Έκτακτη επικαιρότητα: τυφλή βόμβα με άγνωστο αριθμό θυμάτων στην Αθήνα, μέρα μεσημέρι

η ανάληψη ευθύνης έγινε στο indymedia athens.

για την αντιγραφή no_longer_safe (τι να την κάνω την εξάρθρωση χωρίς Κακαουνάκη….)

Σφοδρή έκρηξη του μηχανισμού «στήριξης» της ελληνικής οικονομίας.

Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων είναι αδύνατο να προσδιοριστεί προς το παρόν…

Αθήνα, 15.04.2010

Επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Προς Κύριο Olli Rehn, Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Κύριο Dominique Strauss-Kahn Managing Director Δ.Ν.Τ.

Κύριο Jean-Claude Trichet Πρόεδρο Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Αγαπητοί Κύριοι,

Σύμφωνα με τη δήλωση της 11ης Απριλίου 2010 για τη στήριξη της Ελλάδας από τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, οι ελληνικές αρχές ζητούν διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ πάνω σε ένα πολυετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών, που θα στηρίζεται στα συμπεράσματα του ECOFIN του Φεβρουαρίου και το οποίο θα μπορεί να υποστηριχθεί με οικονομική βοήθεια από τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ στην περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να αιτηθούν μία τέτοια βοήθεια.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

28 σκέψεις σχετικά με το “Έκτακτη επικαιρότητα: τυφλή βόμβα με άγνωστο αριθμό θυμάτων στην Αθήνα, μέρα μεσημέρι

 1. Αυτή είναι τρομοκρατία..και πόσα θύματα ε?…και καμμιά προσαγωγή..θάπαθαν κράμπα στους προσαγωγούς…(μυες μπουτιών)..μπέρδεψαν τα μπούτια τους.

 2. Αν και trell με περικεφαλαία… η είδηση είναι πραγματική και κρύβεται επιμελώς από όλα τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης…
  Νομίζω ότι ο καλός συνάδελφος ρεπόρτερ No Longer Safe 😛 … μόλις μας προσέφερε ένα κυριολεκτικά αποκλειστικό ρεπορτάζ…

 3. http://www.mnec.gr/el/press_office/DeltiaTypou/articles/article1297.html

  Την ευθύνη ανέλαβε η ξανα-εμφανιζόμενη οργάνωση Υ.Ο. (Υπουργείο Οικονομικών).

  Ο φερόμενος ως επικεφαλής της υπουργός Οικονομικών, που είχε απασχολήσει ξανά στο παρλεθόν με τις απειλητικές δηλώσεις του εναντίον μισθωτών και συνταξιούχων, έχει ήδη αναρτησει στο ίντερνετ την σχετική προκύρηξη.

  Στον χώρο της έκρηξης έχουν αναβρεθεί υπολλείματα συντάξεων, επιδομάτων, εργασιακών δικαιωμάτων, δημόσιας παιδείας και υγείας….

 4. Τον ηπιαμε!! Αλλα.. οταν δε θα εχουμε να πληρωσουμε το νοικι θα σκεφτομαστε οτι σωσαμε την οικονομια. Ευρωπαικη ελληνικη παγκοσμια. Ευγε ελληνα συνταξιουχε, η Μερκελ ο ΓΑΠ και ο χοντρος σουβλακοφαγος μπορει να κοιμουνται ησυχοι

 5. Τι αγχώνεστε? Εγώ με ανυπομονησία περιμένω το ΔΝΤ! Γιατί άλλο να το βλέπεις σε ντοκιμαντέρ κτλ και άλλο να το ζεις! Εμπειρία λέμε!!! Get ready!!!

 6. Παραθέτω αποκλειστικά ντοκουμέντα σχετικά με την απάντηση του ΔΝΤ στην επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών:

 7. Πρακτικά, η επιστολή του υπουργού σημαίνει επίσημη αίτηση της Ελλάδας για υπαγωγή στο ΔΝΤ και στην πολιτική που θα υπαγορεύσει. Ο κύβος ερίφθει. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και κυρίως η στρατηγικά αποπροσανατολισμένη αριστερά που περί άλλων τυρβάζει και ακόμη αναρωτιέται πως θα κάνει «προγραμματική αντιπολίτευση» στα ζόμπυ του καπιταλισμού ή πως «θα αλλάξουν οι συσχετισμοί στην δευτέρα παρουσία».
  Σταυρό και πρόκα στο πτώμα του καπιταλισμού…

 8. Τα λέγαμε και στην πρώτη φουρνιά των μέτρων για την αριστερά και όλοι όσοι πιστεύαμε οτι ήρθε η ώρα (ΕΣΤΩ για αρχή)για μια κοινή πορεία με τα ίδια αιτήματα αντικρίσαμε πάλι 2 -3 διαφορετικές και πόλωση αντι για ενότητα..

