Meatout Day 2010!

20/3/2010, στον σταθμό του Θησείου, στις 11:00, Meatout Day 2010!

(γράφει η Elsa)

Αποσπάσματα από το κάλεσμα, από το blog του ΠΟΦΥΖΩ:

Στις 20 Μαρτίου ημέρα εαρινής ισημερίας, χιλιάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες σε όλο τον κόσμο, υπέρμαχοι των ζώων και του περιβάλλοντος αλλά και υποστηρικτές της υγιεινής διατροφής, θα καλωσορίσουν την άνοιξη με την 25η διοργάνωση του Meatout Day (ημέρα αποχής από το κρέας). Για την Ελλάδα είναι η δεύτερη χρονιά που συμμετέχει σε αυτή τη διοργάνωση που σκοπό έχει να προωθήσει τα οφέλη της φυτικής διατροφής.
Φέτος τα συνθήματα θα είναι:

“Change Your Diet – Change The World.”
«Άλλαξε τη διατροφή σου – Άλλαξε τον κόσμο»

Το World Watch Institute σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι η σπατάλη φυσικών πόρων στην κτηνοτροφία (γης, καλλιεργειών, ενέργειας, νερού, χημικών) προερχόμενη από την όρεξη των ανθρώπων για κρέας, είναι η αληθινή κινητήριος δύναμη πίσω από όλες τις βασικές μορφές της περιβαλλοντικής καταστροφής που απειλεί το μέλλον των ανθρώπων: αποψίλωση, διάβρωση, έλλειψη νερού, ρύπανση ατμόσφαιρας και υδάτων, αλλαγή κλίματος, απώλεια βιοποικιλότητας, κοινωνική αδικία, διατάραξη κοινωνιών καθώς και ευρεία διάδοση ασθενειών.

Αλλά και ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) σε έκθεσή του το 2006, αναφέρει ότι η κτηνοτροφία εκπέμπει περισσότερα αέρια του θερμοκηπίου, ισοδύναμα του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από ό,τι ο τομέας των μεταφορών.

Ενώ σήμερα ο αριθμός των παχύσαρκων ανθρώπων έχει φτάσει τον αριθμό των ανθρώπων που υποσιτίζονται, αποτελεί ντροπή εμείς να συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε τεράστιες ποσότητες σιτηρών κάθε χρόνο ως ζωοτροφή, αντί να ταΐζουμε τους ανθρώπους που λιμοκτονούν.
Κατά τη διάρκεια 2007-2008, 36 τοις εκατό των παγκόσμιων σιτηρών χρησιμοποιήθηκε ως ζωοτροφή (FAO Crop 2008), ενώ την ίδια περίοδο το 70 τοις εκατό της παγκόσμιας παραγωγής σόγιας δόθηκε σε ζώα και μόνο το 16 τοις εκατό καταναλώθηκε από ανθρώπους (USDA Review 2008).
Ενώ δηλαδή άνθρωποι εξακολουθούν και πεθαίνουν από την πείνα, εμείς προτιμάμε να ταΐζουμε τις μπριζόλες μας.

Κάθε χρόνο περισσότερα από 60 δις ζώα-μηχανές κρέατος, έπειτα από μία σύντομη και άθλια ζωή χωρίς να έχουν ζήσει τίποτε από αυτά που η φύση προόριζε για αυτά, καταλήγουν στα σφαγεία όπου με τους πιο απάνθρωπους τρόπους σφαγιάζονται, τεμαχίζονται και παρουσιάζονται ως εδέσματα σε πολύχρωμες συσκευασίες στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε την ευθύνη των προσωπικών μας επιλογών για να αλλάξουμε την κατάσταση, για να αλλάξουμε τον κόσμο.

Κάθε φορά που καθόμαστε να φάμε, επιλέγουμε αν θα σώσουμε δισεκατομμύρια ζώα από το βασανισμό και το θάνατο, αν θα προστατέψουμε την υγεία μας από τις ασθένειες που προκαλούνται από τα ζωικά προϊόντα, αν θα βοηθήσουμε τον πλανήτη μας που απειλείται από την κλιματική αλλαγή και αν θα βοηθήσουμε στην εξάλειψη της πείνας που σκοτώνει χιλιάδες ανθρώπους κάθε μέρα.
———————————————————————————————————————————–

Ακόμα καλύτερα αν, εκτός από το φαγητό, βγάλουμε εντελώς την εκμετάλλευση των ζώων από την καθημερινότητά μας. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μοιάζει! Αύριο, στον σταθμό του Θησείου, στις 11:00, θα γίνεται ενημέρωση από μέλη του ΠΟΦΥΖΩ και του vegan forum για το τι σημαίνει vegan χορτοφαγική ζωή. Ελάτε να συζητήσουμε!

