Τυποεκδοτική. Προσφυγή στο άρθρο 99. Ανακοίνωση του Π.Γ. του ΚΚΕ για “Τυποεκδοτική” (2 βίντεο)

από ΒlackΜediterraneanPirate

BlackMediterraneanPirate  29-01-2012   

short  link   wp.me/pPn6Y-cv7

ΒΜΡ: Οι εξελίξεις θα δείξουν τι μέλλει γενέσθαι.

Παραθέτοντας τις απόψεις που ακούστηκαν από κάθε πλευρά, ευχόμαστε να γίνει ότι καλύτερο και να μην θιχτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων της εν λόγω επιχείρησης.

Ακούγεται ότι και η ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου (ΚΛΙΚ, ΝΙΤΡΟ, People κλπ), βαδίζει στα ίδια βήματα. Η επιχείρηση αυτή αντιμετωπίζει επίσης σημαντικά οικονομικά προβλήματα και οι εργαζόμενοί της παραπονιούνται ότι είναι απλήρωτοι εδώ και καιρό. Φημολογείται ότι και η επιχείρηση αυτή είναι ένα βήμα πριν την προσφυγή της στο άρθρο 99.

Ευχόμαστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα & να μην αδικηθούν οι εργαζόμενοί της.

Ακολουθεί σχετικό δημοσίευμα από το Βαθύ Κόκκινο (29 Ιανουαρίου 2012):

[...] «Η προσφυγή της “Τυποεκδοτικής” στο άρθρο 99 εξυπηρετεί αποκλειστικά την προσπάθεια ρύθμισης των οφειλών της σε τράπεζες και προμηθευτές. Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η επιχείρηση, σε κάθε περίπτωση, θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, να εξοφληθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, να ικανοποιηθούν οι πιστωτές της», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ. [...] Οι αναγνώστες του μπλογκ μας καλύπτονται άραγε από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί ο βασικός μέτοχος της «Τυποεκδοτικής» το ΚΚΕ, για να αιτιολογήσει την απόφασή του σχετικά με την πορεία αυτής της επιχείρησης;

Βίντεο 1>>>Ανακοίνωση του Π.Γ. του ΚΚΕ για “Τυποεκδοτική”

*

Βίντεο 2>>> Άλλη μία άποψη σχετικά με θέμα Τυποεκδοτικής >>>

*

*

Σχετικό άρθρο από το Βαθύ Κόκκινο, Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Απαράδεκτη ενέργεια από το ΚΚΕ

  «Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. Η ιστορική εκτυπωτική επιχείρηση του ΚΚΕ φέρεται να οδηγήθηκε στην έσχατη αυτή κίνηση λόγω των ασφυκτικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν συσσωρευτεί».Την παραπάνω είδηση την διαβάζουμε στο in.gr
Σε περασμένες αναρτήσεις μας είχαμε καυτηριάσει το ΚΚΕ για τις απολύσεις που έχει κάνει σε «Τυποεκδοτική» και «902».
Το να προσφεύγει όμως στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα ανοίγει όμως ένα άλλο τεράστιο ζήτημα.Και για όσους/ες αναγνώστες/ιες μας δεν γνωρίζουν το άρθρο αυτό τους συνιστούμε να διαβάσουν το κείμενο του Γιώργου Κατερίνη στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς» που το τιτλοφορεί «Το άρθρο 99 ακυρώνει κάθε δυνατότητα διεκδίκησης» και αναφέρει μεταξύ άλλων»:
«Είναι πραγματικά εκπληκτικό πώς το άρθρο 99 έχει μετατραπεί σε νομική κάλυψη του… κινήματος «Δεν πληρώνω» που έχουν συστήσει οι επιχειρήσεις, αφήνοντας απλήρωτους επί μήνες τους εργαζόμενούς τους, συσσωρεύοντας έτσι τα αναγκαία κεφάλαια για τα επόμενα επιχειρηματικά -και όχι μόνο- βήματά τους. Κι όσο κι αν νομικοί και πολιτικοί κύκλοι εστιάζουν την κριτική τους στην εφαρμογή του άρθρου 99, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη: πρόκειται για έναν αντεργατικό νόμο, τον πιο αντεργατικό της προ-μνημονιακής εποχής, ο οποίος έμελλε να μετατραπεί σε ισχυρό όπλο στα χέρια όλων των εργοδοτών».

Μπορούμε με σχετική βεβαιότητα να υποθέσουμε την απάντηση που θα ρθει από τις στήλες του «Ριζοσπάστη». Θα είναι του τύπου: δεν μπορεί να υπάρξουν σοσιαλιστικές νησίδες στον καπιταλισμό, η καπιταλιστική οικονομική κρίση έπληξε και την «Τυποεκδοτική», οπότε ήταν αναγκαστική αυτή η κατάληξη κλπ …

Θα πρέπει όμως να μας απαντήσει το ΚΚΕ σε βασικά ερωτήματα. Τι δουλειά έχει ένα κομμουνιστικό κόμμα να κάνει επιχειρήσεις; Φυσικά δεν στέκει στην στοιχειώδη λογική ότι η «Τυποεκδοτική» έγινε για να εκδίδει τον «Ριζοσπάστη» και τα έντυπα του ΚΚΕ. Αυτή την δουλειά μπορεί να την κάνει άνετα ένα περιφερειακό τυπογραφείο. Η «Τυποεκδοτική» είναι μια γιγάντια επιχείρηση που παρόμοιά της δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Εγινε για να αποφέρει οικονομικά κέρδη στο ΚΚΕ κάτι που συνέβαινε τις εποχές που τυπωνόταν εκεί το «Πρώτο Θέμα», ο «Χρυσός Οδηγός» κλπ. Ο ανταγωνισμός όμως που υπήρξε ανάμεσα σε παρόμοιες επιχειρήσεις στέρησε την δυνατότητα αυτή από την επιχείρηση του ΚΚΕ με αποτέλεσμα την σημερινή της κατάληξη.