  Τώρα με τα νέα μέτρα που θα επιβάλει το ΔΝΤ μάλλον μια απο τα ίδια θα δούμε..
  Η ιστορία θα γράψει οτι για ακόμα μια φορα φάνηκαν ΑΝΙΚΑΝΟΙ να αναλάβουν τις ευθυνες τους απέναντι στον Λαό..

  Ο δρόμος μας περιμένει..

 9. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Αντιγράφω από το indymedia τα νεότερα:

  Συνελήφθη σήμερα το πρωί ο γνωστός νεοφιλελεύθερος Ανδρέας Ανδριανόπουλος ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα καθώς Βρέθηκε σπίτι του το βιβλίο «Η σύγκρουση των πολιτισμών» των Σάμιουελ Χάντιγκτον.
  Το βιβλίο, όπως όλοι ξέρετε, απεικονίζει στο εξώφυλλο την πτώση των δίδυμων πύργων και αυτό θεωρήθηκε άκρως ύποπτο από τα τσακάλια της ΕΛΑΣ.
  Ο σύντροφος Ανδριανόπουλος οδηγήθηκε ενώπιον του τακτικού ανακριτή, στον οποίο αρνήθηκε να απολογηθεί λέγοντας

  «Οι αγωνιστές της ελεύθερης αγοράς δεν απολογούνται στα δικαστήρια των σοσιαλιστών»

  ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι σύντροφοί του από το ΔΝΤ θα τον απελευθερώσουν μέσα στις επόμενες μέρες που θα εισβάλλουν ως ελευθερωτές στην Ελλάδα.

 10. Σερβίρουν το βράδυ στην ταράτσα τον Ανδρέα…

  (με θέα φωταγωγημένη Ακρόπολη, να μπορεί να συζητάει με τους συνδαιτημόνες του την αντικειμενική αξία που θα πιάσει το Ερέχθειο).

 11. Ιδού πώς βλέπουν οι αστικές εφημερίδες το θέμα της εξάρθρωσης της τρομοκρατίας πιέζοντας για νέες συλλήψεις:

  Οι διαρκείς αναβολές και το θολό τοπίο απονευρώνουν το ΧΑ

  Του Απόστολου Σκουμπούρη

  Εικόνα καρδιογραφήματος έχει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά όλο το τελευταίο διάστημα καθώς οι διαρκείς εναλλαγές στην ειδησεογραφία και στα μηνύματα γύρω από το μηχανισμό στήριξης, οδηγούν σε ανάλογες διακυμάνσεις – θετικές ή αρνητικές – το χρηματιστήριο. Το μη ξεκαθάρισμα του τοπίου, οι διαρκείς παλινδρομήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης σε σχέση με το αν και πότε θα γίνει χρήση του μηχανισμού στήριξης, καθώς και η εν γένει αρνητική ειδησεογραφία που επηρεάζει τις τράπεζες, προκαλούν νευρικό κλονισμό στην αγορά.

  Έτσι, με την εγχώρια θεσμική κοινότητα σχεδόν εξαφανισμένη και τους μικροεπενδυτές εντελώς εξοβελισμένους, η αγορά επαφίεται στις όποιες πρωτοβουλίες των ισχυρών ξένων χαρτοφυλακίων, που οδηγούν τις τραπεζικές μετοχές σε ακραίες κινήσεις περιφέρειας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογία της αγοράς.

  Γενικώς η συγκεχυμένη κατάσταση σε σχέση με το πακέτο στήριξης, αλλά και οι νέοι σκόπελοι που προκύπτουν διαρκώς στην ΕΕ (βλέπε Γερμανία) και αφορούν στην πρακτική χρήση του πακέτου, οδήγησαν σε νέα κλιμάκωση του spread, που αυτή την εβδομάδα ξεπέρασε και τις 400 μονάδες βάσης. Μάλιστα, την Παρασκευή αναρριχήθηκε στο νέο υψηλό των 430 μονάδων βάσης.