-Δείτε  ένα πολύ καλό βίντεο για το θέμα αυτό, με τίτλο «A Life connected» (με ελληνικούς υποτίτλους).

-Διαβάστε ένα φυλλάδιο (στα ελληνικά) για την κατάργηση κάθε είδους εκμετάλλευσης των ζώων.

Ένα ακόμα φυλλάδιο με πολλά ενημερωτικά λινκς για όποιον θέλει να το ψάξει περισσότερο.

-Και τέλος, η ταινία «Earthlings», (Οι γήινοι), σε αφήγηση του Joaquin Phoenix και σε μουσική του Moby, είναι ένα ντοκιμαντέρ που καταδεικνύει την πλήρη οικονομική εξάρτηση του ανθρώπινου είδους από τα ζώα που εκτρέφονται για κατοικίδια, φαγητό, ένδυση, διασκέδαση και επιστημονική έρευνα. Πολύ δυνατό!

elsa

28 σκέψεις σχετικά με το “Meatout Day 2010!

  1. Καλημερα σε ολους.
    Δυστυχως δεν θα μπορεσω να ειμαι στην συγκεντρωση αυτη καθως ειμαι σε δουλεια.

    elsa αν εσυ καποιος αλλος πηγε και εχει καποιες αναρτησεις θα ηθελα να τις φερει εδω.

    Ευχαριστουμε πολυ για την ενημερωση elsa. Καλημερα σε ολους.

    Χαμογελατε…

  2. Η μέρα ήταν υπέροχη, ηλιόλουστη και πολύχρωμη!
    Μαζευτήκαμε, λοιπόν, στον πεζόδρομο του Θησείου και με τα φυλλάδια ανα χείρας, προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσαμε. Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον, και οι περισσότεροι ήταν δεκτικοί στο να πάρουν τα φυλλάδιά μας και να ακούσουν αυτά που είχαμε να πούμε. Υπήρξαν και κάποιοι που μας εξέπληξαν ευχάριστα, αρνούμενοι να πάρουν φυλλάδιο, καθώς ήταν ήδη βετζετέριαν ή βίγκαν.
    Γενικά, ηταν μια ελπιδοφόρα μέρα!!!

  3. Ευχαριστώ πολύ, Ankan για τις αφιερώσεις!

    Πολύ χαίρομαι, Δάφνη, που πήγε τόσο καλά! Εγώ δυστυχώς, δεν μπόρεσα να έρθω και έχω σκάσει…
    Πάντα τέτοια… και καλύτερα!
    🙂

  4. Δυο ερωτησεις:
    1) Τα σκυλια με τι τα ταϊζετε; Τα αναγκαζετε κι αυτα να γινουν χορτοφαγα; Αν ναι, δεν ειναι κι αυτο βασανιστηριο και εναντια στη φυση τους;
    2) τις κατσαριδες, τις μυγες, τα κουνουπια και τα ποντικια (ζωα δεν ειναι κι αυτα;) πως τα αντιμετωπιζετε στο σπιτι σας, αν υποθεσουμε οτι δεν πρεπει να χρησιμοποιουμε εντομοκτονα-μυοκτονα;

  5. και μια τριτη:
    Αν η «ορεξη για κρεας» (πολυ απαξιωτικα δεν αντιμετωπιζεται η γευστικη ηδονη;) ειναι η «κινητηριος δυναμη» για το βασανισμο των ζωων και την οικολογικη καταστροφη, τοτε μηπως και η αγορα κινεζικων προιοντων ειναι κι αυτη η κινητηριος δυναμη για την παιδικη εργασια; Βασανισμος ο ενας, βασανισμος και ο αλλος…

    ΥΓ: «αλλαξτε τη διατροφη-αλλαξτε τον κοσμο».
    Κοιτα τι ευκολο που ηταν τελικα να αλλαξει ο κοσμος! Ποιες θεωριες και ποια κινηματα! (ΟΚ πλακα κανω)

