Ελευσίνεια μυστήρια: Στέκι «στέκει» πρόγραμμα Απριλίου

Ένα ανοιχτό, αυτοδιαχειριζόμενο, κοινωνικό στέκι ανοίγει στην πόλη μας, στον πεζόδρομο της Νικολαίδου. Ένα στέκι συζητήσεων και συναναζητήσεων, με βιβλιοθήκη, εκθέσεις, προβολές, δράσεις, με μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες/τριες, κτλ.

Ένα στέκι αλληλεγγύης και έμπρακτης συντροφικότητας απέναντι -και ενάντια- στην καταπίεση και στον ρατσισμό, στο φασισμό, στο σεξισμό και στην εκμετάλλευση της αγοράς Ένα καλλιτεχνικό, πολιτιστικό, πολιτικό στέκι-εργαστήρι που θα διευρύνεται με νέες συμμετοχές, συλλογικότητες, και ιδέες, καθώς επιδιώκει να γίνει ένας συλλογικός χώρος όπου το “άλλο” , το “ξένο” , το “διαφορετικό” θα θεωρείται πλούτος: πλούτος ιδεών, προτάσεων και πρακτικών, δράσεων και οραμάτων όλων των κοινωνικών κινημάτων. Ένα στέκι εθελοντικής και αυτοδιαχειριζόμενης συμμετοχής, όπου τίποτα δεν θα παράγεται για να πουληθεί, όπου δεν θα χωρά το κέρδος, η συσσώρευση, οι εμπορευματικές σχέσεις, ο καταναλωτισμός. Την ευθύνη για τη λειτουργία έχει μια διαχειριστική συνέλευση που θα συνεδριάζει σε τακτά διαστήματα με ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες 

και με στόχο τη συναίνεση σε κάθε απόφαση. Διευκρίνιση: Το στέκι δεν χρηματοδοτείται από καμία επιχείρηση ή χορηγό, από καμία εμπορευματική δραστηριότητα αλλά από τις δραστηριότητες του 

και από όσους-όσες το στηρίζουν. Σας περιμένουμε όλες και όλους στο δύσκολο αλλά γεμάτο υποσχέσεις εγχείρημα – στοίχημα! Για να αποδείξουμε ότι ένα τέτοιο στέκ(ε)ι μπορεί να σταθεί! Θέλουμε ένα κόσμο που να χωρά πολλούς κόσμους. Θέλουμε ένα χώρο που να χωρά πολλούς χώρους.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Απριλίου

 • Παρασκευή 16/04/10:«Γκόλ-Σκορ-Ρεκόρ» μια συζήτηση για την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού με αφορμή το ερχόμενο Μουντιάλ.

              Ώρα έναρξης: 20:30

 • -Δευτέρα 19/04/10: Προβολή του ντοκιμαντέρ «Η ζωή στους βράχους» της Αλίντα Δημητρίου με θέμα όλες εκείνες τις γυναίκες που αντιστάθηκαν, αγωνίστηκαν ,η κάθε μια με τον τρόπο της, αλλά και εξορίστηκαν την περίοδο του εμφυλίου.

              Ώρα προβολής: 20:30

 • Σάββατο 24/04/10: Παρουσίαση του λαϊκού παιδικού παραμυθιού «Οι εποχές της σποράς» της Κατερίνας Παλαιοθόδωρου με τη συνοδεία διαδραστικού-θεατρικού παιχνιδιού και δραματοποιημένης αφήγησης από 

             την ηθοποιό Ηλέκτρα Κομνηνίδου.

             Το παιχνίδι ξεκινά στις 12:00.

 • Τετάρτη 28/04/10: Αφιέρωμα στον «καταραμένο» ποιητή Antonin Artaud (1896-1948) με την ματιά του πολιτικού και συγγραφέα Σάββα Μιχαήλ. Θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας η «Ιωάννα της Λωραίνης».

             Ώρα έναρξης: 20:30

http://www.facebook.com/group.php?gid=78656556175

mail: stekei-elefsinas@googlegroups.com

από no_longer_safe

6 σκέψεις σχετικά με το “Ελευσίνεια μυστήρια: Στέκι «στέκει» πρόγραμμα Απριλίου

  • καλημέρα σε όλους και ευχαριστώ.
   Το Στέκει, δεν είναι καινούργια προσπάθεια καθώς κλείνει χρόνο.
   Ίσως έπρεπε να το διευκρινήσω και όχι απλά να βάλω την αρχική δημοσίευση του απο το facebook που τηρεί. Λάθος μου, απλά ήθελα να κάνω παρουσίαση μέσα από τα δικά του λόγια.

   Διόρθωσα την ανάρτηση κάνοντας update και βγάζοντας την αρχική αφίσα που είχαν και που ήταν παλιά και ανεβάζοντας την αφίσα της αυριανής εκδήλωσης που έχουν με τους Radical Fans United σχετικά με το σύγχρονο ποδόσφαιρο και την εμπορευματοποίηση του.
   Unfair play…..
   Για το kinimatorama που λες denyal, θα τους το μεταφέρω αν και παρακολουθούν το sxos και ήδη θα το έχουν δεί.

 1. Ευχαριστουμε για τα καλά λόγια! To kinimatorama το γνωρίζουμε και θα το χρησιμοποιήσουμε λιαν συντόμως. Παιδιά να τα πουμε και από κοντά όμως! Η Ελευσίνα δεν ειναι τόσο μακριά όσο ακούγεται!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s