 

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το ΚΚΕ καταφεύγει σ’ «έναν αντεργατικό νόμο, τον πιο αντεργατικό της προ-μνημονιακής εποχής, ο οποίος έμελλε να μετατραπεί σε ισχυρό όπλο στα χέρια όλων των εργοδοτών». Πώς θα γίνει πιστικό το ΚΚΕ και η συνδικαλιστική του παράταξη το ΠΑΜΕ, όταν την ίδια τακτική που χρησιμοποιούν άλλοι εργοδότες την χαρακτηρίζει απαράδεκτη και την καταδικάζει; 

 

(Πηγή: Βαθύ Κόκκινο  / Οι υπογραμμίσεις είναι από το Βαθύ Κόκκινο )
—————————————————————————————————————————————————-
Η Ανακοίνωση
Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση της εταιρείας «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ».

Η εταιρεία «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ» ανακοινώνει ότι την 27.01.2012 κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 του ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 12 του ν.4013/2011. Η εταιρεία υποχρεώθηκε στην υποβολή υπαγωγής στο άρθρο 99, λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει, εξαιτίας των σημαντικών ζημιών που έχει υποστεί από μεγάλα επισφαλή χρέη πελατών της.
Η «Τυποεκδοτική» ιδρύθηκε το 1977, με κύριο σκοπό την έκδοση και εκτύπωση της εφημερίδας «Ριζοσπάστης». Στην πορεία, προκειμένου να περιορίσει τα λειτουργικά της έξοδα, αναλάμβανε «φασόν» εκτυπωτικές εργασίες από τρίτους. Με τις πλημμύρες του 1994, και για να μην υπάρξει περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής στη Ν. Ιωνία, η εταιρεία μετεγκαταστάθηκε στο Κρυονέρι Αττικής. Η μετεγκατάστασή της, εξαιτίας και των περιορισμένων χρηματικών κεφαλαίων που διέθετε, συνοδεύτηκε από δανεισμό με υποθήκευση της ακίνητης περιουσίας της και με ανάληψη εκτυπωτικών εργασιών τρίτων, σε μαζικότερη κλίμακα από πριν.

Η κλαδική κρίση, που πλήττει εδώ και μια εξαετία τουλάχιστον τις εκδόσεις και τα έντυπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, παράλληλα με τη γενικευμένη οικονομική κρίση στην Ελλάδα και παγκόσμια, επιδείνωσαν δραματικά την κατάσταση της εταιρείας. Ο οξύς ανταγωνισμός εντάθηκε. Τα μονοπώλια του κλάδου πρωταγωνίστησαν στην κατακόρυφη πτώση των τιμών, αξιοποιώντας το οπλοστάσιο των αντεργατικών ρυθμίσεων που νομοθέτησαν οι αστικές κυβερνήσεις.
Η «Τυποεκδοτική» έχασε μεγάλο μέρος των εργασιών της. Σε αυτό συντέλεσε καθοριστικά και η γενικότερη πολιτική επίθεση που έχει δεχτεί από διάφορες κατευθύνσεις, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της ιδιότητας του κύριου μετόχου της.
Την περίοδο αυτή, η εταιρεία επιβαρύνθηκε με ζημίες μεγάλου ύψους από τη μη είσπραξη απαιτήσεων που είχε από μεγάλους πελάτες της. Μόνο για το διάστημα 2009 έως και 2011 τα επισφαλή χρέη πελατών της ανήλθαν σε 14 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό αυτών των χρεών υπερβαίνουν τα 17 εκατ. ευρώ που αποτελούν το συντριπτικό μέρος των απαιτήσεων που έχει η εταιρεία. Την ίδια στιγμή, οι άμεσες υποχρεώσεις της «Τυποεκδοτικής» σε τρίτους, που λήγουν εντός του 2012, ανέρχονται σε 16,8 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κάθετη μείωση των εργασιών της και τα σημαντικά προβλήματα ρευστότητας που της δημιούργησε η διόγκωση των επισφαλειών από τα χρέη πελατών της, υποχρεώθηκε να λάβει μια σειρά μέτρα που όμως δεν κατόρθωσαν να αναστρέψουν την κατάσταση.
Η προσφυγή της «Τυποεκδοτικής» στο άρθρο 99 είναι ένα έσχατο βήμα άμυνας, προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες που κάνει για την εξυγίανσή της και εν τέλει τη διάσωσή της. Η υπαγωγή της στη διαδικασία αυτή θα της επιτρέψει να συμφωνήσει με τους πιστωτές της (Τράπεζες και Προμηθευτές) σε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα ικανοποιήσεως των απαιτήσεών τους και να μπορέσει να εφαρμόσει το επιχειρηματικό σχέδιο που έχει καταστρώσει.
Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, να εξοφληθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και να ικανοποιηθούν οι πιστωτές της.
Με το άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης η «Τυποεκδοτική» θα καταφέρει να αντιμετωπίσει με επιτυχία τη βάσιμη απειλή να βρεθεί προσεχώς στη δύσκολη θέση να μην μπορεί να εξοφλεί τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της και σημαντικό μέρος των λειτουργικών εξόδων της.
Πηγές:www.rizospastis.gr  &  kke4ever.blogspot.com

**********************************************************************************************************

 


BlackMediterraneanPirate  

wp.me/pPn6Y-cv7

Υποβολή σχολίου

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Αλλαγή )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 447 other followers