    Και για να το σοβαρεψουμε λιγο, θεωρω οτι ναι, πρεπει να σταματησει ο βασανισμος των ζωων (ειτε οσων προοριζονται για σφαγη, ειτε για τσιρκο, ειτε για ζωολογικό κηπο, ειτε για οποιοδηποτε αλλο λογο).
    Ναι, πρεπει να μπει περιορισμος και στην καταναλωση κρεατος (και ευρυτερα ζωικων προιοντων). Πρωτα και κυρια για λογους υγειας, μιλαμε η παχυσαρκια εχει λαβει διαστασεις επιδημιας και ειμαστε απο τις πρωτες χωρες (παγκοσμιως ή πανευρωπαικα δε θυμαμαι) με τη μεγαλυτερη παιδικη παχυσαρκια. Να μου πεις, ποσο ευκολο ειναι αυτο με το συγχρονο τροπο ζωης; Και ποσο οικονομικο ειναι να τρως καθημερινα φρουτα, λαχανικα και ψαρια (αυτα επιτρεπονται;); Επισης ποσο υγειινο ειναι να τρως μεταλλαγμενα φρουτα και λαχανικα (ή εστω τιγκα στα φυτοφαρμακα) ή κατεψυγμενα με συντηρητικα ή… τηγανιτες πατατες; Ειναι αντιδοτο για την πλατεια μαζα των καταναλωτων τα πανακριβα βιολογικα προιοντα;

    Μηπως τελικα πρεπει να αλλαξει ο ιδιος ο τροπος που παραγεται ο κοινωνικος πλουτος και το πως διανεμεται στην κοινωνια, για να αλλαξει και ο τροπος ζωης (και ειδικοτερα διατροφης) του κοινωνικου συνολου;

    • Α, δεν παίζω! Έκανα τόση ώρα να απαντήσω και μέχρι να το κάνω συμπλήρωσες κι άλλα, τώρα όμως δεν προλαβαίνω να συνεχίσω…
      Έχει ψωμί αυτή η κουβέντα, στο επανιδείν, λοιπόν!

      • Σε κάποιο blog είχα διαβάσει παλιότερα μια απίστευτη ιστοριούλα που έλεγε σε γενικές γραμμές: φανταστείτε πως κολυμπάτε στα ανοιχτά, σε μια υπέροχη γαλάζια θάλασσα ή σε κάποιο ποτάμι, ξαφνικά περνάει απο δίπλα σας μια γάτα που κολυμπάει βιαστική και επιστρέφει μετα απο λίγο κρατώντας στο στόμα της εναν τόνο ή ενα κεφαλόπουλο που ζυγίζει 5-10 κιλά… πόσο πιθανό είναι να συμβεί αυτό; Οι ζωοτροφές δεν είναι πάντα η πιο φυσική τροφή για τα κατοικίδιά μας. Το σκυλί μου τρωει συνήθως κρέας αλλα πιο πολύ τρελαίνεται για σούπες (με ξηρή τροφή) και τυρί. Δεν μαγειρέυω και πολύ και δεν ξέρω πότε θα καταφέρω να την μάθω σε χορτοφαγική διατροφή, δεν ξέρω αν θα το προτιμάει αλλα απο την άλλη ξέρω πως εχει γίνει τετράπαχη και θέλει αλλαγή στη διατροφή της για να αδυνατίσει πριν αρχίσουν τα καρδιακά νοσήματα.

        Η κατανάλωση κρέατος διαφερει απο την κατανάλωση λαχανικών ακόμα και αν αυτά είναι γεμάτα φυτοφάρμακα σε ενα πολύ σημαντικό σημείο. Η χρήση φυτοφαρμάκων και άλλων σκευασμάτων είναι θέμα διαχείρισης της καλλιέργειας και με πολλούς τρόπους μπορεί να διορθωθεί. Η σφαγή όμως ζωων όσο «ήπια» και να γίνεται δεν παύει να είναι δολοφονία ζώων. Ο προβληματισμός πάντως που έθεσες ήταν το τελευταίο επιχείρημα που είχα πριν γίνω χορτοφάγος (λες να είσαι ο επόμενος;;; :-P)

