαλαιοκρατών.

   Επίσης διαφωνώ στα περί «ψευτοοικολογίας» κλπ, αν και δεν ξέρω τις περιστάσεις που γράφτηκαν.
   Συμφωνώ στη βιομηχανική ανάπτυξη, αν αυτή γίνεται με τρόπο ανθρώπινο, οικολογικό και έξω από τα καπιταλιστικά πλαίσια.

 21. Αφορμή για το δικό μου σχόλιο είναι εκείνο που έγραψε ο redfly για τα βρακια… εκείνο ότι θα τα σκίσουμε… προκαταβολικά να ζητήσω την άδεια του redfly να το χρησιμοποιω κατα βούληση. Ηθελα επίσης, redfly, να ρωτήσω πώς το εννοούσες, εννοώ αν το εννοούσες κυριολεκτικά ότι θα τα σκίζουμε, για να το προσυπογράψω και να ρωτήσω υπό ποιες ακριβώς συνθήκες θα τα σκίζουμε…

  Να πω επίσης ότι ακόμα και αν θεωρηθεί ας πούμε πολιτικά άστοχη η ανάρτηση, εφόσον δε διαψεύδονται τα γραφόμενα, δε χρειάζεται να κατέβει, ή ακόμα και αν διαψεύδονται μπορεί να γραφεί με bold από πάνω η σωστή εξιστόρηση των γεγονότων… Σε καμία περίπτωση όμως να κατέβει… αν αρχίσει και το sxs να καλουπώνεται και να καλλωπίζεται…

  Σκεφτείτε επίσης ότι το όλο κείμενο έδωσε αφορμή σε κάποιους να γράψουν στα σχόλια τι εστί ΟΑΚΚΕ και αρκετοί να μάθουν κάτι που δεν ήξεραν…

  Αντι επιλόγου να καταγγείλω τον kixwti που ενήργησε σαν κοινός πράκτορας και προβοκάτορας… ναι ναι σαν εκείνους τους προβοκάτορες και δηθεν αντιεξουσιαστές στις πορείες που καταγγέλλονται ως εγκάθετοι, βαλτοί, και όλα τα υπόλοιπα ξέρετε από ποιους πού και γιατί…

  Γιατί αν η ΟΑΚΚΕ καταγγέλλει το ΚΚΕ για ρωσικη πρωτοπορία, το ΚΚΕ πόσους και πόσους δεν έχει καταγγείλει για αμερικανική πρωτοπορία…

  είναι στην λογική τους ό,τι δεν μπορούν να καπελώσουν, να το καταγγέλλουν… και μιλάω για λογική και νοοτροπία γιατί δε διατρέχει μόνο το κόμμα…

  καποιοι θα θυμούνται ότι η π.χ. ΠΚΣ επί κινητοποιήσεων για το άρθρο 16 πρότεινε τις κυλιομένες 2-3ημερες καταλήψεις επειδή δεν μπόρεσε να καπελώσει όλο εκείνο το κίνημα αντί να συμπορευτεί με τις καταλήψεις διαρκείας…
  δεν ήμουν τότε προπτυχιακός φοιτητής αλλά είχα επαφές με διάφορα άτομα και γενικώς έβλεπα τι συμβαίνει τουλάχιστον στο δικό μου πανεπιστήμιο… επίσης δεν ήμουν ποτέ μέλος στα (ή ορθότερα στην) εαακ…

  Μπορεί δεοντολογικά να μην είναι σωστό να μεταφέρονται μονομερείς ανακοινώσεις όταν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ δύο σωματείων, πλευρών, παρατάξεων, αλλά αυτές οι κόντρες εφόσον είναι αληθινές και όταν δίνονται στη σωστή τους διάσταση, δεν είναι απαραιτήτως κακό να βγαίνουν προς τα έξω… το κουκούλωμα είναι πάντοτε χειρότερο από οποιαδήποτε ενημέρωση ακόμα και αν η τελευταία βγάζει προς τα έξω τα κακώς κείμενα, αρκεί να δίνονται στη σωστη διάσταση και να ειναι διασταυρωμένα…

  ΥΓ: το αγαπημένα παιδιά των ΜΑΤ νομίζω είναι ευδιάκριτο ότι έχει καθαρά χιουμοριστικό ύφος… και υπονοεί οτι ακριβώς το ΠΑΜΕ θεωρείται από τα καλά παιδιά του αριστερού χώρου με την έννοια ότι περιφρουρεί τα μπλοκ του κτλ…
  ως γνωστόν όμως τα καλά παιδιά πάνε στον παράδεισο, τα κακά παντού…
  I’m a bad boy, το ομολογώ ότι το τελευταίο σχόλιο το έγραψα για να πετάξω την ατάκα -που είναι παραλλαγμένος τίτλος βιβλίου…

 22. Αφορμή για το δικό μου σχόλιο είναι εκείνο που έγραψε ο redfly για τα βρακια… εκείνο ότι θα τα σκίσουμε…
  —————————————————————–

  @ redfly

  Αγχωτική αγαμία μου μυρίζει, οριακής μορφής.
  red (;) fly μην τις αμολάς έτσι απροειδοποίητα. Να ενημερώνεις πρώτα το κοινό, προκειμένου να ενεργήσει κατά βούληση
  Αερογάμη

 23. συγγνώμη για την παρεμβαση… είμαι από άλλο»ανεκδοτο»… (το ποστ του Ζαφοντ) αλλά στενοχωρηθηκα με την συζητηση εδώ …

  Πρωτον οτι γράφηκε γράφηκε εχει και την ιστορική και την»παιδαγωγική» -«εκπαιδευτική» αξία για την αξιοπρεπεια, αυτοσυγκέντρωση και αυτοκυριαρχία όλων..

  Δευτερον επειδη έμεσσα στο «άλλο ανεκδοτο» διατυπωσα απεναντι στον Αρουραίο συγκεκριμενα την επιφυλλαξη μου στις απεργίες σπευδω να διευκρινησω ότι δεν είμαι «απεργοσπάστης» αλλά και δεν «καταδικάζω» τις απόψεις άλλων … τις συζητάω…

  νομιζω οτι αξιζουμε καλυτερες διεξοδους οταν προκυπτουν τετοιες αδιεξοδες … «γραφες» ή «δράσεις»…

  οι «μπανανοφλουδες» πολλες κι ολουθεν … δεν τις μάθαμε ακομη…

  δεν τις «μυριζόμαστε» αμέσως..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s