  Πάντως, οι τριγμοί ξεκίνησαν από την αρχή αυτής της εβδομάδας όταν το κράτος επιχείρησε να δανειστεί μέσω των έντοκων γραμματίων 6μηνης και ετήσιας διάρκειας του ελληνικού δημοσίου, όπου το επιτόκιο ήταν σαφώς υψηλότερα απ’ ότι αναμένονταν. Πιο αναλυτικά, το επιτόκιο στο 6μηνο διαμορφώθηκε στο 4,55% και στο 12μηνο στο 4,85%. Το αντίστοιχο επιτόκιο στο δανεισμό του Γενάρη ήταν 1,38% και 2,2%, κάτι που δείχνει ανάγλυφα τη δραματική αλλαγή επί το δυσμενέστερο στην έξωθεν μαρτυρία της χώρας.

  Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό υπήρξε ένα πρωτοφανές μπαράζ δυσμενών εκθέσεων, υποβαθμίσεων, υποτιμήσεων και έντονου προβληματισμού από μεγάλους οίκους και ξένους «γκουρού», που ενέτειναν την ανασφάλεια σ’ όλη την αγορά.

  Αν σε όλα τα παραπάνω προστεθούν τα κλιμακούμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εγχώριες τράπεζες, που έχουν να κάνουν τόσο με τη μείωση (σύμφωνα με εκτιμήσεις) κατά 30% της κερδοφορίας τους το πρώτο τρίμηνο και τους τεράστιους σκοπέλους ρευστότητας που αντιμετωπίζουν, καταλαβαίνουμε γιατί το ΧΑ δεν μπορεί να πάρει ανάσα. Ο τραπεζικός κλάδος είναι η ναυαρχίδα του ΧΑ και εσχάτως αυτές οι μετοχές έχουν «τρελές» διακυμάνσεις, εξοβελίζοντας κάθε υγιή και ορθά σκεπτόμενο επενδυτή.

  Άλλωστε, οι διαπιστώσεις του επικεφαλή της ΕΚΤ Ζαν Κλωντ Τρισέ που σε ομιλία του την Παρασκευή στους υπουργούς της ευρωζώνης τόνισε ότι η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών ενδέχεται να επιδεινωθεί περαιτέρω, οδήγησε σε κλιμάκωση των πιέσεων στις μεγάλες τραπεζικές μετοχές.

  Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την Παρασκευή στις 1.995,24 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 1,64%, σε μια συνεδρίαση αλλοπρόσαλλων παλινδρομήσεων και εναλλαγών στα πρόσημα. Το υψηλό του ΓΔ ήταν στις 2.037,84 μονάδες και το χαμηλό στις 1.987,32 μονάδες. Ο τζίρος κατήλθε στα 146 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός όγκος της συνεδρίασης έφτασε στα 35 εκατ. τεμάχια.

  Σε εβδομαδιαίο επίπεδο ο ΓΔ ενισχύθηκε κατά 0,20%, με τις απώλειες από την αρχή του 2010 να διαμορφώνονται στο 9,1%, ενώ οι τράπεζες έχασαν 3,39% την Παρασκευή, 1,39% το πενθήμερο, ανεβάζοντας την πτώση τους πρώτους τρεισήμισι μήνες του έτους στο 21,26%.

  Σε ότι αφορά τις επιμέρους μετοχές, στον 20άρη στην κορυφή των πιέσεων ήταν μετοχές όπως Eurobank (-4,83%), Ελλάκτωρ (-4,76%), Μυτιληναίος (-4,53%), Ταχ. Ταμιευτήριο (-4,09%), Αγροτική (-3,85%), Alpha Bank (-3,79%), Κύπρου (-3,48%) και Marfin Popular Bank (-3,43%).

  http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=43&artid=82894

 12. Σήμερα μόλις έμαθα ότι υπάρχει ειδικός λογαριασμός στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου μπορούν εθελοντικά οι πολίτες να καταθέτουν χρήματα για την απόσβεση του χρέους! Άντε, παιδιά, ό,τι σας περισσεύει! Για την Ελλάδα, ρε γαμώτο! (Φιλαράκο, έχεις ένα κατοστάρικο;)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s