        Σε μια «αλλη κοινωνία» η αγροτική παραγωγή θα είναι εντελώς διαφορετικά διαρθρωμένη, δεν θα στοχεύει στο κέρδος της Μοσάντο ή της Σιτζέντα ή του κάθε μεγαλοτσιφλικά. Η χρήση σκευασμάτων θα είναι περιορισμένη ή και μηδενική… η δολοφονία ζωων θα συνεχίζεται; Θα επιτρέπεται η σφαγή ζωων για παραγωγή γούνας; σαφώς και οχι γιατι δεν είναι απαραίτητη η γούνα στον άνθρωπο, γιατι ακόμα και να ηταν, δεν παύει να είναι βάρβαρη και απαράδεκτη πρακτική ασχέτα απο τον τρόπο που γίνεται (που τα γδερνουν ζωντανά!!!). Αντίστοιχα, οταν αποδεικνύεται και επιστημονικά πλεον πως ο άνθρωπος μπορεί να ζεί (και μάλιστα καλύτερα απο άποψη υγείας) χωρίς κρέας θα συνεχίζουμε να τα σφάζουμε για το κρέας τους; Η γευστική ηδονή είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό, προσωπικά απο τοτε που άλλαξα διατροφή ανακάλυψα πάρα πολλές γευσεις που πριν αγνοούσα (ειχα μάθει να τρωω 5-6 συνταγές με κρέας και τίποτα άλλο).

        Τέλος για τα κουνούπια και τα ποντίκια… Νομίζω πως αν κρατάς το σπίτι σου καθαρό δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις ποντικόφαρμακα ή κάτι άλλο. (τωρα αν πάλι βρείς μια κατσαρίδα μην την πατάς, πιάστην με ενα χαρτάκι και βγάλτην στο μπαλκόνι:-)

        Οπως είπε και η Ελσα, δες μια φορα προσεχτικά τα βιντεάκια και διάβασε τις πληροφορίες που θα βρεις στα link. Δείχνεις πως σε ενδιαφέρει αρκετά το θέμα, Θα βρείς πολλές χρήσιμες πληροφορίες που οι περισσότεροι αγνοούμε.

        • «(τωρα αν πάλι βρείς μια κατσαρίδα μην την πατάς, πιάστην με ενα χαρτάκι και βγάλτην στο μπαλκόνι:-)»

          χίλια συγγνώμη βρε παιδιά! 🙂

          αλλά.. από το μπαλκόνι μπαίνουν μέσα.. !
          τι θα κανω.. να στέκομαι μπάστακας στην είσοδο? ή να τους βάλω μια ταμπελίτσα «keep out!» με κάνα παπούτσι-εικόνα?

          χώρια που κάποιες πετάνε.. πώς να τις πιάσω με χαρτάκι? 🙂

          προφανώς, δεν πιστευω οτι η υπερβολική χρήση εντομοκτόνων.. είναι η λύση.. (εγώ πάντως βρίσκω αρκετά οικολογικό τρόπο να πάω με το «παπούτσι».. αλλά μόνο όποτε νιώθω ότι θα την πετυχω.. χαχαχα.. αν δεν εχω παπουτσι.. τη βρίζω από μακριά.. και την καλώ σε μονομαχία άλλη μέρα.. μετά υποδήματος!.. για αυτές που πετάνε.. έχουμε και το jump-shoot! 😛 )

          ΥΓ δε λέω ότι είναι οκ οι πρακτικές που χρησιμοποιούνται σήμερα για την παραγωγή κρεατων.. αλλά φιλικά σας προτείνω να μη φτάνετε στο άλλο άκρο.. (όχι με τη μία!) γιατί απλά «χάνεται» η ευκαιρία να πείσετε κι άλλο κόσμο για μια πιο ισορροπημενη διατροφη.. 🙂

          ΥΓ2 το ελάφρυνα.. γιατί έχουμε θέμα με τα ζωύφια όσοι έχουμε κήπο.. 🙂 και δεν είναι «απλά» θέμα καθαριότητας (που παιζει ρολο και αυτή)..
          όλο τον χρόνο γεννιούνται και πεθαινουν τόσα εντομα στο περιβαλλον αυτο.. δε θελω να χαλασω την αρμονια τους με εντομοκτονα.. και δεν τις κυνηγαω στον κηπο..
          αλλά από την άλλη.. δε θα κάνω απλά τον τροχονόμο για να μη μπουν στο σπίτι.. 🙂

          • Υπάρχουν και οι σίτες, Κούλα…

            (και δε μιλάω συμβολικά! Χαχαχα! το ξέρεις το ανέκδοτο με τον Κόναν; )

            Εγώ στο σπίτι έχω βρει την υγειά μου με τις σίτες, από τέτοια ανατριχιαστικά πετούμενα ή όχι.

            • elsa μου, οι σίτες κόβουν το λίγο αεράκι το καλοκαίρι (ναι, έχουμε εδώ αεράκι..).. που σημαίνει ότι θα πρέπει αντί του φυσικού «κλιματισμού».. να χρησιμοποιήσουμε τεχνητό.. που είναι πάλι εις βάρος του περιβάλλοντος..

              ΥΓ εννοειται οτι βαλαμε σίτες.. αλλά έχουμε και πιτσιρίκια που μπαινοβγαίνουν.. 🙂
              ΥΓ2 δεν το ξέρω το ανέκδοτο.. για λέγ’ για λέγ’! 🙂
              ΥΓ3 όπως είπα και πριν.. προτιμώ τη μέση οδό.. ούτε εντομοκτόνο.. ούτε κουβεντούλα με ζωύφιο που δεν ξέρω πού βρισκόταν πριν μπει σπίτι μου.. 🙂

              • γιατί βασικά αυτό είναι το θέμα «μου».. όχι ότι δε μου αρέσει η φάτσα τους.. απλά δεν συχνάζουν και στα καλύτερα μέρη.. 🙂

                • όπως και να το έλεγες.. δεν το ήξερα! χααχαχα

                  ΥΓ και γω νόμιζα ότι θα τον έκραζες για το «..το γούνινο σ@βρακάκι τον προστατεύει απ’ το κρύο…»
                  😀 😀 😀

    • Έχω την αίσθηση ότι όλοι οι βέγκαν δεν έχουμε ξεκαθαρίσει σ’αυτούς, στους οποίους μιλάμε για το βεγκανισμό, δύο πράγματα:
      1. Ότι δεν χρησιμοποιούμε τον όρο «φυτοφαγία» ή «χορτοφαγία», γιατί αυτός μοιάζει κάπως περιοριστικός. Ο βεγκανισμός δεν είναι μόνο μια διατροφική επιλογή αλλά ένας τρόπος ζωής. Μας απασχολεί η παιδική εργασία ή ο ρατσισμός όσο και το θέμα της φυτοφαγίας. Απλώς, επικεντρωνόμαστε στη σχέση ανθρώπου – υπόλοιπων ζώων, επειδή η διατροφή, η ένδυση ή η χρήση καλλυντικών είναι καθημερινή υπόθεση του καθενός μας.
      2. Όσον αφορά στη διατροφή, οι λόγοι για τους οποίους τρεφόμαστε μόνο με φυτά, δεν είναι μόνο οι «αναμενόμενοι» (βλ. βασανισμός και θανάτωση ζώων, οφέλη στην υγεία) αλλά και ακόμη δύο:
      α) η κτηνοτροφία – τόσο φυσικά στην εντατική μορφή της, όσο και στην εκτατική – υποβαθμίζει το περιβάλλον (π.χ. βλ. http://www.worldwatch.org/node/6294
      http://vegetarian.about.com/od/vegetarianvegan101/f/waterpollution.htm)
      β) η παραγωγή ζωοτροφών σε γη που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για καλλιέργεια τροφής για ανθρώπους είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που κάποιοι άνθρωποι λιμοκτονούν. (π.χ. βλ. http://www.ffl.org/ffl_fww_hsol.php)
      Κάποιοι λένε ότι αυτό είναι θέμα πολιτικής. Σωστό αυτό αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε ένα οικονομικό σύστημα, βασισμένο στον καπιταλισμό, δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από εκείνη που έχει ο καταναλωτής. Αν πέσει κατακόρυφα η ζήτηση για κρέας και γάλα, θα είναι πιο συμφέρον στους κατέχοντες τη γη αυτή (που τώρα χρησιμοποιείται για ζωοτροφές) να αλλάξουν καλλιέργεια.

      • (στους τελευταίους δύο συνδέσμους που παραθέτω, αν σβήσετε τις δεξιές παρενθέσεις, λειτουργούν… 🙂 )

  6. Καλημέρα! Εγώ προσωπικά δεν έχω κατοικίδιο ζώο (άλλη μεγάλη κουβέντα!) αλλά ξέρω από φίλους βέγκαν οτι υπάρχουν πολύ καλές τροφές, επιστημονικά φτιαγμένες για να δίνουν στα ζώα ότι χρειάζονται χωρίς να περιέχουν πτώματα άλλων ζώων.
    Η γευστική ηδονή δεν θυσιάζεται όταν γίνεις βέγκαν! Το αντίθετο θα έλεγα, υπάρχουν απίστευτες νοστιμιές εκεί έξω τις οποίες στερείται κάποιος που έχει επικεντρώσει τη διατροφή του στο κρέας!
    Το να είναι η γευστική ηδονή όμως ικανή αιτία να σε κάνει να παραβλέψεις την οδύνη και το βάσανο κάποιων πλασμάτων το θεωρώ απαράδεκτο και εξαιρετικά ταπεινό. Και η κτηνοτροφική βιομηχανία το γνωρίζει πολύ καλά, γι αυτό φροντίζει να κρύβει την αλήθεια, μασκαρεύοντας τα «προϊόντα» της και σπάζοντας τη σύνδεση ανάμεσα στο περιεχόμενο του πιάτου μας και το πρόσωπο που υπήρξε πριν και τον απίστευτο πόνο που κρύβεται στο μεσοδιάστημα.

    Όσο για το τελευταίο που γράφεις: Κακώς εστιάζεις στο διατροφικό κομμάτι (και κακώς κι εγώ απαντάω παραπάνω μόνο σε αυτό.)
    Γιατί ο βεγκανισμός είναι κάτι πολύ παραπάνω, αγγίζει κάθε πτυχή της καθημερινότητας και της συμπεριφοράς. Όσοι βέγκαν έχω γνωρίσει είναι πολύ πιο συνειδητοποιημένοι καταναλωτές και πολύ πιο μαχητικοί πολίτες από πολλούς γύρω μας. Η επιλογή που έχουν κάνει περιλαμβάνει το σεβασμό, την κατάργηση της εκμετάλλευσης και την απελευθέρωση όλων των ζωντανών πλασμάτων, προφανώς και των παιδιών στην Κίνα!
    Η επιλογή τους επίσης, εξασφαλίζει την επιβίωση πολλών εξαθλιωμένων του τρίτου κόσμου που τώρα η γη τους χρησιμοποιείται για καλλιέργειες μεταλλαγμένης σόγιας και καλαμποκιού για την εκτροφή των εκατομμυρίων δύστυχων ζώων στις κτηνοτροφικές βιομηχανίες!
    Θα διάβασες ασφαλώς οτι η αγελάδα είναι ο χειρότερος «μετατροπέας πρωτεΐνης» και οτι σπαταλάμε απείρως περισσότερο νερό για να φτιαχτεί μια μπριζόλα από όσο για να φτιαχτεί ίσης θρεπτικής αξίας φυτική τροφή.
    Ήθελα να σε ρωτήσω όμως κάτι: Πήγες στα λινκς που έδωσα, διάβασες τα κείμενα, είδες τα βίντεο;
    Γιατί αν τα έκανες αυτά, και μετά βάζεις τέτοιους προβληματισμούς, μάλλον δίνω λάθος παραπομπές και πρέπει να τις αναθεωρήσω.

    Για ότι άλλο έχεις απορία, μη διστάσεις να με ρωτήσεις. 🙂

  7. Από τη μια είναι πολύ θετικό ότι για 2η χρονιά διοργανώθηκε μια εκδήλωση για την «Ημέρα αποχής από το κρέας» στην Ελλάδα (αν και στο εξωτερικό γιορτάζεται από το 1989).
    Από την άλλη όμως ήταν απογοητευτική, όχι τόσο η αντίδραση του κόσμου που έπαιρνε το φυλλάδιο ή που έριχνε μια φευγαλέα ματιά στις αναρτημένες αφίσες, όσο η συμμετοχή των βέγκαν που τη διοργάνωσαν. Ήμασταν πολύ λίγοι και θα έλεγα κάπως «ερασιτέχνες». Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα που πρέπει να γίνει, σε επίπεδο οργάνωσης των βέγκαν και της πληροφορίας που έχουν μαζέψει, ώστε αυτή να περάσει προς τα «έξω».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s